Szanowni Koledzy !
Chciałby na naszym forum dyskutować o sprawach istotnych ,aktualnych ,związanych nie tylko z wędkarstwem.
Chciałbym,przekazując własne sugestie zapoznać się z poglądami innych,skonfrontować swoje argumenty z Waszymi.
Otóż nie jest to łatwe,a czasem wręcz niemożliwe - to moja tytułowa smutna konstatacja. Watek o specyficznej japońskiej metodzie połowu ryb został w krótkim czasie zdemolowany przez zbyt aktywnych dyskutantów i zamkniety.
Wątek rozpoczęty w sposob otwarty,daleki od jednoznacznej oceny,wątek mogący z czasem przynieść kolejne ciekawe obserwacje także o kulturze,mentalnosci i zwyczajach "samurajów"
Ale cóż-Japonia jest daleko....jednak jak się okazuje...
... (tak,tak niestety) sprawy bliskie można także sprowadzić do absurdu,zarechotać,zagadać i znając realia prowadzenia portalu mniej lub bardziej świadomie wyeliminować z dyskusji.
http://jerkbait.pl/t...arosja-ukraina/
Gdy wiekszość przytomnych obywateli zerka z niepokojem na rozwój wypadków,dyskutuje,ocenia sytuację być może związaną z ich losem w najpoważniejszy z możliwych sposób , nasza dyskusja na ten temat zakończyła się dość przyznam gwałtownie.
Dyskutanci przedłożyli zagadnienia preferencji seksualnych polityków,nawyki żywieniowe społeczeństwa oraz chore ambicje terytorialne ekstremistow nad spokojną rozważną ,uzupełnianą codziennymi obserwacjami ,rozmowę.
Cóż...moderator (po ostatnim-żartobliwie zauważę -własnym zresztą) wpisie zamknął wątek.
Tak ,wiem-na portalu nie zajmujemy się polityką.
To co się teraz dzieje to jednak coś więcej.Coś co z poznawczego punktu widzenia jest wyjątkowe i znaczące.Szkoda,że z powodów o których napisałem,nie mogę z Wami o tym rozmawiać. Szkoda,że podobnie jak przedmiotowy,także inne wątki są pacyfikowane i rujnowane przez uczestników,którzy muszą "głośniej,więcej",którzy jak dzieci lecą z wyciągniętym paluszkiem i piskiem "ja,ja ,teraz ja powiem".
Ot - smutna konstatacja
kardi