Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej,

Potrzebuje porady jaki monitor zakupić dla syna ;)

Przeznaczenie - gra na ps4.

Rozmiar 27 cali

Mozliwośc montażu na ścianie.

Cena czym tańszy tym lepiej :) max 800/900 zł ?

pozdrawiam

Posted

Monitor BenQ ZOWIE XL2411 e-Sport  mam  i polecam. Gdyby synowi znudził się PS4 i zachciałby komputera i pogrania w sieciówki np. cs lub inne strzelanki. To te 144 hz robią robotę.

Posted

IPS/PLS może i ma lepsze odwzorowanie kolorów i lepsze kąty widzenia, ale podejrzewam, że zwykłe TN ze względu na czas reakcji będzie lepsze. Chociaż 4ms w PLS też wydają się OK. Pewnie wziąłbym jakiś typowo gamingowy monitor IIYAMA. Jak nie to są tańsze Samsungi na PLS.

Posted

Monitor z matrycą TN ma gorsze odwzorowanie kolorów,ale jeżeli znudziłoby się synowi granie na PS to wtedy podłącza monitor z TN do grania sieciówek np strzelanek i wtedy te 120-144 hz robią robotę. Miałem Acera który miał 60 hz, potem kupiłem BenQ Zowie XL2411 i jak dla mnie przepaść olbrzymia. Te monitory z matrycą TN są tańsze,ale jeżeli syn chciałby zostać jakimś pro graczem w przyszłości to czas reakcji i odświeżanie to priorytet. Ja mam podany model i gram w cs go dla mnie monitor bomba. Z tym że 24 cale i raczej wątpię aby coś lepszego do 1000 zł dostać. Pozdrawiam