Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Radio internetowe N

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Krzysiek

Napisano 24 maj 2020 - 16:30

Przygotowuje się na razie mentalnie do pierwszej audycji powstającego radia internetowego Załączony plik  Radio N.JPG   13 KB   34 Ilość pobrań.

Teraz pytanie na czym słuchać radia które nadaje w internecie. Propozycje telefon+głośniczek bluetooth odpadają, owszem może być aplikacja w telefonie jakiś moduł bluetooth+ kino domowe (podstarzałe technologicznie) lub jakaś przystawka radia internetowego do owego kina. 

Chciałbym wykorzystać radio stereo lub kino domowe to które mam, a więc może jakiś streamer lub moduł ?

Znalazłem u majfrendów takie coś do podłączenia owego kina https://pl.aliexpres...3c00csBAkk&mp=1

A może inne propozycje ?

Użytkownik Małkociniak edytował ten post 24 maj 2020 - 17:23

#2 OFFLINE   mkordeusz

mkordeusz

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów
  • LokalizacjaSosnowiec

Napisano 24 maj 2020 - 17:08

Są 'normalne' radia na których można odtwarzać radio internetowe :)

#3 OFFLINE   Kokosz

Kokosz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 848 postów

Napisano 24 maj 2020 - 19:51

A tablet lub telefon połączyć przez zwykłe USB nie da się?

• Małkociniak lubi to

#4 OFFLINE   Jano

Jano

mode raptor

• Moderatorzy
  • 3227 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 24 maj 2020 - 21:50

ja korzystam z https://musiccast.pl.../stereo/wxad-10 i jestem super zadowolony, obsługa za pomocą app z telefonu

no ale to chyba jak strzelać z armaty do wróbla... :rolleyes:

Edit. dodam tylko, urządzenie współpracuje ze kilkunastoletnią (ale cudną :wub:) mini wieżą Yamaha PianoCraft E410 

Użytkownik Jano edytował ten post 25 maj 2020 - 17:42

• malinabar i Małkociniak lubią to

#5 ONLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2039 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 25 maj 2020 - 08:35

Też Yamahy używam i sobie chwalę. Model mojej to MusicCast N470D Pianocraft.

https://musiccast.pl...-mini/mcr-n470d

• Małkociniak lubi to

#6 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 811 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Zbyszek

Napisano 25 maj 2020 - 21:42

Najprościej w komputerze.

Te stacje radia jakos musisz programować wiec bez wyświetlacza sie nie obejdzie

zeby był komfort to  musisz mieć wyświetlacz kilka cali i graficzny a nie znakowy + pamięc stacji

poszukaj malego ultrabooka na 8-10 calach z karta sieciową .- zdarzaja się z wbudowanym pilotem

bedzie miał wyświetlacz i wbudowany głośnik i windows oraz programy do odbioru radia - kilka do wyboru

Centrino lub celeron Ci wystarczy wiec koszt od 200-300  zł 

Użytkownik selk edytował ten post 25 maj 2020 - 21:43

• Małkociniak lubi to

#7 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard

Napisano 26 maj 2020 - 05:18

Wczoraj podłączyłem smartphona do kina domowego na przewodzie z wtykami jack 3.5 Rozwiązanie tymczasowe, wiem że tymczasowe rozwiązania potrafią zostać na zawsze ;-)

#8 OFFLINE   maggot

maggot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 73 postów

Napisano 26 maj 2020 - 09:38

Nie wiem gdzie będzie nadawać tytułowe radio, ale spójrz jeszcze na takiego mikrusa jak chromecast audio, dzięki niemu być może ożywisz swoje kino domowe. Nie dość, że pełni rolę przetwornika C/A, to obsługuje wszystkie serwisy strimngowe typu Spotify,Tidal, Deezer itp.. Chromecasta mam już kilka lat i też po pewnym czasie chciałem nieraz posłuchać radia internetowego, i w tej roli świetnie sprawdza mi się aplikacja Replaio na smartfona, bezproblemowo to współpracuje. Z wad chromecasta to, że nie obsługuje wszystkiego, a podłączenie przez mini jacka, u siebie podłączyłem go do lepszego daca pod wejście optyczne z przejściówką.

Poczytaj o nim, myślę, że u Ciebie może to wypalić, około 100 zł za niego to przyjemna cena jak na możliwości które oferuje.

• Jano i Małkociniak lubią to

#9 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard

Napisano 26 maj 2020 - 10:17

A co sądzicie o https://pl.aliexpres...3c00iTDw6a&mp=1  czy można traktować to w budżetowym zastępstwie ;-)  Yamahy Miusiccast'a ?

#10 OFFLINE   Jano

Jano

mode raptor

• Moderatorzy
  • 3227 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 26 maj 2020 - 19:31

A co sądzicie o https://pl.aliexpres...3c00iTDw6a&mp=1  czy można traktować to w budżetowym zastępstwie ;-)  Yamahy Miusiccast'a ?

na pierwszy rzut oka wygląda że funkcjonalność podobna

jeżeli nie chodzi o ble ble ble przetworniki i brzmienie "prawie audiofilskie" to możliwe, że spełni twoje oczekiwanie z zapasem

wiesz,budżetowych zastępstw na Ali jest multum, sam musisz sobie odpowiedzieć ;)

• Małkociniak lubi to

#11 OFFLINE   maggot

maggot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 73 postów

Napisano 27 maj 2020 - 11:35

Tak jak napisał kolega Jano, na zdjęciu wygląd i wyposażenie pod korek, bardzo możliwe, że będzie to dobrze działało, lecz problem z tego typu sprzętami jest taki, jak długo producent będzie aktualizował soft, a z tym jest różnie nawet u potentatów, ostatnio Denon, mimo, że ciągle sprzedaje amplitunery, w któryś modelach za niemałą kasę ubił aplikację radiową bodajże vtuner i ludzie się wściekają, że kupili nowy sprzęt a radio nie działa. Bez aktualizacji sprzęt mimo że sprawny, jest bezużyteczny. Niestety, to stare numery producentów, 2-3 lata góra 4 i masz lecieć po nowy.

proszę, pozostawmy ten temat merytorycznym...

• Małkociniak lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych