Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Wszystkich serdecznie !

Nazywam się Marcin Gałka, tworzę przynęty na trocie, szczupaki, bolenie, okonie, pstrągi, sandacze, głównie są to blachy wahadłowe oraz obrotowe. W tym wątku będę przedstawiał co tam udaje mi się stworzyć. Miło będzie uzyskać opinie oraz wskazówki do dalszej pracy. Przynęty tworzę na bazie doświadczeń swoich jak również na bazie doświadczeń innych wędkarzy dlatego bardzo cenię każdą radę :)

Tutaj stadko trociowych przysmaków :)

post-46972-0-91930300-1508840107_thumb.jpg

• Like 35
Posted

Marcin, no nareszcie!!! :) Super, że dołączyłeś i prezentujesz swoje cuda ... już niedługo sezon startuje więc ... prezentuj swoje dzieła! Pozdrowienia z Torunia :)

• Like 1
Posted

Witam na forum kolejnego klepacza. Mam nadzieję, że będziemy wspólnie wymieniać się doświadczeniami zarówno z zakresu wykonywania wahadeł jak i samego wędkowania :) 

• Like 3
Posted

Niezmiennie mnie raduje rozwój polskiego rzemiosła wędkarskiego. Przez długi czas stało ono (to rzemiosło ;) ) głównie woblerami i muszkami. Od pewnego czasu z podziwem obserwuję prawdziwy renesans wytwórców wszelkiej maści "żelastwa". Cuda, które tworzycie z kawałka metalu są tyleż piękne, co skuteczne i dlatego bardzo dziękuję, że pokazujecie tutaj swoje prace. Liczę na dzielenie się zarówno zdjęciami przynęt, jak i poradami "warsztatowymi". W dobie dominacji miękkich przynęt. dzieła z metalu często okazują się skuteczniejsze. To nie tylko historia, ale dzięki takim pasjonatom, nadal żywa część spinningu. 

Witaj we własnym wątku :)

• Like 6
Posted
Milo ze sie ujawniles,ale wymieniac doswiadczeniami to Ty nie lubisz :) bo juz na fb chcialem zaczerpnąc info o pewien wzorek i mnie spławiłes :) ale witam i pozdrawiam
  • Like 1
Posted

Milo ze sie ujawniles,ale wymieniac doswiadczeniami to Ty nie lubisz :) bo juz na fb chcialem zaczerpnąc info o pewien wzorek i mnie spławiłes :) ale witam i pozdrawiam

O ja nie dobry :) co prawda nie pamiętam co bym Cię spławił, zawsze staram się być uprzejmy, musiał być jakiś powód, który Ci podałem ? :)

Posted

Mało jest tak chętnych do wymiany się doświadczeniem co Marcin, nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Do tego stopnia, że w pudełku mam podarowaną od Marcina blachę, od tak, bo miło było jak się spotkaliśmy i pogadaliśmy. Nie miałem się nawet czym odwdzięczyć. Problem mam tylko taki, że boję się nią rzucać, coby jej nie urwać... Chyba trzeba będzie pomyśleć o nabyciu jakiejś partii, bo kupnymi już takiego strachu rzucać nie będzie. Mam w każdym razie taką nadzieję ;)

Pozdrowienia Zaworek i mam nadzieję do zobaczenia nad Drwęcą w styczniu?!

• Like 1
Posted

Pozdrowienia Zaworek i mam nadzieję do zobaczenia nad Drwęcą w styczniu?!

Wpadaj śmiało, będę nad rzeką w listopadzie i grudniu w celu antykłusowniczym to miejsca bytowania troci będę miał ogarnięte :)

• Like 1
Posted

Chętnie rzuciłbym okiem na pstrągowe wahadełka  :)  

Tutaj mam zdjęcie takich właśnie, łowię na nie pstrągi, a okonie również nimi nie gardzą :)

post-46972-0-98666000-1508869976_thumb.jpg

• Like 7
Posted
Piękne te wahadełka z niecierpliwością czekam na szczupakowe. Dzięki jednemu z tutejszych rękodzielników odkryłem na nowo ich moc :) gratuluję i pozdrawiam
  • Like 1
Posted

Piękne te wahadełka z niecierpliwością czekam na szczupakowe.

Co do szczupakowych, Alga, Gnom, Mors i Kussamo (lub jak kto woli Heinz)

Alga:

post-46972-0-42492000-1508920645_thumb.jpg

Gnom:

post-46972-0-08883900-1508920721_thumb.jpg

Mors:

post-46972-0-22670500-1508920747_thumb.jpg

Kussamo, tutaj wersja 10cm i 17cm :)

post-46972-0-60099500-1508920810_thumb.jpg

I takie stadko:

post-46972-0-26614100-1508920842_thumb.jpg

• Like 20