Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
https://sonaryimapy....e-elite-fs.html
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 listopad 2020 - 18:26
Hot news, wyparował szybko z forum w USA, ale udało mi się znaleźć kilka fotek w sieci i na tej podstawie kilka obserwacji.
Napisano 13 listopad 2020 - 18:32
Z echosondami jest jak z telefonami. Za raz co 2-3 lata będzie wychodzić nowa wersja super reklamowana.
Mi osobiście brakuje już teraz za te pieniądze wyższej rozdzielczości ekranu i panelu dotykowego multitouch.
Za powyższe jak mam dopłacać teraz różnicę na poziomie minimum 2 tyś - dziękuję.
Zostaje ze swoją Elite Ti2
Użytkownik scOOtt edytował ten post 13 listopad 2020 - 18:32
Napisano 13 listopad 2020 - 18:34
Z echosondami jest jak z telefonami. Za raz co 2-3 lata będzie wychodzić nowa wersja super reklamowana.
Mi osobiście brakuje już teraz za te pieniądze wyższej rozdzielczości ekranu i panelu dotykowego multitouch.
Za powyższe jak mam dopłacać teraz różnicę na poziomie minimum 2 tyś - dziękuję.
Zostaje ze swoją Elite Ti2
Tutaj przynętą jest system live kompatybilny z FS, reszta- zapewne kosmetyka, choć jak pisałem- nie mam informacji o rozdzielczości. Cena- wiadomo, rzecz problematyczna, ale patrząc na wyprzedażowe okazje z Eu nie czepiałbym się relacji cena/jakość Ti2
Napisano 13 listopad 2020 - 18:46
Tutaj przynętą jest system live kompatybilny z FS, reszta- zapewne kosmetyka, choć jak pisałem- nie mam informacji o rozdzielczości. Cena- wiadomo, rzecz problematyczna, ale patrząc na wyprzedażowe okazje z Eu nie czepiałbym się relacji cena/jakość Ti2
Cena jakość Ti2 jest ok teraz ale nowa Elite FS pewnie będzie kosztować tyle co Ti2 na początku. Wymiana urządzenia w takim przypadku jest mało opłacalna.
Użytkownik scOOtt edytował ten post 13 listopad 2020 - 18:46
Napisano 13 listopad 2020 - 18:47
Cena jakość Ti2 jest ok teraz ale nowa Elite FS pewnie będzie kosztować tyle co Ti2 na początku. Wymiana urządzenia w takim przypadku jest mało opłacalna.
To zależy co pokaże ten nowy system live. Jeśli będzie zbliżony do Livescope jakością obrazu- wtedy można pogdybać nad EFS, jeżeli nie- nie ma o czym gadać.
Napisano 13 listopad 2020 - 18:51
To zależy co pokaże ten nowy system live. Jeśli będzie zbliżony do Livescope jakością obrazu- wtedy można pogdybać nad EFS, jeżeli nie- nie ma o czym gadać.
Pełna zgoda. Mam nadzieję Maćku, że będziesz miał okazje się przekonać jak to będzie wyglądało i napiszesz parę słów od siebie. Bo w zasadzie to będzie determinowało moją decyzję o zmianie.
Napisano 13 listopad 2020 - 18:53
Powiem tak, jeżeli ten nowy Live od Lowrance będzie dostępny dla mojego simrada Evo3 i będzie wyglądał przyzwoicie pod kątem zasięgu i detekcji przynęty, to niewykluczone. Natomiast pionierem całego zestawu nie będę na pewno
Napisano 13 listopad 2020 - 19:04
Napisano 13 listopad 2020 - 19:18
Haha... Ten multitouch dla elite przepowiedziałem w poście o elite.. Jasnowidz ze mnie
Rozdzielczość to jest pytanie, jeżeli będzie wyższa niż w Ti2, może to oznaczać kanibalizację HDS gen3 czy simrada Evo2
Użytkownik Maciej_K edytował ten post 13 listopad 2020 - 19:22
Napisano 14 listopad 2020 - 10:48
Maciek ja wole zostać przy evo 2 i nawet wyższa rozdzielczość mnie nie skusi.
Widziałem co dzieje się z Elitkami Ti2 na wodzie jednemu się zawiesi sonar w czasie trolowania i musi restartować do ust.fabrycznych innemu wariuje DI i tak dalej. Znam może 2 os które nie miały problemów. Nie mówie że tak jest z wszystkimi elitkami ale coś w tym musi być. Co do hds stary hds 2 gen z modułem Lss2 hd obrazuje lepiej niż elitka Ti2 z totalscan może dłuzej myśli ale wszystko działa.
Użytkownik nurek28 edytował ten post 14 listopad 2020 - 10:49
Napisano 14 listopad 2020 - 11:12
Widziałem co dzieje się z Elitkami Ti2 na wodzie jednemu się zawiesi sonar w czasie trolowania i musi restartować do ust.fabrycznych innemu wariuje DI i tak dalej. Znam może 2 os które nie miały problemów. Nie mówie że tak jest z wszystkimi elitkami ale coś w tym musi być. Co do hds stary hds 2 gen z modułem Lss2 hd obrazuje lepiej niż elitka Ti2 z totalscan może dłuzej myśli ale wszystko działa.
Krzysiek, tu nie chodzi o Elitę ,a o ten system obrazowania nowy od Lowrance. Sam ekran to tylko ekran, rozdzielczość ma znaczenie i flaki, a te są coraz szybsze. Ciekawe rzeczy piszesz o tych Ti2 ,bo jeżeli piszą do mnie osoby z problemami z nimi- to zazwyczaj jest to wynik nieudanego update softowego po wifi.
LSS2 HD jest super, zwłaszcza z modułem sonarhub i przez moment zastanawiałem się, czy nie kupić go do robienia map mozajkowych w 800khz, ale nie, zostanę przy ss3d
Napisano 14 listopad 2020 - 11:26
Ja to wszystko wiem.
I wiem kto zakupi pierwszą sztukę na testy
Napisano 14 listopad 2020 - 11:33
Ja to wszystko wiem.
I wiem kto zakupi pierwszą sztukę na testy
Nie wiem, ale jeżeli będzie możliwość wpięcia się w Simrada, jakość obrazowania Live zbliżona do LVS32 pod względem zasięgu detekcji przynęty, to mocno będę myślał o tej sprawie.
Napisano 14 listopad 2020 - 12:20
Moja ti2 była wymieniana na gwarancji. Nie chciała się włączać. Trzeba było odpiąć przewód zasilający z gniazda, podłączyć ponownie i dopiero się uruchamiała. Po uruchomieniu działała bez zarzutu. Na szczęście Parker stanął na wysokości zadania i wymienił echo na nowe. Nowe śmiga aż miło.
Napisano 15 listopad 2020 - 08:50
Napisano 04 grudzień 2020 - 09:13
Napisano 04 grudzień 2020 - 11:59
Już są filmiki nowej elitki coś czuję że namiesza,ciekawe jak cenowo
Golas chyba 1200E, u nas to jak dystrybutor przeliczy walutę, tak będzie.
Szkoda, że nie ma więcej pxl, na plus touchscreen full i programowalny przycisk.
Teraz Lowrancom przydałoby się wymodzić dobry, trójzakresowy przetwornik SI/DI, bo HB taki ma, Garmin też i tylko oni zostali z ręką w nocniku. Mam nadzieję, że coś wymyślą, bo chyba nowego ss3d nie będzie, a jeśli o tej sprawie- to Elitka FS obsłuży ss3d, bo on też po ethernecie lata.
Napisano 04 grudzień 2020 - 16:45
Do poczytania i pooglądania - updatowany artykuł z początku wątku:
Napisano 04 grudzień 2020 - 18:43
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych