Jump to content

Nowa generacja Shimano Stella (2018/19)

Recommended Posts

Posted

Witam

Napotkalem w internecie informacje, ze nowa generacja Shimano Stella bedzie :

w 2018 nowa Stella SW 

w 2019 nowa Stella "cywilna"

Ma byc kontynuacja micro module w wersji cywilnej. 

W kwestii przelacznika wstecznych obrotow na razie nie znalazlem zadnych informacji.

A moze ktos ma jakies dalsze informacje ?

Albo bardziej szczegolowe ?

Chetnie poczytam, zapewne nie tylko ja ;)

Pozdrawiam

• Like 2
Guest EdekZfabrykiKredek
Posted (edited)
Bardziej szczegółowo to nowa będzie dużo szybciej niż mówisz ;-) Edited by FlyFisherman
Posted

Bardziej szczegółowo to nowa będzie dużo szybciej niż mówisz ;-)

No to jak bardziej szczegolowo bedzie szybciej ? 

:)

Posted

Coraz większe odstępy czasowe w edycjach...

Odstępy powinny być 10-cio letnie. Stella '10 do dzisiaj by była produkowana.

Guest EdekZfabrykiKredek
Posted (edited)

No to jak bardziej szczegolowo bedzie szybciej ?

:)

Dużo szybciej Edited by FlyFisherman
  • Like 2
Posted (edited)

A będzie do dupy? Bo że wszystkie Daiwy ząbkują, to się już chyba wszystkie autorytety zgodziły ;)

Edited by Night_Walker
Guest EdekZfabrykiKredek
Posted

A będzie do dupy? Bo że wszystkie Daiwy ząbkują, to się już chyba wszystkie autorytety zgodziły ;)

Bardziej do mocowania w uchwycie u wędki.

• Like 3
Posted

Kolega kupił w tym roku nową  Stellę c3000. Po drugim wędkowaniu zaczęło coś ocierać i chrobotać po obudowie... Był załamany (znaczy ucieszony) :(

Posted

Oby tylko była w normalnym kolorze, np czarny lub chociaz coś gustownego ciemnego, nic bym od życia więcej nie chciał. Wtedy może mieć przekładnię nawet z plasteliny :D :D

• Like 3
Posted

Oby tylko była w normalnym kolorze, np czarny lub chociaz coś gustownego ciemnego, nic bym od życia więcej nie chciał. Wtedy może mieć przekładnię nawet z plasteliny :D :D

Różowy jest gustowny :D 

Posted

ciekawe ile bedzie wazyc ale pewno nie ma co marzyc aby zeszli ponizej 200 a tylko takie mnie interesuja

• Like 1
Posted

Jak to będzie szło jak do tej pory, czyli w "dobr stronę" to nie wiem z czego tu się cieszyć.

Mam nadzieje, że nie będzie to kolejne wydanie odpóstowej bylejakosci.

Posted

Ja jakoś bardziej preferuje te wersje z przełącznikiem. Mam obecnie 3 modele Stelli z przełącznikami i 1 model TP bez i wkurw mnie często bierze przy braku tego przełącznika. No ale to już osobiste indywidualne preferencje, czy ma być czy jest zbędny. Dla mnie ma być.

Nie sadze, żeby nowe modele Shimano '18 miał go z powrotem. Raczej mechanizm i polityka firmy odeszły od tego typu rozwiązań.

Ale jakby nowy matowo-czarny Exsence miał taki przelacznik, to wypizgal bym te wszystkie Stellę do kosza i kupił sobie 3szt Exsence i po sprawie ;) Dla mnie wizualnie to kołowrotek idealny ;)

• Like 1
Posted (edited)

Ciekawe czy będzie górny wałek.

Oczywiscie. Nie po to wpompowali w to kupe kasy i marketing by sie z tego wycofywac

Edited by pmiszk1
  • Like 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...