fefko Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 Witam, wertowałem forum ale tego typu tematów nie znalazłem. A więc koledzy chciałbym przeprowadzić ankietę lub ranking - jak kto woli. Jak w temacie: Celem jest spakować 5 okoniowych najłowniejszych przynęt na zaporówkę powiedzmy sezon wiosna-lato-jesień. Jeśli możecie to wpisujcie konkretną przynętę z kolorem i gramaturą bądź wielkością. Bardziej chodzi mi o dobranie przynęt do zawodniczego łowienia a nie mega garbusy. Moja propozycja: 1. Keitech Easy Shiner 2' Electric Shad na główce 2 gr2. Keitech Easy Shiner 3' Sexy Shad główka 5 gr3. Cyprysowy larwa ważki kolor biskupa 7 cm na 3 gr czeburaszce4. Obrotówka mepps srebrna long 005. Cykada Sławka Szuszkiewicza 2 gr kolor GR Myślę, że będzie to fajna wymiana doświadczeń
harbuz1989 Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 1. Crazy Fish NIMBLE 40mm -motor oil na czeburaszce2. Crazy Fish POLARIS 5.4 cm - perła na czeburaszce3.Crazy Fish VIBRO WORM 5 cm- na główce4. Woblerek Krzysztofa Stepanowa - 5cm5. Czerwone robaki
lukaszannopol13 Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 Kp baits 3" w tym kolorze rozkłada wszystko inne na łopatki 1
Karpiu95 Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 1. Crazy fish pływający Glider 5cm w kolorze 10D(natural) - na czeburaszce2. Easy Shiner 2" w kolorze Electric Shad na główce3. Czarny plemnik od Andana na wolframowej główce pomalowanej na czerwono4. Fuckers 4cm od Tomy'ego na główce5. Swing Impact 2" w kolorze gold shad na czeburaszce
MARIUSZ 69 Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 Kp baits 3" w tym kolorze rozkłada wszystko inne na łopatkiGdzie kupiłeś tego kilera. Chętnie bym wypróbował.
lukaszannopol13 Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 W zeszłym roku w Motonecie w Finlandii. Ostatni mi został. Teraz szukam ale nie ma nic w tym kolorze. Testowałem inne ale to już nie to. Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka
Hesher Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Łukasz, szukaj gum w ciemnym butelkowym kolorze, możesz dozbroić fluo główką. Pasiaki coś mają z tym kolorem, że tłuką częściej niż w inne. Guma wygląda kozacko, wymaluję sobie tak kilka woblerów. 1
LichoLures Posted April 30, 2017 Posted April 30, 2017 Łukasz a Mikado Swingfish? Może to zadziała bardzo podobnie.
mironek Posted May 3, 2017 Posted May 3, 2017 co ja moge polecić?:1.Łowiącym z dna polecam obrotówki dam effzeet, 2 sezony temu kilerem był u mnie kolor nature 3d perch, w zeszłym sezonie rządził kolor dressed stripped vel colonel.2. Gdy okonki żerowały przy powierzchni zapodawałem im woblery salmmo z serii hornet w rozmiarze 4-5 cm i wyniki były zadowalające. Łowiłem na 2 kolory i myśłę, że to nie barwa, ale sama praca wobków skłoniła pasiaki do brania.3. Trzecim typem przynęt są rippery rozmaite, czasem są skuteczne w opadzie, czasem wleczone dnem, a czasem śćiągane expressowo pod powierzchnią. Zachęcam do experymentów, pasiaki mają zmienne gusta i nic na to nie poradzimy
ivar Posted December 21, 2017 Posted December 21, 2017 1 Robinsonowy Wasabi, 5,3cm, motor oil na bocznym troku, do leniwego spokojnego łowienia..2. Cykada Spinmad uklejka 2,5g kolor miedziany3. KillerEgg w malowaniu shogun4. cyprysowe robale5. Szymankowe wynalazki w formie łamanych jigów z pływającym odwłokiem w kolorach black zulu z błyszczącą lametką..
Wonsz Posted December 26, 2017 Posted December 26, 2017 Oprócz keitecha warto mieć kilka szt. gunki grubby shad
Recommended Posts