Grubas Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 (edited) Cześć Mianowicie chciałem się dowiedzieć jak dużo luzu powinienem mieć w zapasie przy kupnie śpiochów ? Chodzi bardziej o nogawki wymiar stopa - krok...nie mam możliwości i czasu jechać mierzyć więc będę zamawiał przez Internet ...u mnie owy wymiar wynosi 80 cm...upatrzyłem sobie gacie które mają 87 cm do jajec i teraz zachodzi pytanie czy te 7 cm spokojnie wystarczy do swobodnego klękania ,siadania w aucie??? Edited August 24, 2017 by Grubas
Forest-Natura Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 Witam.Może być mało.Też sobie mierzyłem ( ) i wedle tabelki rozmiarowej gaci Vision (mają to fajnie rozpisane) 10 cm luzu dla mnie to takie niezbędne minimum, a do gaci zimowych, gdzie polecą jeszcze grubsze ciuchy pod spodem dużo wygodniej mi jest z luzem jeszcze około 5 cm większym.Pozdrawiam.
MaverikZagan Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 Śmiało więcej luzu możesz brać zima, dresy polary zamałe zaraz porwiesz szwy pójdą i będą ciekły. Nie patrz na dopasowanie to nie rewia mody ma być komfortowo dla łowiącego ka pierwsze orvisy załatwiłem kupiłem sobie rozmiar m bo ładnien leżały wspinałem się na skarpe i w kroku ciekną.
trout master Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 Jakie chcesz kupić? Firma? Model? Podaj swoje wymiary: waga, wzrost, długość nogawki od "jajec" do podłogi, obwód "klaty", rozmiar buta. Łatwiej będzie podpowiedzieć na gotowo. Najlepiej mieć dwie sztuki. Na zimę (większe i grubszą skarpetę neoprenową) i letnie (krótkie lub dopasowane).
Grubas Posted August 24, 2017 Author Posted August 24, 2017 wzrost - 188 cm Waga - 110 kg Klata - 127 cm Podłoga-jajca = 80cm Rozmiar buta 45.5 Interesują mnie jakieś do tysiaka ..Jakieś rady sugestie?..czytałem że skarpety neoprenowe się lubią szybko przecieraćPo dobrych pieniądzach kupiłem zimowe z neoprenu scierra tundra seal..teraz pasuje jakieś na lato co posłużą przynajmniej z 2 sezony+
trout master Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 Coś mi tu nie gra w twoich wymiarach. Ja mam 181cm wzrostu i od "podwozia" do podłogi mam 90cm. Albo "worek" masz zawieszony nisko albo coś źle pomierzyles. Będziesz nad Sanem? Jak tak to mam coś dobrego dla Ciebie do przymiarki w cenie 600PLN. 1
Grubas Posted August 24, 2017 Author Posted August 24, 2017 (edited) Sorry do jajek mierzyłem do samego końca jest 86 hehe , obecnie jestem poza granicami kraju..co tam ma pan fajnego? Edited August 24, 2017 by Grubas
bezi Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 (edited) Może chłop ma krótkie nogi i długo korpus:D albo długie nogi i długie...A tak serio to właśnie wiele osób myśli że jak 'do jajek' to właśnie do jajek a nie do pachwiny i sprawdzają jak bardzo im wór dynda względem podłoża zapominając że można balast umiejscowić w nogawce i mieć lepiej spasowane śpiochy:D Edited August 24, 2017 by bezi 2
peresada Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 Nie wiem jak w pl, ale na swiecie większość śpiochów występuje w wersji short, regular i Long.Więc każdy rozmiar ma 3 opcje w zależności od długości nóg. Jeżeli lubimy hip hopowy zwis w kroku kupujemy wersję danego rozmiaru long i po sprawie. Wysłane z mojego HUAWEI MLA-L03 przy użyciu Tapatalka 2
trout master Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 "Sorry do jajek mierzyłem do samego końca jest 86 hehe , obecnie jestem poza granicami kraju..co tam ma pan fajnego?"A wzrost (188) się zgadza? Jeżeli tak to Regular L powinieneś obskoczyć. Choć nie wiem czy Stout "L" nie byłby lepszy ze względu na to twoje "niskie zawieszenie".
Jack__Daniels Posted February 11, 2018 Posted February 11, 2018 To ja do pytań o wielkość buta. Jeżeli normalnie noszę 42 to jaki rozmiar powinny mieć spodniobuty i same buty, przy założeniu, że zawsze będę miał gruba skarpetę?
