Paprykarz, on 09 Sept 2014 - 06:34, said:
A gdzie w Lipianach można popływać na silniku ? To pytanie na marginesie problemu 
A co do samego problemu to niestety musisz popracować nad właściwym umieszczeniem przetwornika. W 99% przypadków są to zakłócenia generowane przez silnik a w zasadzie przez powietrze które dostaje się pod przetwornik. Najprostszym sposobem pozbycia się zakłóceń jest umieszczenie przetwornika echosondy niżej. Nie mam pojęcia jakiego używasz uchwytu przetwornika a jest to kluczowe aby udzielić właściwej podpowiedzi. Jak spotkam kolegę na Chłopie, Wądole albo nawet na Skrzynce czy Kościelnym to pomogę na miejscu 
Witam.
W Lipianach można na spalinie pływać na Wądole i Kościelnym, na Bandyniu również. O skrzynce to nie powiem bo nie wiem. A i ostatnio spotkałem Pana ze SSR Stargard Modehpolmo(aktualny dzierżawca Chłopa) i stwierdził że można tam również pływać na spalinie, z czego się bardzo zdziwiłem. No ale cóż on wie lepiej.
Kiedyś tam była strefa ciszy, ale aktualnie po wybudowaniu drogi ekspresowej S3 tego już powiedzieć nie można ;-).
Jeżeli chodzi o mocowanie przetwornika do standardowy uchwyt http://sonarsklep.pl...ondy/uchwyt.jpg
W weekend będę testował z przetwornikiem postaram się go troszkę inaczej umieścić