Forbik Posted June 5, 2017 Posted June 5, 2017 Witam.Dziś rejestrowałem ponton. Po odebraniu dokumentów zamówiłem w necie naklejany numer rejestracyjny na ponton. Wieczorem zadzwonił do mnie człowiek z firmy z zapytaniem, czy aby dobrze podałem im numer rejestracyjny, który mi nadano. Numer jaki otrzymałem to WM-PIS-2605. Zapytany zostałem, czy na końcu numeru nie ma litery A. Byłem zdziwiony, bo takiej litery tam nie ma.Pytanie:Czy to jest prawidłowy numer, czy może urzędnik popełnił błąd?Pozdrawiam.
Janusszr Posted June 5, 2017 Posted June 5, 2017 Oznakowanie sprzętu pływającego służącego do połowu ryb powinno zawierać numer rejestracyjny składający się z dwuliterowego oznaczenia województwa(lubuskie - LB) myślnika, trzyliterowego oznaczenia powiatu, myślnika, czterocyfrowej liczby od 0001 do 9999 oraz litery R -oznaczającej uprawnionego do rybactwa lub A-oznaczającej sprzęt pływający służący do amatorskiego połowu ryb(art 20 ust 3a tej ustawy). Czyli błąd urzędnika.
Tomasz eS Posted June 6, 2017 Posted June 6, 2017 Co to za powiat PIS? :-)Może Jarosław Pozdrawiam, Tomasz eS 6
eRKa Posted June 6, 2017 Posted June 6, 2017 Urzędasy w każdym ustroju i za każdej władzy są jednakowi...
Recommended Posts