Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDA呕 GARA呕OWA - 2025
Po raz dziesi膮ty spotkamy si臋 na wyprzeda偶y gara偶owej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a ko艅czymy o 15:00). Dla publiczno艣ci (os贸b kupuj膮cych) wej艣cie b臋dzie jak zawsze bezp艂atne i bez 偶adnych ogranicze艅. Ostatni gara偶 by艂 jednym z najbardziej udanych je艣li chodzi o ilo艣膰 kupuj膮cych a na X jubileuszowym planujemy podbi膰 rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolik贸w dla sprzedaj膮cych -> Wyprzeda偶 gara偶owa - rezerwacja stolik贸w

Zdj臋cie

Kij do jerk贸w i wiekszych gum.

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Marecki1983

Marecki1983

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 165 post贸w
  • LokalizacjaZGL zach-pom.
  • Imi臋:Marek
  • Nazwisko:eM.

Napisano 01 maj 2014 - 17:09

Witam.Temat贸w tego typu ju偶 by艂o par臋, ale pomyslalem ze co jakis czas wychodz膮 nowe modele wedek,a i koledzy d艂u偶ej u偶ytkuj膮 swoje,tak偶e z perspektywy czasu nasun臋艂y sie mo偶e jakies nowe spostrzezenia. Mianowicie potrzebuje kija do jerk贸w kt贸ry najlepiej sprawdza sie w gramaturze od +-25 do +-55 gr (mocniejszy ju偶 mam).Jezeli chodzi o d艂ugosc najlepiej cos w granicach1.90 w dw贸ch kawalkach z szybsz膮 akcj膮 i progresywnym ugi臋ciem. Co by koledzy proponowali w cenie bez szale艅stw powiedzmy oko艂o 300z艂.? Zastanawiam sie tez nad Robinsonem Diaflexem do 58g,teraz dosc promocyjnie,ale po przeczytaniu tematu tu na forum na razie sie wstrzymam. Ewentualnie moze ma ktos cos na zbyciu?

#2 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10208 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Robert

Napisano 01 maj 2014 - 17:29

Tylko, 偶e to nie jest nowy model... MAX Empire Casting 190 20-60

#3 OFFLINE   tik_tak275

tik_tak275

Forumowicz

• Oczekuj膮cy na akcept
  • PipPip
  • 82 post贸w
  • Lokalizacjalublin
  • Imi臋:marek
  • Nazwisko:mikitiuk

Napisano 03 maj 2014 - 14:19

Ja polecam Ci Savage gear butch light 205 cm 15-60 gr w 2 kawa艂kach,u偶ywam w臋dki na rzece Bug i jest rewelacyjna odpowiednio szybka aby skutecznie zaci膮膰 sandacza(1 maja jako przy艂贸w trafi艂 mi si臋 sanda艂 4 kg wi臋c wiem co pisz臋,a o zaci臋ciu szczupaka nie wspomn臋 ;) )kijek ogarnia fajnie od 13 gr + gumka 7cm narazie najwi臋ksz膮 przyn臋t膮 jak膮 na niej 艂owi艂em to salmo slider 10S i dawa艂a naprawd臋 rad臋,po za tym reel eel 20 cm + 15 gr. g艂owka lecia艂 jak pocisk z tego kijaszka.Za kijek zap艂aci艂em 275z艂 od forumowego kolegi pickok,zwr贸膰 si臋 od niego na pewno ma jeszcze te kijki.Pozdrawiam jak b臋dziesz mia艂 pytania odno艣nie kija to zapraszam na priv.Pozdrawiam

#4 OFFLINE   Marecki1983

Marecki1983

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 165 post贸w
  • LokalizacjaZGL zach-pom.
  • Imi臋:Marek
  • Nazwisko:eM.

