Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wyjazd na Zatokę bardzo udany :), 2 wypłynięcia ze Swarzewa i złapane ponad 40 "bocianów", a samych brań, holi i spadów nie da się policzyć....Niestety po południu (od 16) zaczęło wiać i huśtać. Na drugi dzień belonady nie było dobrych prognoz pogodowych. Super zabawa, te ryby mają tyle siły....W przyszłym roku obowiązkowo się wybieram :)

Posted

No ładnie połowione. Daleko od brzegu wypływaliście? Można coś połowić brodząc lub z pontoniku?

Posted
Witam. Ma może któryś z kolegów jakieś info odnośnie belony czy bierze na zatoce Puckiej? Chciałem się wybrać w weekend, ale nie wiem czy jest sens.
Posted

Mam pytanie do forumowiczów - jak długo w Zatoce Puckiej przebywa belona? Jest sens ruszać z pływadłem w połowie lipca? Właśnie wróciłem z Orłowa i łowienie tych ryb z pływadełka na muchę jest mega przyjemne :).

Posted

Witam koledzy,

Czy wie ktoś może czy belona dalej grasuje nad polskim wybrzeżem. Wybieram się z Krakowa na północ polski i zastanawiam się czy nie zostać na weekend w gdynia Orłowo?

Posted

Witam koledzy,

Czy wie ktoś może czy belona dalej grasuje nad polskim wybrzeżem. Wybieram się z Krakowa na północ polski i zastanawiam się czy nie zostać na weekend w gdynia Orłowo?

Temperatura wody spadła.

Nie tylko na bociana możesz popróbować bo jeszcze srebro się może trafić ;)

Posted (edited)

Proszę bardzo o informację czy coś się dzieje. Dzwoniłem do sklepów wędkarskicj w Pucku i Władysławowie, poinformowali mnie, że już po belonie, wię odpuściłem, a może jednak warto się wybrać? Sami rozumiecie, żeby jechać w ciemno z Krakowa to za duze przedsięwzięcie. 

Edited by Mayfly
Posted
Ale ból. Przeczekałem. Myslalem, że niska temp. opóźni sezon.
Posted (edited)

Na Rozewiu jak już szukać tych resztek to w stronę Jastarnia na kamieniach czy w stronę wpadka na piasku?

Spróbuj od końca falochronu w stronę Władka nad pasami kamieni i w głębszych miejscach.

Jednak za bardzo na belonę bym już nie liczył.

Edited by cianbo
Posted (edited)

Idź na koniec falochronu od strony Władysławowa, jak się plaża zacznie i tam obławiaj dalej w stronę Władka.

Łowisz na spining czy na muchę?

Edited by cianbo
Posted

Spinning. Ok czyli na poczatku plaży na pisaku. Jutro popróbuję coś jeszcze. Spławy trotek widziałem na kamieniach w stornę Jastarnii.

Posted (edited)

Chyba w stronę Jastrzębiej :) Kamienie przed falochronem to też bardzo dobre miejsce, w szczególności okolice tego wielkiego trójkątnego głazu - to miejsce kultowe ;)

Edited by cianbo