Nie wiem jak się zmieniły po zastosowaniu nano żywicy, ale w poprzedniej wersji był to kiepski, mało operatywny kij o mocno zawyżonej i błyskawicznie generowanej mocy z nieprawidłowo opisanym cw. Mój miał mieć 2,7m cw 7-28 moc 17lb (na zamówienie). W rzeczywistości długość jako jedyna się zgadzała cw już nie i był 12-13 do 45 a moc.... nie potrafię tego sprawdzić ale na tzw niewprawne oko ok 20-25 lb.
Rzuty dalekie ale bardzo wysiłkowe. Kij mimo relatywnie ciężkiego dolnika leciał na pysk co powodowao ograniczoną możliwość operowania jedną ręką. Łowiłem nim zaledwie 5 pełnych dni i odesłałem Krzysztofowi, złowione ryby były wręcz zmasakrowane, bolenie miały przcięty pysk kotwiczką na kilka centymetrów a u sandaczy była dziura po przebiciu jigiem jakbyś to gwoździem zrobił. Brzana którą złowiłem także tym kijem miała dziurę taką po kotwiczce że można było paluch wsadzić...Ugięcie modelowe.
Jeśli możesz pojedź do Krzysztofa,- to bardzo miły i życzliwy człowiek! Na pewno pokaże Ci kilka możliwości doboru czegoś odpowiedniego dla Ciebie.
Zapał i pracowitość Krzyśka na pewno przyniesie mu efekty ale myślę, że to jeszcze troszkę potrwa,- czego mu bardzo życzę
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 23 listopad 2014 - 09:26