Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

A weź daj linka. 2.1m nie spotkałem jeszcze a często Ali przeglądam

Edyta: znalazłem, to wklejka jest i to strasznie duża wklejka.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edited by RedJin
  • 2 weeks later...
Posted

Siemka. Szukam informacji na temat wędek Tsuri Passion (by Crony) 602 UL Tsuri passion (by Crony)  662 l :)
Interesuje mnie realne cw, zdjęcia ugięcia, czułość, możliwości rzutowe.
Pozdrawiam :)

Posted

Siemka. Szukam informacji na temat wędek Tsuri Passion (by Crony) 602 UL Tsuri passion (by Crony)  662 l :)

Interesuje mnie realne cw, zdjęcia ugięcia, czułość, możliwości rzutowe.

Pozdrawiam :)

Ugięcie 602UL

OkT7seF.jpg - to jest 0,5 kg

Ugięcie 662L

ym336JC.jpg

• Like 4
Posted (edited)
Witam! Łowię wędka 4lb. BRZANY,klenie, pstrągi okonie od prawie 2 lat.warto zwrócić uwagę na bardzo szybka akcie, ale pod ryba pracuje aż po dolnik bez przesztywnienia-dodam że to 2-sklad.komponenty Fuji _ skss+przelotki Fuji TZ. Wędki bardzo lekkie stabilne z zapasem mocy.Prace nad tą seria trwały prawie 2 lata na rzekach Podkarpacia i małopolski a także na zbiornikach zaporowych Solina, Myczkowce,Czorsztyn i Roznow. Oczywiście podpowiedzi kolegów z Gpx polski też się przydały żeby stworzyć ta serię. Wykonawca tej serii jest Firma Crony która przyjęła projekty i wytyczne do realizacji - spisują się na medal.dodam że ta firma tworzy wędki dla wielu renomowanych firm i terminy realizacji zamówień są długie, ale warto było poczekać...Co do możliwości postaram się wkleić link do filmu :https://youtu.be/JNCnUAa0Vjk na filmie możliwości wędki 4lb. I 6 lb. A to 2 filmik z zeszłego roku z mistrzostw okręgu Krosno na Sanie 4 lb. W akcji... https://youtu.be/T4Jl_KYQpyk Edited by Baldi 32
  • Like 6
Posted

4lb max 5 gr Keitech 3 cale

6lb max 7 gr Keitech 3 cale

Najwyższy komfort łowienia 4lb główka 3,5 gr guma 3 cale, 6 lb. 5 gr główka guma 3 całe.fajnie łowi się okonie w toni na jeziorach przy agresywnym prowadzeniu

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Posted

Też proszę o informację o serii Emotion. Czy nadadzą się pod pstrąga czy za szybkie raczej ?

Posted

A jak sie ma do nich seria Emtion ? Czy tez jest szybka ? I czy wystepują w wersji castingowej?

Też proszę o informację o serii Emotion. Czy nadadzą się pod pstrąga czy za szybkie raczej ?

Seria emotion jest przeznaczona do łowienia pstrąga, okonia, kleni.

Nie ma wersji cast, tylko spinn.

Aktualnie posiadam kij 722-8, kij jest szybki ale to nie jest aż tak szybki kij jak mikado lexus saphire do 10g.

Pod ręką kij pracuje od 1/3 długości mierzonej od łączenia, zresztą bujając kijem zauważymy właśnie pracę w tym miejscu.

Po uzbrojeniu kija, mocno można się zdziwić, założyłem 7g+12cm gumy al'a canibal, więc już kawał cholerstwa - widać ugięcie kija na foto.

Kij jeszcze nie był ochrzczony, dopiero wczoraj dotarł.

Jeżeli dobrze pójdzie dziś przejdzie testy na gumach, woblerach 5-6cm łagodnie pracujących oraz jakiś twich, obrotówki 1 aglia/long, wahadełka.

post-55261-0-31358700-1508414745_thumb.jpg

Posted

Seria Emotion wędek Tsuri powstała przy udziale polskich wędkarzy i na potrzeby naszych wód.

Doskonale czułe wędki, wychwytujące najdrobniejsze trącenie przynęty ! Miałem przyjemność testować kijek z tej serii i pozytywnie mnie zaskoczył przede wszystkim czułością i amortyzacją podczas holu ryby . Łowiłem nim pstrągi,okonie,klenie bywały i szczupaki i sandacze i też dawały radę[emoji123][emoji6]http://fisharrow.com/mobile/pl/p/Tsuri-Emotion-by-Crony-EMS-722-6/595#

Naprawdę świetna propozycja w stosunku jakości do ceny! Na targach w Poznaniu cieszyły się ogromnym zainteresowaniem i wreszcie są dostępne od kilku tygodni !ce19f9f652bb196ac7d540c2de4db2ab.jpg4b18215979a826075ed06aa36b2e00fa.jpg

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

• Like 2
Posted (edited)

A skąd piszesz?

Rzeszow-Londyn z naciskiem na Londyn. 

A czy jest sznasa na to, ze wedki typu travel pojawia sie rowniez w ofercie?

Edited by Luckyguliver
  • Like 1
Posted (edited)
Jak dla mnie to najładniejsze ugięcie ma kijek z koreczkiem na fore, wzorowe. Edited by TOFIX99
  • 2 weeks later...
Posted
Łowi ktos moze Tsuri Emotion 4 lb cw 0-5 gram?jakie realne cw tego kija? Jak sobie radzi od dolu tzn glowki 1 gram + gumka ?
Posted
Witam moze cos wiecej dowiem sie odnosnie modelu tsuri emotion Ems 722-10. Pan yeffa ma wiele wspólnego z ta firma,ale moze ktos miał zaszczyt miec w reku ten model,i byłby skłonny podzielic sie swoimi spostrzezeniami.Chodzi mi o czucie i w jakich granicach jest komfort w łowieniu gumkami róznego typu.Czy raczej bedzie odpowiedniejszy model ciut słabszy o oczko.
Posted

Witam moze cos wiecej dowiem sie odnosnie modelu tsuri emotion Ems 722-10. Pan yeffa ma wiele wspólnego z ta firma,ale moze ktos miał zaszczyt miec w reku ten model,i byłby skłonny podzielic sie swoimi spostrzezeniami.Chodzi mi o czucie i w jakich granicach jest komfort w łowieniu gumkami róznego typu.Czy raczej bedzie odpowiedniejszy model ciut słabszy o oczko.

Ja mam ten model .Jest bardzo czuły -drobny paproch,albo jak ogonek w twisterze się zawinie wszystko jest fajnie czuć no obraniach już nie wspomnę .Kolega sobie też zamówił jak podpatrzył u mnie☺ Dodatkowo mogę Ci jeszcze powiedzieć że bardzo dobrze trzyma rybę amortyzuje fajnie ,mam na nim o wiele mniej spadów .Myślę że super dopracowana wędka jak na tę cenę - osobiście mogę polecić[emoji6]

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka