Darecki Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 Koledzy co może być przyczyną pływania wolnych obrotów - nierównomierna praca silnika i jak temu zaradzić?
Marchisio Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 (edited) Zmienić na świeże, z innej stacji Edited April 27, 2017 by Marchisio
Tom@son Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 Za mało informacji żeby coś konkretniej doradzić. Wcześniej było ok i nagle to się zaczeło?Czy może pierwsze odpalenie po zimie? Przyczyn może być wiele.
woblerek48 Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 Witam Czyszczenie gaźnika pewnie bez tego się nie uchronisz lub zmień paliwo na świeże i zobaczysz.
Davson Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 Prędzej coś z podciśnieniem (lewe powietrze) lub przepustnica . Gaźnikowe po zimie szwankują . Jak mam problem to zalewam nowe paliwo napędzam silnik do okola 4000 obr. i natychmiast zamykam dopływ powietrza przy samym gaźniku . Wytworzone podciśnienie skutecznie usuwa przytkane el. gaźnika jak dysze itp. Nie odprowadzam do zgaśnięcia przez zalanie i pozwalam silnikowi na ponowne wejście na obroty w ostatnim momencie . Nigdy nie praktykuje wypalania paliwa do końca przed zimowaniem . Zostawiam otwarty kranik. Utleniające się paliwo zostaje zastąpione nowym .Gaźniki bez paliwa śniedzieją i ich elementy się utleniają zatykają gaźnik i potem tylko mamy problemy. To tylko moje spostrzeżenia w tej sprawie.
Darecki Posted April 28, 2017 Author Posted April 28, 2017 Paliwo mam świeże. Silnik stał od października nie odpalany w garażu. W sezonie nie wykazywał takich zachowań.
Darecki Posted April 29, 2017 Author Posted April 29, 2017 (edited) Przytkanie ssaka trochę pomogło.Jak po 2 - 3 mth mu nie przejdzie to rozbieram gaźnik. Gdzieś czytałem o wstrzykiwaniu oliwki w sreyu typu Balistol w ssak w czasie pracy silnika. Edited April 29, 2017 by Darecki
manonegra13 Posted May 27, 2017 Posted May 27, 2017 A może zacznij od świecy , miałem ten sam silniczek i też miałem ten problem, wymieniłem świece i pomogło, może warto spróbować.
Recommended Posts