Napisano 03 maj 2014 - 20:19

Z teorii wiem ze s膮 to fajne wedki i pewnie bym j膮 wzi膮艂,tylko jak dla mnie bylaby mysle ciut za d艂uga. Najcz臋sciej chce jej u偶ywac do jerk贸w.Najlepiej 艂owi mi sie 1.90. Za艂ozylem sobie taki max 1.98. Moze ma ktos jeszcze jakies sugestie. Co do tego ile moge wydac na kij,mysle ze jezeli byloby cos naprawde mi odpowiadajacego jestem w stanie nieco do艂ozyc do wspomnianych 300,-.

#5 OFFLINE   minecjusz

minecjusz

szogun

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1712 post贸w
  • LokalizacjaWRZE艢NIA/ORZECHOWO
  • Imi臋:Przemo

Napisano 03 maj 2014 - 20:29

Dragon Express Cast 1,83m      20-60gr  jak dla mnie to realnie 15-50.....    nowe s膮 po nieca艂e 200pln

#6 OFFLINE   miklas_64

miklas_64

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 post贸w
  • LokalizacjaW艂oc艂awek

Napisano 08 maj 2014 - 17:10

Z teorii wiem ze s膮 to fajne wedki i pewnie bym j膮 wzi膮艂,tylko jak dla mnie bylaby mysle ciut za d艂uga. Najcz臋sciej chce jej u偶ywac do jerk贸w.Najlepiej 艂owi mi sie 1.90. Za艂ozylem sobie taki max 1.98. Moze ma ktos jeszcze jakies sugestie. Co do tego ile moge wydac na kij,mysle ze jezeli byloby cos naprawde mi odpowiadajacego jestem w stanie nieco do艂ozyc do wspomnianych 300,-.

Witam, sprzedam prawie nowego Dragon Express Cast 1,83m   20-60, raz u偶yty w Szwecji za 150z艂 z przesy艂k膮 w tubie, pozdrawiam miklas_64

#7 OFFLINE   Tomek88

Tomek88

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3209 post贸w
  • LokalizacjaGr贸jec
  • Imi臋:Tomasz
  • Nazwisko:Zienkiewicz

Napisano 08 maj 2014 - 18:32

Szkoda, 偶e 2 kawa艂ki, bo bym poleci艂 St. Croix Premiera uncjowego, kt贸ry realnie ogarnia w艂a艣nie ~55. Nawet znam kogo艣 kto taki ma w ideolo stanie :whistling:

#8 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 post贸w
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imi臋:Micha艂

Napisano 12 maj 2014 - 23:34

Z dragon贸w mo偶na jeszcze dorzuci膰 Millenium Fatso, a do ci臋偶yszych zabawek Guide Select Skinnera (mimo 偶e bywa pa艂owaty..)

#9 OFFLINE   Meme

Meme

booom

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3094 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa - Tarchomin
  • Nazwisko:O艣wieci艅ski

Napisano 13 maj 2014 - 19:19

Z dragon贸w mo偶na jeszcze dorzuci膰 Millenium Fatso, a do ci臋偶yszych zabawek Guide Select Skinnera (mimo 偶e bywa pa艂owaty..)

To juz lepiej tytana do 120 gram niz skinera :)

#10 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 post贸w
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 14 maj 2014 - 15:08

M贸wisz o przedziale cenowym, czy o akcji? :) Co do akcji , moim zdaniem Skinner jednak mi臋kszy..

#11 OFFLINE   Meme

Meme

booom

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3094 post贸w

Napisano 14 maj 2014 - 15:47

o cenie :)

ale ja z swojego doswiadczenia nie laczyl bym gum i jerkow jednym kijem. Nawet bym popelnil herezje i jezeli chodzi o lowienie duzyni gumami typu relax 6 i inne przynety do 15 cm w gore za pomoca opadu, bujania w toni to wybralbym kij jak najdluzszy - ba nawet bym mogl kupic spina o dlugosci 2,40 - 2,70 z prostego powodu - takij kijem naprawde latwiej bujac guma w toni czego przekonalem sie ostatnio lowiac z zaprzysieglym korbiarzem. Obaj doszlismy do wnioskow ze samo jerkowanie lepiej i przyjemjien wychodzj zestawem castingowym z dosyc krotkim ( choc nie zawsze ) kijem ale do gum i powolnego bujania - dlugi i mocny spin o_O
  • dekosz lubi to

