Konstanty Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 cześć, mam pytanie: zamierzam wystawić na sprzedaż kilka pudełek z muchamiwiem, 30 dni trzeba odczekać, poczytać Regulamin, zajrzeć do FAQ-ów itd. zatem mam konkret:1. wystawiam te pudełka na innym forum muchowym w dziale Komis2. w treści tamtych ogłoszeń daję link na o_el_iks3. oraz za 30 dni w ogłoszeniu na jerkbait.pl zamieszczę informację "przedmioty wystawione również na innym forum w Komisie" to jest to łamanie Regulaminu czy nie?
Konstanty Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 zaglądałem, nawet do FAQ-ówznalazłem taką odpowiedź Moderatora - poniżejale wolę konkretnie zapytać, bo mój przypadek jest bardziej rozbudowany (i) ogłoszenie zamieszczane jest na jerkbaicie i jednocześnie na innym portalu lub w gazecie - to jest dopuszczalne, ale ogłaszający powinien umieścić informację o treści np. " przedmiot oferuję również w innych mediach" - tak żeby potencjalni zainteresowani na jerkbaicie mogli wziąc pod uwagę że ktoś spoza forum może np. kupić wystawiany przedmiot i ze ogłoszenie może się w związku z tym stać nieaktualne
Robert Crocker Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Zależy jak dokładnie działa ten komis. Niedozwolone jest wystawianie tu i na aukcjach.
Konstanty Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 ten Komis to nie aukcja, to forum FF z działem "Komis"
Jano Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 (edited) przyjmij założenie, że... "nie możesz" Edited September 12, 2017 by Jano 1
Friko Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Zajrzyj do regulaminu. Dokładnie, nijakiej zawiłości tu nie ma: 6. Na Giełdzie jerkbait.pl zakazane jest organizowanie aukcji przedmiotów, jak również zamieszczanie linków do aukcji oraz umieszczanie ogłoszeń zamieszczanych w tym samym czasie na portalach aukcyjnych (również OLX.pl). Niedozwolone jest również zamieszczanie linków do aukcji lub ogłoszeń charytatywnych. Albo OLX albo giełda na jerkbaicie, musisz się zdecydować gdzie chcesz sprzedawać 1
Konstanty Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 ok, dziękuję za info a przedmiot, który był na olx i jest już wycofany (zakończony bez sprzedaży) może trafić na jerkbait.pl?
Friko Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Nie bez powodu w zacytowanym pkt. regulaminu mowa jest o przedmiotach wystawianych "w tym samym czasie"... 1
Recommended Posts