Daiwa Saltiga Game 3500 vs Daiwa Certate 3500 HD porównanie
#1 OFFLINE
Napisano 03 luty 2007 - 00:48
Mam pytanie czy ktoś miał mozliwość porównania w/w kołowrotków na żywo ? Chodzi mi o to czy Saltiga , która nie ma technologii Real Four jak Certate, chodzi równie lekko bez tego? Łożysk ma więcej, jest droższa, ale czy idzie za tym płynność pracy? czekam na opinie. pozdrawiam
#2 OFFLINE
Napisano 03 luty 2007 - 07:03
Chodzi świetnie i jest nie do zajechania, jezeli ci nie przeszkadza, że kabłąk jest zbijany ręcznie to wszystkim innym bedziesz tylko zachwycony.
Ogólnie świetny kręcioł do ciężkiej orki i jeżeli z Japonii bezpośrednio za rozsądną cenę to bierz, bo za cene w Polsce można miec dwa
#3 OFFLINE
Napisano 03 luty 2007 - 18:25
#4 OFFLINE
Napisano 03 luty 2007 - 19:22
#5 OFFLINE
Napisano 03 luty 2007 - 19:36
#6 OFFLINE
Napisano 03 luty 2007 - 20:18
drogi burzum666Drogi Pitt .... Ja pytam o Saltigę Game 3500 lub 3000 a nie o Saltigę Z czy H, które zaczynają się od wielkości 4500!!!! Saltiga Game waży 390 gram a te morskie niecałe 600 gram !
saltiga game 3000 i 3500 tez jest morska, wchodzi na nia 200 m 30 funtowej plecionki i jest dedykowana do lekkiego jiggingu, 400 gramowy kolowrotek o takiej pojemnosci szpuli, nie nadaje sie, wedlug mnie, kompletnie do spinna, do trolla pewnikiem tak, ale nie do spinna, mialem w rekach kilkanascie morskich kolowrotkow 'spiningowych' i wszystkie mialy w sobie tyle finezji co korba od jelcza ... jezeli chcesz to sobie ja kup, pytales o opinie, to tobie odpisalem
- Mariano Mariano lubi to
#7 OFFLINE
Napisano 03 luty 2007 - 21:55
#8 OFFLINE
Napisano 04 luty 2007 - 08:23
Chodzi świetnie i będzie bardziej wytrzymały niż HD Custom, który naprawdę ma niewiele różnic do seryjnych modeli, ja posiadam HD i jestem zadowolony.
Miałem przez moment Saltige(sprowadzałem ją koledze), ale używa jej mój kolega do spina i połowów morskich, jest naprawdę genialna i ten model jest faktycznie niewiele cięższy od Ceraty i tak jak napisałem jeżeli nie przeszkadza ci ręcze zbijanie kabłąka nie z korbki i masz środki na zakup tego kołowrotka to kupuj.
#9 OFFLINE
Napisano 04 luty 2007 - 13:44
#10 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2012 - 13:25
#11 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2012 - 13:54
A czy zamiast Saltigi Game, nie będzie lepszy Tournament Force? Przynajmniej ma wajchę do odłączania biegu wstecznego (co bardzo się docenia w momencie jak się człowiekowi zakleszczy krętlik z agrafką między szpulką a ramieniem rotora )..
#12 ONLINE
Napisano 05 kwiecień 2012 - 14:01
Panie Tomaszu, myślę że kolega @Rheinangler podczepił się do wątku sprzed 5 lat zeby spytac o możliwośc dokupienia szpuli a nie jako kontynuacja wątku.A nie lepiej byłoby porównać tą gamówkę do ceratki Hyper Custom? Może mniej zbliżone kolorystycznie ale w środku są bardziej podobne..
A czy zamiast Saltigi Game, nie będzie lepszy Tournament Force? Przynajmniej ma wajchę do odłączania biegu wstecznego (co bardzo się docenia w momencie jak się człowiekowi zakleszczy krętlik z agrafką między szpulką a ramieniem rotora )..
#13 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2012 - 14:08
A nie lepiej byłoby porównać tą gamówkę do ceratki Hyper Custom? Może mniej zbliżone kolorystycznie ale w środku są bardziej podobne..
[/quote]
Panie Tomaszu, myślę że kolega @Rheinangler podczepił się do wątku sprzed 5 lat zeby spytac o możliwośc dokupienia szpuli a nie jako kontynuacja wątku.
[/quote]
Co ślepemu po oczach...
#14 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2012 - 14:22
Jak dla mnie koniec pewnej epoki, w dziedzinie najnowszych nowinek Shimano wydaje się o jakie pół głowy wyżej od dna...
#15 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2012 - 16:12
#16 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2012 - 16:51
Co do użytkowania Saltigi, powiem tylko, że od poczatku nie bylo najmniejszych problemów mimo oram po Reńskich kamieniach już trzeci sezon:lol: główkami po 35,45g
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i sory za zamęt.
#17 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2012 - 20:05
ależ niema za co , nie wiem jak inni ale przynajmniej ja, delektuję się tym odkopanym mięskiem tudzież bardzo ciekawymi spostrzeżeniami po dłuższym czasie na temat kołowrotków.Sooory koledzy, że wywołałem trochę takiego upiora z formaliny
#18 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2012 - 17:33
Witam,tak sobie czytam własnie i bardzo sie ciesze ze odswieżyłes ten wątek,pamietam sam jak chciałem kupić saltige,to najpierw sporo czytałem i własnie ten watek tez mi sie przewinoł,przed oczami,do czego dążę,lepiej taki jeden uaktualniac i dodawac nowe info niz co kilka dni:zauber 4000 prosze o opinie-kij na klenia,opinie,casting czy spin opinie--widzą wszystko tylko nie opcje >szukaj<Sooory koledzy, że wywołałem trochę takiego upiora z formaliny, ale nie chciałem zakładać nowego wątku tylko dla jednej odpowiedzi teraz juz wiem,- produkcja zakończona ale na szczęście odezwał sie do mnie miły gośc ze sklepu, któremu takowa zalega i 4 szpulkę medę mial w bardzo dobrej cenie
Co do użytkowania Saltigi, powiem tylko, że od poczatku nie bylo najmniejszych problemów mimo oram po Reńskich kamieniach już trzeci sezon:lol: główkami po 35,45g
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i sory za zamęt.
#19 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2012 - 20:57
#20 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2012 - 21:03
Konkluzję poznał ......... TUTAJSkoro się już tak refleksyjnie zrobiło... To mi ten odkopany wątek ciekawie zobrazował, jak zmienił się jerkbait.pl przez lata. Taki wątek, rozpoczęty dzisiaj, zaowocowałby zdjęciami porównawczymi przekładni, rozważaniami nad wyższością posuwu na wormgearze nad mimośrodem i wykładem z materiałoznawstwa. I oczywiście zakończyłby się nieuniknioną konkluzją
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych