Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nabyłem swoje pierwsze pływadełko.Nie wiem jakie buty założyć zamiast butów do brodzenia.Niektórzy radzą trampki tylko jak to przymierzyć.Może ktoś ma inny sprawdzony sposób.

Posted

Jakie kupiłeś ? Ja myślę o kupnie. Z tego co czytam to najlepiej płetwy na skarpety neoprenowe - do tego buty do nurkowania (cienkie, żeby nie uszkodzić skarpety)

Posted

Kupiłem MADCATA.Buty do nurkowania nie nadają się,bo są wąskie,do zakładania na gołą stopę.Sprawdziłem.Niestety skarpety neoprenowe też są obcisłe i nie mogę zmieścić nogi z dość lużną  skarpetą.

Posted

który model madcata ? Do decathlona można zabrać śpiochy i na miejscu wszystko przymierzyć, buty + płetwy

Posted

Potwierdzam- do nurkowego ze śpiochami sie wybierz. Najprościej i najlepiej.

Ja zakładałem skarpetki na neopren w śpiochach i na to szły płetwy. Mina sprzedawcy bezcenna :)

Na płetwach naprawdę nie warto oszczędać, szczególnie jeśli będziesz pływał po większych akwenach. Koniecznie płetwy z zapięciem, nie wsuwane na stopę.

Na Zatoce Gdańskiej dawało radę :)

Posted

Dzięki za poradę.Płetwy i pływadełko mam na maxa wypasione.Z tymi skarpetami to chyba najlepszy pomysł.

Posted

Jak jeszcze bawiłem sie w nurkowanie, amerykańska firma DUI wprowadziła rewolucyjne rozwiązanie Rock Boots, cholernie drogie... trampki.

W Polsce właśnie trampkami się je zastepowało i w tym kierunku bym poszedł. Duży plus to poruszanie się po lądzie.

Jesli chcesz mocne, dobre płetwy to kup płetwy typu jet i do tego paski wymień na stalową sprężynę.

Sprawdzone z technicznych nurkowań na wrakach. Łatwo się zakłada/zdejmuje a nie ma szansy spaść z nóg.

Pozdro,

Kuba

Posted

Kupiłem MADCATA.Buty do nurkowania nie nadają się,bo są wąskie,do zakładania na gołą stopę.Sprawdziłem.Niestety skarpety neoprenowe też są obcisłe i nie mogę zmieścić nogi z dość lużną  skarpetą.

Ja mam normalnie 40 i zamówiłem but nurkowy z Decathlona w rozmiarze 42/43 z suwakiem. jak dla mnie to bomba. Może przymierzałeś zbyt małe, szukaj z suwakiem. 

Posted
Buty do nurkowania jak najbardziej się nadają, trzeba po prostu wybrać odpowiednie w odpowiednim rozmiarze. Tak jak radzono powyżej wybierz się z woderami do sklepu i przymierzaj.