A ja za przykladem innych Kolegow mam podobne pytanie.
Z tych dwoch ktory wybrac ?.
Dziekuje, Leslaw.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 marzec 2014 - 09:21
Dołaczam sie do pytania tez jestem zainteresowany tymi kolowrotkami w wielkosciach 4000.
Napisano 24 marzec 2014 - 10:24
Co do Techniuma to się nie wypowiadam bo nie miałem, niby kręciłem nim na sucho i całkiem fajnie się prezentuje ale to tylko na sucho. Lexą natomiast przełowiłem cały poprzedni sezon, katowałem rozmiar 3500 ciężką orką i jestem mega zadowolony. Szczerze Polecam ten młynek.
Napisano 24 marzec 2014 - 10:47
W tamacie Lexy nie napiszę nic(oprócz tego że ładnie wygląda na zdjęciu )bo nawet w rękach jej nie miałem.Co do Techniuma,bardzo dobry mój znajomy użytkuje od kilku lat trzy bodajże wielkości i,w opozycji do ogólnie panującej opini o kołowrotkach Shimano z niższych półek,nachwalić się ich nie może.Przykładowo,rozmiar 5000 robi u niego przy sandaczówce z kogutami i gumami do 35g i jak twierdzi zero szumów,luzów,jakiegokolwiek dyskomfortu przy łowieniu.W zasadzie,po jego entuzjastycznych recenzjach, sam z ciekawości noszę się z myślą o zakupie Techniuma 5000 do trochę cięższego łowienia.Różnie to bywa z niższymi seriami Shimano,brak powtarzalności jakościowej jest dużym problemem.Dla przykładu,mam i używam od paru ładnych lat Shimano Symetre FI 4000(Malezja)i nie mam żadnych zastrzeżeń do kręciołka,znajomy z takiego samego nie jest już tak zadowolony.Wracając do Techniuma,chyba się skuszę i sprawdzę .
Pozdrawiam
Napisano 24 marzec 2014 - 10:52
@Lukasz-7 powiedz jak wyglada ta ciezka orka gramatura, wielkosc przynet itd?
Napisano 24 marzec 2014 - 18:23
Napisano 24 marzec 2014 - 19:29
Też zamierzam kupić Technium , tylko który model FB , FC , FD . Jakieś sugestie ?
Użytkownik gregor71 edytował ten post 24 marzec 2014 - 19:34
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych