Dwa silniki elektryczne razem
#1 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2012 - 14:01
#2 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2012 - 15:08
#3 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2012 - 19:57
Żeby szybciej płynąć musiał byś zwiększyć skok śruby albo obroty silnika, co drugie nawet nie wchodzi w grę bo musiał byś przezwoić silnik.
#4 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2012 - 21:01
http://www.snopes.co.../drugrunner.asp
Kiedyś też miałem okazję pływać 7 metrową łódką z trzema silnikami po 150 hp po Zatoce Meksykańskiej w poszukiwaniu tuńczyków i raczej było bliżej latania niż pływania
Chyba, że moc łączona elektryków to co innego niż spalina
#5 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2012 - 21:16
Spróbować zawsze możesz, ale naprawdę wątpię aby taki zestaw był by wart 90 amperów przy przyroście max 1km/h
#6 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2012 - 06:41
Dla bezpieczeństwa możesz sobie zamocować silnik spalinowy i używać go wtedy, gdy realnie ocenisz że zagrożone jest Twoje życie lub mienie. Stan wyższej konieczności (przy spełnieniu założeń przepisu) wyłącza odpowiedzialność karną.
Sposób przerabiany na Czorsztyńskim, jeśli to tylko spłynięcie w razie W nikt nie robi problemów.
#7 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2012 - 11:52
http://www.yomoto.warez.pl/
lub 110 Lbs :
http://allegro.pl/najmocniejszy-silnik-elektryczny-2hp-newge neration-i2543888794.html
#8 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2012 - 12:42
No da rade...ostatnimi czasy stopniowo rosnie napiecie zasilania tego typu rozwiazan.
Na ostatnich targach prezentowano silnik wygladem przypominajacy silnik spalinowy rzedu 4-5KM na napiecie okolo 40V.
Istnieje(istnial) film pokazujacy dosc szybkie pzremieszzcanie sie lodki z tym.
Jednakze....od razu staje mi przed oczmi bateria ogniw, ktore nalezy pod to podlaczyc...na dzien dobry szeregowo 3-4szt akumulatorow 100-150Ah 12V.
To taki plywajacy Melex z tego wyjdzie...poplywa ze 4 godz,z czego 2 szybko....i...do ladowania...
Gumo
#9 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2012 - 14:00
Twierdzi, że wzrost prędkości o jakieś 20% - nie mierzył na gps, tylko po przebytej odległości z jednego końca jeziorka na drugi.
Nic nie przerabiał w silnikach tylko jakieś połączenie rumpli linką stalową do sterowania zrobił.
- zdjęcia w przyszłym tygodniu mi prześle, więc je zamieszczę.
#10 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2012 - 14:03
Szybciej plynac na elektryku...
To taki plywajacy Melex z tego wyjdzie...poplywa ze 4 godz,z czego 2 szybko....i...do ladowania...
Gumo
Ponoć obciążenie dla akumulatora nie jest wcale takie duże ponieważ faktycznie dwa silniki pracują pod mniejszym oporem i są mniej prądożerne niż jeden o zsumowanej mocy.
Sam jestem ciekaw tego patentu, choć nie zamierzam go stosować ;P
#11 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2012 - 14:50
To mozna zrobic tylkow 1 sposob - zwiekszyc obroty silnika czyli zwiekszyc moc ukladu. Najciekawsze i chyba jedyne mozliwe rozsadne jest zwiekszenie napiecia.
Co do kombinacji z 2szt nie bede sie wypowiadal ale na 1 rzut oka wyglada malo realnie do zastosowania...
Gumo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych