Gdy sie nudzi Punkfishowi :-)
#1 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2012 - 20:00
Stery robie dłuższe by nad wodą korygować prace.
później
i później...
ostatnio zrobiłem...
i dzisiaj ukończyłem ...
#2 OFFLINE
Napisano 21 luty 2012 - 18:14
#3 OFFLINE
Napisano 21 luty 2012 - 20:00
#4 OFFLINE
Napisano 21 luty 2012 - 20:42
#5 OFFLINE
Napisano 21 luty 2012 - 20:45
#6 OFFLINE
Napisano 21 luty 2012 - 21:14
Postanowiłem zrobić opis zdjęć: wobki robie na drucie 0.8 i niestety nie maluje aerografem puki co a farbami w spreju.
Szkoda, że aparatu nie mam dobrego wszystko było by piekniejsze może skocze do Zetiki on może ma i zrobi .
1 zdj:
wobek zielon- został poddany modyfikacji czyli wycinka steru i wsadzenie on nowa pod mniejszym kontem i skrócenie go teraz pracuje ok używam do połowu brzan chodź jeszcze nic nie wzięło ale pracuje ładnie
Biały w paski niestety poszedł w kosz okazało się, że gdy wpadł do wody obracał się brzuchem do góry.
Długi fajnie pracuj powierzchniowy wobler ok 10cm myślę, ze na szczupaka ew. bolka moze być. WADA bardzo słabo leci.
Biała ukleja - i tutaj ku mojemu zaskoczeniu okazuje się być nie bywale łowny, kleń i pstrąg radzą sobie z nim dobrze.
2,3 zdj :
Jasno sielony mozna nim łowić w szybkim nurcie jak i na stojącej wodzie bardzo dobrze wbija sie w wodę pracuje adresywnie i potrafi zejść głęboko.
Podobnie ten czarny z żółtym brzuchem.
Srebrna ukleja ma już kilka kleni na sobie
zielono brązowy ala bulhed
błękitny pracuje pod powierzchnią robiony na bolenia z testów wynika, że bolenie idą za nim ( że tak powiem jeziorowe bolki )
A taka czarno biala z brokatem ukleja zrobiona na bolki i jesienne klenie.
wobki maja ok 7 cm
Kolejne zdjęcie przedstawia ukleja ok 8cm smukła migocząca drobno na bolka.
Kolejne zdjęcia to owady jak widać i rybki igielki. + wobek na pstrąga modyfikacja steru doszła by lepiej pracował.
Ostatnie zdjęcie przedstawia imitacje uklei bardzo ciężka poleci bardzo daleko co jest ogromnym + dla właściwie polowania na bolenia bo jak wiadomo płochliwy jest i wzrok ma niesamowity przekonałem się na poprzednich wobkach.
Dlaczego taki wzór juz tłumacze nie ukradłem od nikogo pomysłu. Na innym forum kolega zamieścił link do aukcji ze spreparowanym boleniem w towarzystwie uklejek również spreparowanych i wtedy wpadłem na pomysł zrobienia a raczej odwzorowania kształtu jednej z nich.
I w kolejce już do malowania jest kolejna tego typu ukleja może wystawie na aukcje. Praca bardzo drobna migotliwa tak jak Pan Boleń lubi.
Zobaczycie jutro sami i ocenicie.
#7 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 14:02
Jeszcze wmontować stery i gitara nowa boleniówka, coś na brzane i na kropki.
#8 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2012 - 15:10
#9 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2012 - 22:05
I tutaj coś nowego
jeszcze bez brokatu i steru ( w trakcie robienia zdjęcia)
#10 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2012 - 22:10
#11 OFFLINE
Napisano 04 maj 2012 - 07:23
#12 OFFLINE
Napisano 04 maj 2012 - 13:00
jutro coś po strugam.
#13 OFFLINE
Napisano 04 maj 2012 - 13:33
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych