Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

cts elite long range 2,75 15-45g

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   ziemson

ziemson

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 44 postów
  • LokalizacjaŚwk

Napisano 21 maj 2014 - 10:46

Witam może ktoś coś wie na temat tych blanków pisałem już w innym dziale ale nie było odzewu. Szukam kijka do połowu szczupaka głównie na średnią rzekę z zapasem mocy bo chcę nim łowić na granicznym Bugu wiec masa zaczepów plus trafia sie sum. Chciałbym zasięgnąć waszej opini na temat tego jak pracują te blanki pod rybą( wyczytałem że część szczytowa słabo pracuje) i jak miot sie przynętami głównie gumy od 7-8cm do 12-15cm główki od ok 10g do nawet 30g

#2 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 21 maj 2014 - 11:26

Z tego co pamiętam, a miałem go w łapce kiedy byłem swego czasu u p. Krzysztofa w Krakowie to odpowiednik CD BLU RAPIDA 15-50gr  25lb. Bardzo szybki  i mocny kij spokojnie da radę temu co potrzebujesz.

#3 OFFLINE   blackabyss

blackabyss

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów

Napisano 21 maj 2014 - 11:42

Od wspomnianego blue rapida do 50 gr cts jest nieco wolniejszy.

Zbieznosc cts i omawianego blue rapida jest podobna, ale scianka blanku w cts jest grubsza, mimo to cts jest nieco lzejszy ( swoja droga sam blank blue rapida to dobre 100 gr.).

CD. blue rapid jest bardziej ceramiczny i ugiecie jest nieco bardziej szczytowe.

Oba kije pod obciazeniem pieknie pracuja progresywnie.

O ile kij smialo sobie poradzi z gramatura przynnet przed jakimi go stawiasz  o tyle z "czuloscia" z tymi mniejszymi wabiami bedzie srednio-dobrze.

Użytkownik blackabyss edytował ten post 21 maj 2014 - 11:43

#4 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 21 maj 2014 - 11:49

Dokładnie tak jak opisano wyżej ,wdając się w szczegóły.

#5 OFFLINE   ziemson

ziemson

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 44 postów
  • LokalizacjaŚwk

Napisano 21 maj 2014 - 13:09

:)  WIELKIE DZIĘKI zastanawiam się właśnie nad dwoma kijami tym i cd blue rapid 10-35 do 20lb (tylko ten troszke przydrogi) ale rozjaśniliście mi kilka aspektów

#6 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 21 maj 2014 - 13:16

Nie wiem, czy to kogoś z forum, ale właściciel powinien mieć trochę do powiedzenia w temacie: http://allegro.pl/ct...4257111747.html :)

#7 OFFLINE   ziemson

ziemson

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 44 postów
  • LokalizacjaŚwk

Napisano 21 maj 2014 - 13:19

właśnie do niego się przymierzałem :D

#8 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 maj 2014 - 13:30

Przypomniało mi się, że kiedyś pytałem o CTSa kolegę @gruby17 - spróbuj podpytać. Jakby co, sam mam CD BR  2,75 15-50gr, zatem na temat tego kija mogę trochę więcej powiedzieć :)

#9 OFFLINE   piotrrd

piotrrd

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów
  • Lokalizacjasokółka

Napisano 21 maj 2014 - 16:38

Mam tego CTS'a jak i miałem BR 15-50gr. Oba kije to moim zdaniem potężne armaty powyżej których są już kije sumowe. Subtelności i wyrafinowania w nich nie znalazłem.  U mnie jest to narzędzie do gum 4" + główka minimum 15 gr optimum 20 gr  , wobki od 10cm do 14-15cm. 

Ugięcie fakt super piękne pełne, ale  ........ do tego trzeba przeciwnika wagi ciężkiej, około wymiarowe  gluty wyskakują na brzeg bez podbieraka. Sumik 120cm skłonił mojego Cts'a żeby pokazał co potrafi.

Pod szczupaka jakoś mi słabo pasuje chyba, że mówimy o wyprawie bardziej na północ tam taki kijek będzie miał co robić. Do zwykłego łowienia bez czajenia się na okazy wole zdecydowanie  oczko słabszego brata do 17lb.

#10 OFFLINE   homax

homax

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1040 postów
  • LokalizacjaPruszków Poland Europe Earth
  • Imię:Sławomir

Napisano 21 maj 2014 - 19:53

Pisał że sumek się trafia :)  W końcu Bug to  Bug! A jak trzeba będzie gdzieś ciepnąć Slider'em dychą to też da radę..

#11 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 maj 2014 - 22:34

Mam tego CTS'a jak i miałem BR 15-50gr. Oba kije to moim zdaniem potężne armaty powyżej których są już kije sumowe. Subtelności i wyrafinowania w nich nie znalazłem.  U mnie jest to narzędzie do gum 4" + główka minimum 15 gr optimum 20 gr  , wobki od 10cm do 14-15cm. 

Ugięcie fakt super piękne pełne, ale  ........ do tego trzeba przeciwnika wagi ciężkiej, około wymiarowe  gluty wyskakują na brzeg bez podbieraka. Sumik 120cm skłonił mojego Cts'a żeby pokazał co potrafi.

Pod szczupaka jakoś mi słabo pasuje chyba, że mówimy o wyprawie bardziej na północ tam taki kijek będzie miał co robić. Do zwykłego łowienia bez czajenia się na okazy wole zdecydowanie  oczko słabszego brata do 17lb.

Moje obserwacje odnosnie BRa są mocno zbliżone. Pod szczupakiem 50cm kij właściwie nie pracuje, bo nie ma co go przygiąć, a konsekwencją są spady. Kij to armata - pięknie ładuje się już na 3calowej gumie+15gr główka. Czułości też mu nie brakuje. Tylko "żyć" zaczyna dopiero pod rybą 80+... Na letnie, wściekłe szczupaki atakujące zajadle gumy z opadu, chodzę z 15lb phenixem pst945. Mocy nie za dużo, ale 50-70cm daje mu już w kość i nie przypominam sobie spadów. Jesienią, przy grubym łowieniu, wracam do BRa :)

#12 OFFLINE   andrzej525

andrzej525

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 50 postów

Napisano 28 maj 2014 - 14:26

Witam

Tak to  ja sprzedaje ten kijek i nie wiem co mogę dodać wiecej... Sprzedaje go dokładnie z tego powodu że kij pod szczupakiem 50cm( takich jest masa w łowisku...) ledwie pracuje a ja łowie ,max głowka 15gr + guma. Kij stoi od 1,5 roku i może był ze mną kilka razy nad wodą.

Druga sprawa to moje łowienie to karp amur i zupełnie inna filozofia ;) - jak mawiają spinningiści biwakowanie nad wodą 3-4 dni

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych