Jump to content

Recommended Posts

Posted

jak w temacie ,co jest przyczyną i jak pozbyć się tego dzięcioła , za wszelkie porady z góry wielkie dzięki

Posted
Ja zapodaje klej do piniona, przewiercam, następnie szlifuje środek do porządanego wymiaru i jest git. Zrobiłem już tak kilka kołowrotków.
Posted

Jak dla mnie to może też być luzik na wormie. Stuka w skrajnych położeniach?

Posted

cześć , na pełnym obrocie są dwa stuki , bodajże w górnym położeniu szpuli ale nie bardzo pamiętam

Posted

Dokładnie jak piszesz,w górze najbardziej stuka bo oś najdłuższa.

Posted
Ja bym stawiał jednak na wormshafta. W przypadku luzu na ośce, częstotliwość stuków jest podobna do obrotów rotora, a tu występuje tylko jedno puk lub dwa. ☺
Posted

odgrzewam temat , może ktoś usunąłby tą usterkę ? szkoda maszynki ,za odpowiedzi z góry dziękuję 

• 3 weeks later...
Posted
Mam podobny problem ale w daiwie Emblem czy znajdzie się jakiś specjalista który podjałby się naprawy? Chyba, że jakieś chałupnicze razwiazanie myślałem żeby dać podkładkę na worma ale nie wiem
Posted
Tak właśnie myślałem, podkładka wyglada na trochę wyrobioną ale nie jakoś strasznie. Zastanawiam z czego wyciąć taka podkładkę? Puszka czy to słaby materiał, i czy wyciągnąć starą czy ją zostawić i dodać jeszcze jedną?