Adrian Tałocha Posted February 11, 2018 Posted February 11, 2018 To ja do pytań o wielkość buta. Jeżeli normalnie noszę 42 to jaki rozmiar powinny mieć spodniobuty i same buty, przy założeniu, że zawsze będę miał gruba skarpetę?Zależy od firmy. W vision but nr tak jak normalnie nosisz.
OloPe Posted February 12, 2018 Posted February 12, 2018 (edited) Miałem też Visiony buty, były rozmiar większe i było na styk. Wszystkie buty jakie przerzuciłem (Hodgman, Vision, Scierra, Simms) były numer lub dwa większe. Dwa numery gdy zakładam drugą neoprenową skarpetę dla ochrony właścowej slarpety przed piachem i drpobnym żwirkiem - takie moje upodobanie i tak robię od jakiegoś czasu. Ale generalnie nr większe będą okej.Zawsze buty lepsze ciut za luźne niż ciut za ciasne..... Edited February 12, 2018 by OloPe
Forest-Natura Posted February 12, 2018 Posted February 12, 2018 (edited) Witam.Druga skarpeta neoprenowa to świetna rzecz. Raz że ciepło w stopy, dwa - po dwóch sezonach w moich śpiochach właściwa skarpeta wygląda jak bym wczoraj je ze sklepu wziął. Tylko właśnie trzeba buty o dwa numery większe kupować.Pozdrawiam. Edited February 12, 2018 by Forest-Natura 1
Adrian Tałocha Posted February 12, 2018 Posted February 12, 2018 Miałem też Visiony buty, były rozmiar większe i było na styk. Wszystkie buty jakie przerzuciłem (Hodgman, Vision, Scierra, Simms) były numer lub dwa większe. Dwa numery gdy zakładam drugą neoprenową skarpetę dla ochrony właścowej slarpety przed piachem i drpobnym żwirkiem - takie moje upodobanie i tak robię od jakiegoś czasu. Ale generalnie nr większe będą okej.Zawsze buty lepsze ciut za luźne niż ciut za ciasne.....Ja brałem swój numer w każdej parze i byly ok, nie zakładam drugiej skarpety na tą z woderów. Ja osobiście nie brałbym woderów bez mierzenia, jeden lubi pantalony drugi jak mu nie wiszą wodery z każdej strony. Lepiej przymierzyć nawet, cudze ale to nie wszędzie możliwe.
aspius1 Posted February 12, 2018 Posted February 12, 2018 Witam.Podepnę się. Gdzie można dostać taką skarpetę neoprenową.Widziałem chyba w hurch ale czy gdzieś jeszcze można ją kupić???
trout master Posted February 12, 2018 Posted February 12, 2018 Witam.Podepnę się. Gdzie można dostać taką skarpetę neoprenową.Widziałem chyba w hurch ale czy gdzieś jeszcze można ją kupić???Uszyć ze starych neoprenow kupionych za grosze. Obciąć ze starych cieknących spodniobutow kupionych za grosze. 1
Forest-Natura Posted February 12, 2018 Posted February 12, 2018 Witam.Można na aledrogo za 30-45 zł kupić.Pozdrawiam.
tzienkiewicz Posted February 13, 2018 Posted February 13, 2018 Wystarczy zwykła skarpeta np. wojskowa. Nie ogrzeje ale zabezpieczy przed przetarciem neoprenowe skarpety od woderów. Stosuje ten patent od 30 lat. 1
tondromski Posted February 17, 2018 Posted February 17, 2018 (edited) Witajcie , Chcialem swojemu ojcu zrobic prezent na imieniny, i kupic mu wodery oddychajace plus buty, szukam czegos aby zamknac sie w kwocie 1300 zl za spodnie i buty ,czesc tych ktore widzialem nie posiadaja zadnych rozmiarowek... I teraz prosba, moze ktos tutaj pomoze, rozmiar buta ojca 41 a wzrost 176 cm , ojciec z malym brzuszkiem wkoncu tuz przed 60 Moze ma ktos jakies typy, aby byly w miare dobre, zdaje sobie sprawe ze kwota dosc niska, ale moze cos sie uda dobrac z czego bedzie zadowolony, pstragi kwietniowe na OSie czekaja Edited February 17, 2018 by tondromski
Białek Posted February 17, 2018 Posted February 17, 2018 W budżecie się mieści. https://www.hurch.pl/sklep/zestaw-hopper-felt-sole/ Zadzwoń a chłopaki pomogą w doborze rozmiaru.
Recommended Posts