Prezentowany jakiś czas temu , kompletnie przerobiony mój ukochany staruszek - Dragon Tournament Hornet Special ciągle w formie - mimo upływu lat daje radę
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 05 sierpień 2018 - 13:08
Prezentowany jakiś czas temu , kompletnie przerobiony mój ukochany staruszek - Dragon Tournament Hornet Special ciągle w formie - mimo upływu lat daje radę
Napisano 05 sierpień 2018 - 13:36
Ladny kropek
Napisano 05 sierpień 2018 - 17:35
Ja dzisiaj zmyliłem samiczkę (ok 45cm, nie mierzona). Trochę grubsza jak twój Pan, prawie jak karp.
Jak zobaczyłem jak wypłynęła "spod deski" to bałem się jej ponownie rzucić. Jednak instynkt .... wiesz ..., nie pozwolił nie zaliczyć i pokonać.
Napisano 05 sierpień 2018 - 21:03
Del Toro - dzięki
Arku , mój był o 10 cm z małym okładem dłuższy od Twojej samiczki, emocje niesamowite , a instynkt...no cóż coś nami musi rządzić i kierować
Napisano 17 sierpień 2018 - 10:52
Napisano 17 sierpień 2018 - 11:15
To to ja rozumiem ręce już ok ?
A dziękuję
Wracam do formy
Napisano 05 wrzesień 2018 - 11:56
Tym razem coś na Dunajeckie bolenie - wędka wykonana na blanku z tych co to ostatnio o nich na forum sporo
Wędka długości 9 stóp , mocy 10 lb , fajnie rzuca w zakresie 3-15 g , bardzo szybka , ale głęboko pracująca.
Blank został ubrany w przelotki Sea Guide LS , w ramce stalowej , uchwyt kołowrotka AT Apex16 , insert grafitowy .
Rękojeść wykonana z korka Wave , z elementami z korkogumy. Butt cap to lakierowana korkoguma.
Nici pro wrap metallic .
Napisano 05 wrzesień 2018 - 13:45
Napisano 05 wrzesień 2018 - 15:15
Użytkownik Profil_Nieaktywny edytował ten post 05 wrzesień 2018 - 15:17
Napisano 05 wrzesień 2018 - 15:20
Fajny patyk już kilka podobnych udziergalem o ile dobrze moje oczy widzą i pomijając wszelkie walory które są istotne to z każdym kolejnym gęba mi się cieszy jak patrzę na ugięcie, jest obłędnie perfekcyjne
Dzięki
No muszę przyznać że ja też jestem pod wrażeniem tych blanków.
Napisano 05 wrzesień 2018 - 15:23
Dzięki
Dzięki
Napisano 05 wrzesień 2018 - 15:30
Te 8-12 lb krociaki w 2 kawałkach są fajne a w dodatku te w spiralnej fakturze o ile kojarzysz mają taką specyficzną zbieżność że nie widać złącza nawet codziennie się dorywam do jakiegoś
Kilka postów wyżej jest właśnie jeden z tych w spiralnym "oplocie" , z tym że ten ma 5 , może 6 lb.
Jako że to wędka dla mnie to czeka w kolejce na wolną chwilkę aby go skończyc
Napisano 05 wrzesień 2018 - 16:49
Zgrabny kijek, nie przepadam za zbyt krzykliwymi omotkami ale ta głęboka zieleń ładnie "gra" z grafitem i resztą elementów, ciekawie wyszło
Napisano 05 wrzesień 2018 - 17:10
Dzięki
Napisano 05 wrzesień 2018 - 17:56
Zgrabny kijek, nie przepadam za zbyt krzykliwymi omotkami ale ta głęboka zieleń ładnie "gra" z grafitem i resztą elementów, ciekawie wyszło
Dzięki Dobór kolorów to inwencja mojego brata , właściciela kija - on tam lubi jak się świeci i jest kolorowo
O jakich blankach piszecie?
To jak na razie sample , blanki nad którymi pracuje Łukasz, oraz Janusz Dudziak .
Napisano 06 wrzesień 2018 - 06:57
Bardzo zmyślnie dobrane komponenty ,wszystko zgrywa się w spójną całość a spasowanie elementów wzorcowe.
Mimo ze to nie mój styl, patyk świetnie wygląda
Brawo Tomek
Napisano 06 wrzesień 2018 - 07:15
Bardzo zmyślnie dobrane komponenty ,wszystko zgrywa się w spójną całość a spasowanie elementów wzorcowe.
Mimo ze to nie mój styl, patyk świetnie wygląda
Brawo Tomek
Dzięki Artur
Napisano 27 wrzesień 2018 - 08:36
Tym razem dla odmiany odległościówka
Jakiś czas temu jeden z forumowych kolegów przywiózł mi wędkę , a własciwie jej wrak do reanimacji.
Jako że wędka praktycznie nic nie warta materialnie , remont miał być zrobiony z maksymalnie minimalnym budżetem
Tak to wyglądało na początku :
Rozebrałem patyk , pozbawiłem go przelotek , zdezelowanego kawałka korka , pierścienie udało się uratować - blank porządnie wyczyściłem , wtarłem warstewkę lakieru bezbarwnego .Założyłem nowe przelotki , dotoczyłem brakujący element rękojeści z korka o jakości podobnej do oryginalnego, zaszpachlowałem, , zaompregnowałem cork sealem
Nici jakich użyłem to Gudebrod Purple , ze złotymi akcentami.Myślę że zamierzony efekt udało się osiągnąć - niewielkim w sumie kosztem przywrócić wędkę do życia.
Napisano 27 wrzesień 2018 - 08:44
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |