Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Lowrance x135 problem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 OFFLINE   TeDDyBoY

TeDDyBoY

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 51 postów

Napisano 27 marzec 2018 - 13:39

Witam od jakiegos czasu posiadam echo lowrance x135 i jest maly problem z podświetleniem wystwietlacza a mianowicie gdy echo jest wlaczone diody od podświetlenia raz sie zaswieca raz gasna i tak w kółko.. mial ktos z kolegow podobny problem? Echo sprawdzal znajomy i podobno elektronicznie jest wszystko ok ..czy problemem moglby rozwiązać wgranie nowego programu np ?? Pozdrawiam

#2 OFFLINE   bierjoza

bierjoza

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 162 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 maj 2018 - 07:30

[quote name="TeDDyBoY" post="2360165" timestamp="1522154348"]Witam od jakiegos czasu posiadam echo lowrance x135 i jest maly problem z podświetleniem wystwietlacza a mianowicie gdy echo jest wlaczone diody od podświetlenia raz sie zaswieca raz gasna i tak w kółko.. mial ktos z kolegow podobny problem? Echo sprawdzal znajomy i podobno elektronicznie jest wszystko ok ..czy problemem moglby rozwiązać wgranie nowego programu np ?? Pozdrawiam[/

@TeDDyBoY
Uszkodzony jest przycisk Power.
To typowa usterka dla tej serii urządzeń (X-100 ) występująca po wielu latach użytkowania.
Trzeba rozebrać i przeczyścić przycisk.
Żadna filozofia aczkolwiek jest prawie pewne że echo będzie później parowało bo już się rozszczelni. Kiedyś echosondy były montowane w kontrolowanej atmosferze i w środku miały azot. Teraz często mają podzespoły zalane żywicami.
To echo ma znacznie ponad 10 lat. Nie ma technicznie mozliwosci aktualizacji oprogramowania.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych