Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć Rafał,

zapodaj zdjęcia swoich wahadełek. Niech obejrzą koledzy jakie cudeńka robisz i którymi od kilku lat z powodzeniem mam przyjemność łowić :) .

• Like 1
Posted

Wahadła piękne, ale mi nigdy pstrąg nie uderzył w wahadło. Mam kilka sztuk rękodzielników ale wyniki niczym Krychowiak w PSG. Czy są jakies specjalne techniki prowadzenia tych przynęt. Dlaczego pstrąg nie gryzie ?

Posted
wahadlowki to specyficzna przynęta. Ja lubię bawić się nimi opuszczając i pociągające pod prad. Nie wystarczy wrzucić i zwijąc. Musi imitowac łatwa do zdobycia ofiarę.
  • Like 2
Posted (edited)

post-53381-0-57144200-1504598643_thumb.jpegpost-53381-0-11213400-1504598692_thumb.jpegpost-53381-0-32519700-1504598715_thumb.jpeg

Wahadlo z pierwszego zdjecia ,wielokrotnie pokazolo swoja skutecznosc. Waga od 4do 8g. praca agresywna.

Maly gnom wazy niecałe 4g, super na okonie.

No i ostatnia blaszka listek to moj czarny kon. mozna ja prowadzic z pradem , w poprzek murtu i na spowolnieniach . Klasyczna praca ogonkiem .

Edited by timon
  • Like 3
Posted

Wahadła piękne, ale mi nigdy pstrąg nie uderzył w wahadło. Mam kilka sztuk rękodzielników ale wyniki niczym Krychowiak w PSG. Czy są jakies specjalne techniki prowadzenia tych przynęt. Dlaczego pstrąg nie gryzie ?

A ja tam i na Islandii i na roznych zaporowkach w UK, sporo nalowilem pstragow na wahadelka.

• Like 1
Posted

Hej Rafał!!! No w końcu szersze grono będzie miało okazję zapoznać się z Twoimi jakże łownymi wyrobami. Fajnie że jesteś.

• 2 weeks later...
Posted

post-53381-0-06855100-1505569699_thumb.jpgpost-53381-0-38283300-1505569731_thumb.jpg

Witam. Listek 4,7cm 5\6g. Jedna z moich ulubionych wahadlowek. Na Wisle potrafila skusic sandacze w klatkach.

Klenie i Jazie tez sie trafialy, tyklo ,ze w calosci czarne.

• Like 5
Posted (edited)

Cześć Timonie,

Miło Cię zobaczyć i na tym forum. Chociaż widzę że zdjęcia w wątku nie oddają rzeczywistego uroku twoich wahadełek. Na żywo wyglądają duuużo lepiej :)

Twoimi pstrągowymi wahdłówkami łowię teraz na warszawskiej Wiśle. Rzeka niestety mi większość zabrała, podobają jej się :)

Potwierdzam obserwacje z sandaczami, ale nie tylko miedzy główkami ;) Nawet i boleń się na wahadłówkę trafił.

Edited by Epidares
  • Like 1
  • 3 weeks later...
Posted
Witam. Panowie mam pytanko. Co myślicie o czerwonym plastikowym ogonki w wahadłówkach pstragowych. Będzie to pozytywny dodatek czy wręcz odwrotnie.
Posted

Muszka - tak. Uspokaja troszkę akcję. Kropki biorą na takie wahadełka.

Sam plastikowy ogonek - nie miałem takiej blaszki. Zdarzyło się mi założyć na jakieś maleństwa, uzbrojone w pojedynczy haczyk, kawałek czerwonej rurki - brały. Ale nie mam żadnych notatek czy lepiej, czy słabiej było na "gołe" wahadełka.

• Like 2
Posted

post-53381-0-00888400-1508161740_thumb.jpg

Witam. Przedstawiam kolejny model. Wydłużony gnom . Waga 6g. Dobrze sie sprawdzal w styczniowym lowieniu.

post-53381-0-87513100-1508161781_thumb.jpg

Ta blaszka bedzie na nowy swzon. Przy wolnym prowadzeniu ma prace wahadlowa,ale przy szybkim rowno chodzi w obrocie.

• Like 5
Posted

Witam. Panowie mam pytanko. Co myślicie o czerwonym plastikowym ogonki w wahadłówkach pstragowych. Będzie to pozytywny dodatek czy wręcz odwrotnie.

Rafał, łowię obrotówkami z czerwonymi wentylkami na kotwicach. Nie przeszkadza to pstrągom. Moim zdaniem powinno zadziałać.

• Like 1