#12 OFFLINE   dekosz

dekosz

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 905 post贸w
  • LokalizacjaMazury

Napisano 15 maj 2014 - 18:19

Jestem takiego samego zdania, do powolnego 艂owienia na du偶e gumy d艂u偶szy kij(najlepiej z delikatn膮 szczyt贸wk膮 i mocnym dolnikiem ) jest wygodniejszy. Co innego do agresywnego szarpania na p艂ytkiej wodzie, czy pomi臋dzy gr膮偶elami, wtedy wybieram kr贸tki kij, z mocn膮 szczyt贸wk膮.

U偶ytkownik dekosz edytowa艂 ten post 15 maj 2014 - 18:19

#13 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 post贸w
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 16 maj 2014 - 20:07

@meme - nie jest tak 藕le kijem 2,15 mo偶na spokojnie poprowadzi膰 gum臋 6-8" w dowolny spos贸b ;)

#14 OFFLINE   Meme

Meme

booom

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3094 post贸w

Napisano 16 maj 2014 - 20:12

Imieniku ! :D Mozna i 1.60 ja nie mowie 偶e nie ale jest wygodniej :) 

poza tym wiekszo艣c propozycji to kije do 2m ? :D NI ma  co robic wody z m贸zgu - jak ch艂op 艂owi 80 % na jerki to niech si臋 nie meczy kij 190 - 220 i heja:) 

#15 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 post贸w
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 19 maj 2014 - 06:16

Chyba mnie 藕le zrozumia艂e艣 - post wcze艣niej pisa艂em o machaniu castem du偶ymi gumami, bo to 2,4-2,7 mimo wszystko d艂ugie jak w膮偶 stra偶acki :P Co do kija do jerk贸w, nawet bym poleca艂 kr臋ci膰 si臋 poni偶ej 2m...

#16 OFFLINE   Meme

Meme

booom

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3094 post贸w

Napisano 19 maj 2014 - 08:16

zrozumialem dobrze - wygodniej wezem strazackim ;) Sam rozmyslam teraz nad SG MPP predator triger 240 do 160 gram na wieksze gumy real eel itp :)

#17 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 post贸w
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 20 maj 2014 - 17:13

To ja nie zrozumia艂em, 偶e mowa o normalnym gabarycie L,  nie M (do 50-60g)! Tu nawet nie dyskutuj臋, bo ju偶 dawniej odkryli to 艂owcy musky, 偶e 2,4-2,7 (nawet bli偶ej 2,7) to optimum :)

Po SG spr贸buj kiedy艣 pomacha膰 pierwowzorem, czyli BullDawgami i innymi gumami ze stajni Musky Innovations, niby podobne a jest spora r贸偶nica!

U偶ytkownik EMMS edytowa艂 ten post 20 maj 2014 - 17:20

#18 OFFLINE   Meme

Meme

booom

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3094 post贸w

Napisano 20 maj 2014 - 20:42

To ja nie zrozumia艂em, 偶e mowa o normalnym gabarycie L,  nie M (do 50-60g)! Tu nawet nie dyskutuj臋, bo ju偶 dawniej odkryli to 艂owcy musky, 偶e 2,4-2,7 (nawet bli偶ej 2,7) to optimum :)

Po SG spr贸buj kiedy艣 pomacha膰 pierwowzorem, czyli BullDawgami i innymi gumami ze stajni Musky Innovations, niby podobne a jest spora r贸偶nica!

Dzieki za rade  postaram sie zdobyc i porownac z SG :)

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych