Jump to content

wychwood river&stream 11'#4

Recommended Posts

Posted
Miałem wychwood river stream 9' 4# sympatyczny kijek, ciekawa propozycja do żyłki i niezła kasa ciężko kupić taką 11' nie licząc oferty Jaxona.
Posted (edited)

Witam.

Mój Jaxon 11' ...

Dałem się namówić innym użytkownikom podobych kijków, dziwiąc się nieco w czym może tkiwć różnica i czy wogóle ona jest ... Nie żałuję - miałem może jeden spad z kijka i to z mojej ewiedentnej winy. Czuję w ręce brania 10-cio centymetrowych strzebelek i skutecznie je zacinam.

Poza tym mam kijek totalnie pod mój gust - zdjęcia nie oodają faktycznego wyglądu, który na żywo jest po prostu bajkowy.

Koszt ogólny nieporównywalny do "markowych" produktów a Rzemieślnik (przez duże R) usatysfakcjonowany.

Polecam.

Ale rzeczony Wychwood to też bajeczka - miałem w ręku dwa modele do nimfy i porównywałem je z dwoma kijkami Greys'a - gdybym nie zdecydował się na rękodzieło w przeróbce to na bank bym ten kijek zakupił ze względu na wykonanie. 

Pozdrawiam.

post-63414-0-56951400-1503432429_thumb.jpg

post-63414-0-99522500-1503432430_thumb.jpg

post-63414-0-29190100-1503432432_thumb.jpg

post-63414-0-07911700-1503432436_thumb.jpg

post-63414-0-03226400-1503432438_thumb.jpg

post-63414-0-44346100-1503432440_thumb.jpg

Edited by Forest-Natura
  • Like 3
Posted

Jaxon jest jaki jest ...a i tak na niego wszyscy łapią ..fakt że mnie wkurzają te przelotki .. te tutaj mają ciut więcej miejsca na linkę mam nadzieję że się sprawdzą.. nie mam co narzekać kupiłem kijek za 112 funa udało się wyrwać dużo taniej niż stoją

Dopowiem (-piszę) jeszcze to:

" miałem w rękach 

- Sage One 10' i

- Sge ESN  

z tym samym młynkiem , sznurem . w tej samej chwili. 

Pierwszy zbrojony oryginalnie, drugi przez naszych mistrzów. One leciał na pysk a ESN był idealnie wyważony.

Podejrzewam że Jaxis Foresta jest teraz lepszy od niejednych markowych oryginalnie zbrojonych.

Ślicznie zrobiony poza tą brzydką dopałką, ale to szczegół. Ma zdawać egzamin i być zawsze sprawny.  :)

Posted

Witam.

Wezmę w obronę dopałkę ...  :P ... nie jest taka zła na żywo i całkiem proporcjonalna do reszty korka  ;)

Przy kijkach 10' zbędna, ale przy 11' i dłuższych pomaga w oparciu o przedramię. Przy oryginale ostry rant uchwytu był upierdliwy i miałem ochotę go podpiłować i zaokrąglić. Do krótkiej nimfy i moich kijków do tej metody, używam kręćków z przesuniętym ramieniem (Paladin i Airflo STX), które z jednej strony przez dopałki w kijach nie wychodzą poza obrys kijka, a z drugiej pozwalają często zmienić pozycję dłoni i chwycić wygodnie kij z kręćkiem tak jak chwyta się floret albo szpadę z rękojeścią belgijską (pistoletową). Wiem że to dziwne ale mnie osobiście bardzo wygodnie się łowi w ten sposób.

A co do tych naszych wielu rodbuiderów to faktycznie można chyba śmiało powiedzieć że to absolutnie europejski czy światowy top i potrafią zrobić często "czary z mleka" i warto pójść tą drogą w wyborze kijów. Użytkuję w sumie kilka muchowych custom'ów i zaraziłem się takimi kijkami.

Pozdrawiam.

• Like 1
Posted

Witam.

Mój Jaxon 11' ...

(...)

Ponieważ Jaxon jako firma sama nie produkuje blanków, trudno Twoją wędkę podpisywać marką Jaxon. Jedyne co ją łączy z ta firma to ten sam azjatycki blank...

• Like 1
Posted
Nowe wedzisko ego dostępne w sprzedazy ego polish nymph 3,45/4# ..eh mogłem poczekać z tym kijkiem wychwooda miałbym też fajny sprzęt i kilka stów w kieszeni
Posted

Chyba lepiej zrobiłeś kupując wychwooda ☺

Rozumiem ze miałeś dwa kije i możesz porównać ?:-)

Posted (edited)

Zamówiłem tego EGO. Podzielę się opinią jak dojdzie. Na papierze bajka, 3,45 / 107gram z dopałką i 550zł. W praktyce zobaczymy :)

Edited by Luke
  • Like 1
Posted (edited)
Elegancko jak przyjdzie wrzuć fotki wędziska, no też się nim interesuje jak go tylko przetestujesz to proszę podzielić się wrażeniami chce bratu coś lepszego kupić.. Edited by Grubas
Posted

trzymałem wychwood fajny kijek a co do ego  ostatnio chciałem kupic Ego melody tak żeby wozić w aucie i czasem jak chodze z nimfą mieć przy sobie i co sie okazało po oglądnięciu garści spigotów ale to nic na dodatek krzywy był!! Firma Ego nie ma kontroli jakości zanim puszczą sprzet do sklepów??? Linka Ego DT 2 do nimfy też wyblakła. Tak że mam mieszane uczucie do tej firmy. A wędki dłuższe niż 11 stóp wyszły  z mody:) przykład palladin congera. te 345 cm spróbuj wyważyć i połowić dzien. Choć może ja się nie znam??pozdrawiam

Posted

trzymałem wychwood fajny kijek a co do ego  ostatnio chciałem kupic Ego melody tak żeby wozić w aucie i czasem jak chodze z nimfą mieć przy sobie i co sie okazało po oglądnięciu garści spigotów ale to nic na dodatek krzywy był!! Firma Ego nie ma kontroli jakości zanim puszczą sprzet do sklepów??? Linka Ego DT 2 do nimfy też wyblakła. Tak że mam mieszane uczucie do tej firmy. A wędki dłuższe niż 11 stóp wyszły  z mody:) przykład palladin congera. te 345 cm spróbuj wyważyć i połowić dzien. Choć może ja się nie znam??pozdrawiam

A co ty chciałeś z chin kupić ? :)