woblery z Bielska Posted August 5, 2017 Posted August 5, 2017 Właśnie przeczytałem, że zmarł, dożywszy dziewięćdziesięciu lat... Nieprzeciętny umysł, filozof, patriota. Znakomity logik, profesor nauk humanistycznych. Zagorzały wróg politycznej poprawności, demaskator antypolskich działań. Głos racjonalny. Pomimo, że publicystycznie był związany z Radjem Maryja, czyli niezwykle odległym od moich poglądów kręgiem, bardzo szanuję Jego postawę. Ostrą logikę wypowiedzi. Celność diagnoz. Erudycję i wiedzę. Zgasł wielki umysł naszej epoki. Zapamiętamy Go jako twórcę pojęcia "nachodźca". [*] 8
strary Posted August 5, 2017 Posted August 5, 2017 (edited) https://www.facebook.com/UpadekOkcydentu/posts/728900920625177 Hmmm... Komentarze też poczytać...[*] Edited August 5, 2017 by FidoAngel
SID Posted August 5, 2017 Posted August 5, 2017 Mądrego to i warto posłuchaćhttp://kuchniaipasja.blox.pl/resource/znicz1.jpeg
Guest szkutnik Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 Cytaty, warto poczytać https://pl.wikiquote.org/wiki/Bogus%C5%82aw_Wolniewicz a to mój ulubiony"pośród wielu ujemnych cech lewactwa najbardziej wydatną jest głupota" 4
Guest mikolaj Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 Powiedział człowiek, który przez ćwierć wieku należał do PZPR.Ale styl pana profesora i wypowiedzi na temat żydów muszą się tu wielu podobać. 4
woblery z Bielska Posted August 6, 2017 Author Posted August 6, 2017 Powiedział człowiek, który przez ćwierć wieku należał do PZPR.Ale styl pana profesora i wypowiedzi na temat żydów muszą się tu wielu podobać.Jeśli masz zastrzeżenia co do trafności diagnozy Pana Profesora, przyjmij do wiadomości, że jako długoletni naoczny obserwator (również od kulis) działalności PZPR, wyrażając swą opinię na temat "lewactwa", mógł wiedzieć, co mówi... Natomiast sam słyszałem, jak bardzo chwalił, wymienianych z imienia i nazwiska żydów - polskich patriotów. Ubolewając, że są nieliczni.. Proszę, by nie polemizować w tym wątku z poglądami Bogusława Wolniewicza. Jeśli ktokolwiek odczuwa taką niepohamowaną potrzebę, niech założy własny wątek. Konwencja "stypy" po zmarłym, przynajmniej w naszej kulturze, polemiki z Jego poglądami nie przewiduje. 9
Sławek Oppeln Bronikowski Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Nie zdewaluował pojęcia wolnomyśliciel pomimo naporu gruntownie zduraczonego świata. Media takich nie lubią. My szanujemy.. 1
venom_666 Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Powiedział człowiek, który przez ćwierć wieku należał do PZPR.Ale styl pana profesora i wypowiedzi na temat żydów muszą się tu wielu podobać.A co ma wspólnego przynależnośc do PZPR z lewactwem ??Wydaje mi się że pojęcie owego "lewactwa" jest mocno naduzywane i ma tyle wspólnego z lewicowością, co wiara z fanatyzmem.Diagnoza jak najbardziej słuszna i równie dobrze dobrze można ją odnieść do wszelkich przejaskrawionych form skrajnego "wyznawania" idei... [*] 2
Recommended Posts