Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Szukam kołowrotka do kija sage 8,6 4# do suchej muszki, znalezienie kołowrotka żaden problem aktualnie mam ross eddy 3/4 ale niestety o ile uwielbiam kołowrotki rossa to model z dolnej półki cenowej jest średnio udany kosztował coś około 300 zł. Może znacie panowie jakieś perełki ciekawe do głowy przychodzi mi tylko ross colorato lt w rozmiarze 1, 1,5 kręciołek ma cieszyć przede wszystkim moje oko i być nie zawodny. Wszelakie jaxony, okumy itd odpadają, ciężko namierzyć kołowrotki o podobnym diammetrze a taki świetnie pasuję do wędki. Chętnie też kupię jeśli ktoś ma na zbyciu dobrą maszynkę  :)

Posted (edited)

Takie dwa na szybko nasuwają się do zaproponowania (mam, cieszę się nimi i chwalę):

Sage Click 3/4/5 - bardzo lekki, doskonały do "suchego zestawu".

Hardy Ultralite CC 3000 - równie lekki, ażurowy, ładne wzornictwo. Cena aktualnie również w miarę przystępna. Jest również wersja tego kołowrotka z hamulcem (DD)

Edited by Marszal
Posted

Lamson Litespeed 1.5, aczkolwiek cena w Polsce mało sympatyczna

Ross Evolution LT 1, albo 1.5 (nie jestem pewien pojemności) - cena w Polsce dużo lepsza

i wiele innych

Posted (edited)

A jakoś na tytuł wątku nie spojrzałem :unsure:

Jeśli ma mieć taką średnicę, to np. Shimano Biocraft XT LA 3/4 (XTR LA ma chyba bardzo podobne wymiary). Średnica szpuli 72 mm, WF4F wchodzi i nieco podkładu też.

Jeśli 77mm jest dopuszczalne, to może jeszcze Wychwood River & Stream 4/5

Edited by Fatso
Posted (edited)

To pojadę po bandzie: Hardy Duchess.

post-45944-0-99010200-1504426573_thumb.jpg

Model 2 3/4 ze szklakiem od Sergiusza Kasprzaka (FishingRod.pl)

Edited by Marszal
  • Like 1
Posted (edited)
Ty najpierw zobacz jakiej masy potrzebujesz do tego kijka,aby go dobrze wyważyć i wtedy pole Ci się zawęzi. Edited by Radek79
Posted

Wybór padł na Ross evolution 1,5 w kolorze zielonym udało się znaleźć za fajną kasę będzie ładnie pasował do zielonego blanku sage, a ponieważ jestem estetą lubię nacieszyć oko trzeba się cieszyć innymi rzeczami bo z rybami coraz gorzej  :rolleyes: . Dziękuję za propozycję na pewno skorzystam jeszcze z innego kołowrotka w tym rozmiarze do drugiej wędki :)