Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ja nie mam zbyt dobrych doświadczeń i nie tylko ja:

https://allegro.pl/uzytkownik/35817781/oceny

Polecał bym odbiór osobisty i tylko zakup z ręki do ręki po uprzednim dokładnym sprawdzeniu przedmiotu zakupu.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

Edited by psulek
Posted
Ja znam opinie z kilku źródeł negatywne i raz licytowałem silnik, oczywiście tajemniczy ktoś w ostatnim momencie mnie przebił a następnie ten sam silnik pojawił się na zajutrz u tego samego sprzedającego. Zwykły naciągacz.
Posted
U mnie sprawa ciagnie się od dwóch tygodni.jeśli do końca tygodnia wszystko się nie wyjaśni naswietle temat ze sZczegółami.
Posted

Odradzam, silniki używane są z tzw. "eksportu", silniki o tej samej wielkości mają w tym serwisie zwiększaną moc na naklejkach (z 9,9 robi się 15, a z 15 robi się 20)

Posted

Jest tak jak przypuszcZałem-niestety po zakupie prZedmiotu z Olx od tego goscia -po otrzymaniu faktury pro-forma przesłałem gotówkę i niestety towaru nie otrzymałem.oczywiscie towaru nie ma...gotówki również.bardzo proszę o wszelką pomoc-może któryś z kolegów był w podobnej sytuacji??z góry ostrzegam przed tym osZustem.sprawę zgłaszam na policję.bardzo proszę o pomoc i porady jak z tego wybrnąć i odzyskać kasę.

M.

Posted (edited)
Tylko policja moze pomoc. Sprawdzałeś w ceidg czy taka firma istnieje w ogóle? Edited by karkoszek
Posted
oszustwo jest ścigane z urzędu, więc wydrukuj co masz, konwersacje, fakturę i potwierdzenie przelewu i idź na policję. złożysz zeznania i samo pójdzie. zazwyczaj po interwencji policji zwracają pieniądze.
Posted

Jest tak jak przypuszcZałem-niestety po zakupie prZedmiotu z Olx od tego goscia -po otrzymaniu faktury pro-forma przesłałem gotówkę i niestety towaru nie otrzymałem.oczywiscie towaru nie ma...gotówki również.bardzo proszę o wszelką pomoc-może któryś z kolegów był w podobnej sytuacji??z góry ostrzegam przed tym osZustem.sprawę zgłaszam na policję.bardzo proszę o pomoc i porady jak z tego wybrnąć i odzyskać kasę.

M.

Nie taka prosta sprawa jak Ci się wydaje. Jeśli nie minęło 14 dni od zakupu lepiej odstąp od umowy. Będziesz miał prościej i pewnośc, że facet nie przyśle Ci silnika, który może okazać się kupą złomu.

Posted (edited)

Nie taka prosta sprawa jak Ci się wydaje. Jeśli nie minęło 14 dni od zakupu lepiej odstąp od umowy. Będziesz miał prościej i pewnośc, że facet nie przyśle Ci silnika, który może okazać się kupą złomu.

Prawo rekojmi tzn. te 14dni nie dotyczy tej sprawy.

Naciagacz wystawil proforme,skasowal Pln-y  i towaru nie dostarczyl a wiec jest to po prostu oszustwo -scigane z  urzedu.

Edited by JayD
Posted

Potwierdzam to jest OSZUST, kupiłem podobnie jak  Czoper, faktura Proforma  potem przelew. Twierdzi że silnik wysłał kurierem DPD, który od 07.09 do dziś tj  12.009 nie dotarł , Oczywisćie nie podał nr nadania przesyłki i dziwnym trafem nie ma go w biurze i nie może podać, a inny pracownik - jeżeli taki wogóle jest to jest mna zwolenieniu lekarskim. A sam się dziwię że tak dałem się zrobić w h...a