Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jest już na forum temat o młynku Daiwa BG, a ja porzebuje opinii p Prorexie...

Użytkuje ktoś ten kołowrotek? Jak przełożenie 5,6 sprawdza się przy średnio-ciężkim/ciężkim łowieniu?

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Mam wielkość 2500 i jak na razie jestem zadowolony z zakupu. Robi u mnie w zestawie na rzeczne szczupaki, żelastwo i woblery ciągnie bez problemu. Spasowanie bez zarzutu, praca lekka, linkę układa przyzwoicie, bród nie uświadczyłem. Robi dobre wrażenie i mam nadzieję, że za szybko się nie to nie zmieni. post-50068-0-63470100-1506275555_thumb.jpg

• Like 2
Posted
Mógłby ktoś wstawić zdjęcie z porównaniem wielkosci daiwy prorex 2500 a jakiegos shimano 2500 ?
  • Like 1
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)
Przełowiłem sezon rozmiarem 2500 z kijem do 18g głównie główki 7-15g + guma i woblery. Na rybkach jestem 2 razy w weekend po kilka godzin czasem w tygodniu. Nic nie stuka, dobrze spasowany, lekko kręci choć nie tak fajnie jak Ultegra, pewnie dlatego że wyższe przełożenie. Na jesienne łowienie wybrałbym nowa Ultegre z uwagi na ciepłą stopkę. ;) Edited by hvast87
  • Like 1
Posted

Używam Prorexa 2500 od jego premiery, kręci dalej jak nowy.

Łowię tylko na gumy główki 18-20  i 30 gram  Ds bo kijek do 18 :)

Jestem na rybkach 2-3 razy w tygodniu. Jestem zadowolony z młynka.

Posted
Od zeszłego roku łowię wielkością 3000. To mój kołowrotek do wszystkiego. Złego słowa nie mogę o nim powiedzieć. Jak na razie jestem bardzo zadowolony. Poprzedni właściciel tez nie narzekał.
Posted

Ja byłem zadowolony, ale niestety po całym sezonie juz nie jestem. Dostał spore luzy i wydaje dziwne dzwięki, a łowiłem nim wędką do 15g i to wcale nie tak intensywnie

• 3 months later...
Posted

Czm różni się Daiwa prorex 2500 ra od prorex xr 2500 ra?

Chodzi mi dokładnie o te starsze modele z body z alu a nie tego zaionu. Bo ja widze tylko różnice w cenie...

Posted

Czm różni się Daiwa prorex 2500 ra od prorex xr 2500 ra?

Chodzi mi dokładnie o te starsze modele z body z alu a nie tego zaionu. Bo ja widze tylko różnice w cenie...

Posted (edited)

Ten drozszy ma mag seala, reszta to wyglad :)

Rzeczywiście umknęło mi to. A ten mag seal poprawia kulturę pracy kołowrotka czy to tylko kwestia lepszego zabezpieczenia?

No i jakie różnice w wyglądzie?

Edited by dyliog
Posted
Co do kultury pracy to nie wiem.... mam tego bez mag seala i calkiem fajnie chodzi, nie wiem czy jest sens az tyle dokladac do mag seala. A co do wygladu to tak jak widzisz na zdjęciach... inny knob i inna szpulka- w xr masz fioletowe elementy
Posted
W xr jest dodatkowa szpula i inne łożyska o ile mnie pamięć nie myli.
Posted
Są jakieś duże różnice pomiędzy daiwa bg a prorexem ra? Chodzi mi głownie o kwestie mechaniczną.
  • 1 month later...
  • 4 months later...
Posted
Po dołożeniu podkładki pod szpulę dla wyrównania nawoju, przy otwieraniu pałąk ociera o szpulę. Czy ktoś się spotkał z czymś takim?