Jump to content

Recommended Posts

Posted

Koledzy, dość durne pytanie ale jak ukręcić sprężynki z oczkiem do wkręcania w gumowe przynęty? Interesują mnie w szczególności narzędzia jakich używacie do tego celu. Interesuje mnie również jak uzyskać w miarę okrągłe oczka w elementach, które tworzycie. Dzięki za pomoc!

Posted

Ja używam starej anteny od radia. Najpierw robię oczko a następnie jeden kawałek drutu wkładam w otwór anteny, a drugim owijam wokół :)

• Like 2
Posted

Weź stary śrubokręt o odpowiedniej średnicy z plastikową rączką. Zeszlifuj końcówkę aby wkrętka zeszła bez problemów. U nasady zrób wiertełkiem otwór o większej średnicy niż drut którego zamierzasz użyć . Wkładasz drut w dziurkę i kręcisz.

Posted

Dziś zrobiłem wkrętkę bez rdzenia w środku. Też dobrze się trzyma. Oczka nie wychodzą idealnie okrągłe ale estetą nie jestem - ważne żeby ryby brały!

Posted

Godski kiedy robisz dozbrojki do gum to czy kotwice mocujesz również na wkręty czy na druty z zakrzwionym końcem? Wkrętka lepiej siedzi ale nie da się jej wkręcić na gotwym zestawie (skręca się) z kolei drut przy rzutach czasem wypada z gumy jak się gniazdo w gumie już wyrobi. Co byś poradził?

Posted

Druty. Gruby drut powyżej 1 mm trzyma się dobrze. Można dać bardzo mały zadziorek.

Ostatnio kombinuję z neodymami pod wkręty/gwoździe. 

Posted

Jak chcecie bez pilota to fajnie się kręci na wkrętach do drewna. Skok można później skorygować, znaczy się rozciągnąć sprężynę.