Delbanka Posted July 31, 2017 Posted July 31, 2017 WitamCo by nie było, nick do czegoś zobowiązuje, więc po pewnym czasie wypada coś tam wrzucić. Jak widzę kolega Jacek przoduje w produkcji Delbanek i nie tylko. Moje wyroby są z lekka inne i zapewne nie aż tak wypieszczone, choć skuteczne w rękach wprawionego łowcy Wiele czynników składało się na ten fakt, w tym przede wszystkim łowiska na których są używane. Zdjęcia nie najwyższej jakości, ale przy ewentualnie kolejnych "wyrobach" powinny być już lepsze. Tymczasem jest to co jest. Pozdrawiam 11
Delbanka Posted August 2, 2017 Author Posted August 2, 2017 Kolejna odsłona wahadeł i może nie ostatnia. Na obrotówki też może przyjdzie czas. Fotki przedstawiają wahadła których pierwowzorem była delbanka, ale jak widać, jednak znacząco się od niej różnią. Wykorzystanie - powiem tak, że wszelkie rybki z płetwą tłuszczową je lubią, choć i zdarzał się pan kleń. Waga 7-9 g. Praca od migotliwej po bardzo agresywną. Na wody o bardzo wartkim nurcie stosuję odmianę o węższym korpusie. Preferowany kolor miedź, szczególnie pożądany odcień z szlachetną patyną (jak na ostatnim foto). Możliwości wykończeniowe szerokie ale głównie miedź i srebro plus dodatki m.in. w przedstawionej kolorystyce. 6
Delbanka Posted August 24, 2017 Author Posted August 24, 2017 (edited) "Modyfikacja" delbanki. Charakteryzuje się agresywną pracą, szczególnie przy dużym uciągu wody. Salmonidy lubią je bardzo. Edited August 24, 2017 by Delbanka 5
Banjo Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 Rozwijaj proszę swój wątek. Wygląda obiecująco . 2
Delbanka Posted September 7, 2017 Author Posted September 7, 2017 Dziękuję za dobre słowo, ale są wybitniejsi Może nieraz coś wrzucę. Pozdrawiam 2
gulf Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 Nie może tylko wrzucaj . Dla mnie wahadełka na równi z woblerami są najskuteczniejszymi przynętami spinningowymi na kropasy . Twoich jeszcze nie mam ale to kwestia czasu , tak myslę W uk sezon kończy się 30-go września i teraz walczę z czasem , możliwościami i wysoką wodą , może w sobotę się uda Wkrótce będę szperał po wątkach autorskich za nowymi blaszkami 2
Delbanka Posted September 7, 2017 Author Posted September 7, 2017 Dziękuję powtórnie. Dużo by mówić o skuteczności przynęt... Dobrze, obiecuję, że coś przygotuję. Może i coś niestety z obrotówek, jaką Jacek już ma 2
Delbanka Posted September 23, 2017 Author Posted September 23, 2017 Witam. Jak obiecałem - coś "małego" z obrotek. Pozdrawiam 8
Michał. Posted September 23, 2017 Posted September 23, 2017 Szkoda że tak rzadko chwalisz się swoim rękodziełem 1
Delbanka Posted September 23, 2017 Author Posted September 23, 2017 Michale, a po co się chwalić, w sumie nie ma czym...
Delbanka Posted September 22, 2018 Author Posted September 22, 2018 Ostatnie w tym roku obrotki na koniec sezonu trociowego. 4
woblery z Bielska Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 Arturze, dwa zdjęcia raz na rok - trochę słabo Ci idzie to prowadzenie wątku Dla zachęty może ja coś wstawię - z życzeniami Stu Wspaniałych Lat! http://jerkbait.pl/uploads/monthly_11_2018/post-52580-0-55253400-1543187444.jpg 1
Delbanka Posted November 26, 2018 Author Posted November 26, 2018 Dziękuję Januszu, dziękuję Jacku. Moje tłumaczenia nie mają sensu, więc krótko mówiąc - postaram się Pozdrawiam 1
Franc Posted November 26, 2018 Posted November 26, 2018 O proszę , nawet nie wiedziałem że jakieś przynęty tworzysz Wszystkiego naj , dużo zdrówka . 1
Delbanka Posted November 26, 2018 Author Posted November 26, 2018 Dziękuję Jacku. O różnych rzeczach się rozmawiało, ale nie o tym... Pozdrawiam 1
bartsiedlce Posted January 4, 2019 Posted January 4, 2019 ArturDziękuję bardzo za Twój wkład w konkurs "Opis miesiąca". Koledzy,którzy dostaną Twoje "żelazne" cacka na pewno będą zachwyceni. 2
Delbanka Posted February 1, 2019 Author Posted February 1, 2019 Przetestowany latem na pstrągach ubiegłoroczny pomysł na niskie, prześwietlone stany wód. Rozmiar ok. 2. 5
Delbanka Posted February 1, 2019 Author Posted February 1, 2019 Ciebie i tak nie przerobię To ubiegłoroczne sztuki. Na ten rok trochę się dołoży, także dla nas wystarczy 2
Delbanka Posted February 2, 2019 Author Posted February 2, 2019 Propozycji na prześwietloną wodę ciąg dalszy tylko z lekkim przebłyskiem - świeży wypust, sprawdzimy nad wodą 5
Recommended Posts