Jump to content

Kij na sandacza z zaporówki

Recommended Posts

Guest szkutnik
Posted (edited)

Hej potrzebuje kupić wędkę na sandacza (gumy 7-12 cm). Będę łowić na głębokiej zaporówce 6do 15m i jako że nigdy nie łowiłem tak głęboko to nie bardzo wiem jakie główki by trzeba użyć. Podejrzewam że sprawdzą się 25-30g, tak więc wędka powinna być do 30g-35g. Długość jaka mnie interesuje to 2-2,1m

Myślałem nad mikado inazuma flash zander 198cm 35g ale może są lepsze propozycje?

Edited by szkutnik
Posted

Na takich głębokościach najczęściej używam główek 14 - 25gram (jak wieje).  Ale zależy jak kto łowi ;)

Posted

Hej potrzebuje kupić wędkę na sandacza (gumy 7-12 cm). Będę łowić na głębokiej zaporówce 6do 15m i jako że nigdy nie łowiłem tak głęboko to nie bardzo wiem jakie główki by trzeba użyć. Podejrzewam że sprawdzą się 25-30g, tak więc wędka powinna być do 30g-35g. Długość jaka mnie interesuje to 2-2,1m

Myślałem nad mikado inazuma flash zander 198cm 35g ale może są lepsze propozycje?

zdecydowanie są lepsze propozycje od mokado ale trzeba trochę więcej $ ;)

Guest szkutnik
Posted

Dzięki za podpowiedzi, jak bym brał kamisori to myślę że bardziej by mi pasował 198cm ( mam jedną wędkę tej długości i łowi mi się nią najlepiej). niestety z tego co patrzyłem to tylko jednoskład. Rozumiem że do tych 28g będzie OK.

Michał proszę napisz co to za lepsze propozycje.

Posted
Na początek ta inazuma w zupełności Ci wystarczy. Bardzo fajny kijek za rozsądne pieniądze. Sam później ocenisz czy będziesz chciał szukać czegoś innego i na pewno będziesz już wiedział konkretniej czego:-)
Guest szkutnik
Posted

Zdecyduje się na kamisori 198 cm do 28g , z tego co poczytałem to obsłuży trochę więcej więc powinno być ok.

Dzięki wszystkim za porady.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...