Jak w temacie. Czekam na ten blank. Pytanie w zasadzie kieruje do tych którzy macali wedke na tym blanku. Chce zrobić kleniowy travel na San którym będę mógł też łowić pstrągi woblerami do 5 cm max typu samo minnow... padło na alconite po całości (akurat mam ). Teraz pytanie jaka jest akcja tej wedki ?? Mam nadzieje ze ma coś ze spinningowych xls 'ów. A może wymaga lżejszych przelotek ?? Np druciaki pac baya ?? Mam nadzieje ze nie będzie to klucha....
#1 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 13:30
#2 ONLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 13:49
Na klenie brałbym #7 lub #8
#3 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 13:50
#4 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 16:29
Liczę na to ze 4 - skład trochę poprawi sztywność i szybkość blanku #5
#5 OFFLINE
#6 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 16:51
Dzięki . Z pomocą telefonu nie mogłem tego znaleźć ....
#7 ONLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 16:54
5# to nie będzie czym ciągnąć w nurcie
- Tomasz eS lubi to
#8 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 16:56
Do usług, a tak poza tym, jak 305cm będzie za bardzo bujać, możesz zawsze zrobić z 3 górnych składów okoniówkę, ale Ty już chyba okoniówek parę masz
- Tomasz eS lubi to
#9 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 16:59
Moje serce krwawi. A Karol się pewnie CIESZY
Użytkownik Tomasz eS edytował ten post 10 grudzień 2014 - 17:02
- Karol Krause lubi to
#10 ONLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 17:02
Na 100% za słaby przy tej długości, tak do 2,7m jest fajnie przy szybkich blankach muchowych w 5-6# (jaź, kleń) ale już powyżej jest zbyt elastyczny i za słaby. Idealny jest 7-8# i wtedy jest to spin bardzo uniwersalny jeśli chodzi o woblerowe potyczki w rzekach.
#11 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 17:06
#12 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 17:07
Witam,
Za dwie stowy odkupie skoro do d..y i zrobie do czego przeznaczono czyli muchowke
Bujo
- Tomasz eS lubi to
#13 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 17:08
#14 ONLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 17:10
Na tym konkretnie nie miałem ale tych muchowych spinów trochę przerobiłem i radzę Ci oddać ten blank komuś kto zrobi z niego muchówkę albo się z Tobą wymieni na dwie klasy wyżej. Nie chodzi tu o szybkość a o właściwości jakie musi mieć taki kij aby ładować linkę o tak małej masie.
#15 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 17:12
Ok rozumiem. Dzięki za odpowiedź. Trochę się zawiodłem .Na tym konkretnie nie miałem ale tych muchowych spinów trochę przerobiłem i radzę Ci oddać ten blank komuś kto zrobi z niego muchówkę albo się z Tobą wymieni na dwie klasy wyżej. Nie chodzi tu o szybkość a o właściwości jakie musi mieć taki kij aby ładować linkę o tak małej masie.
#16 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 17:14
Ok rozumiem. Dzięki za odpowiedź. Trochę się zawiodłem .
Nie lepiej zaczekac az dotrze, cyknac tasma przelotki i zobaczyc samemu ?
#17 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 17:15
#18 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 19:15
A no tego sobie nie odmowie zapewne.
Tomek ten blank będzie ale pod jigi malutkie smużaczki z żyłką 0,10-0,12 pod jazie, klenie.Pstrąga też byś połowił cienką pletką.Ale koledzy dobrze radzą, conajmniej mocna #6 a jak mają być woblerki 5cm to przyzwoita #7 potrzebna jak nic.Mam travel #5 batsona rx6.To jest na paprochy pod okonie, o woblerku w prądzie raczej zapomnieć.Co prawda xls to inny moduł ale tu liczy się masa linki.
#19 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 19:17
Ja mam takiego XLS'a, aczkolwiek szóstkę. Zrobiłem z tego muchówkę oczywiście , ale spin wyszedłby niezły. Szybka akcja (jak na muchówkę), power w dole konkretny, ciężki nie jest. Linkę z wody wyrywa znakomicie, a mocarnym tęczakom też daje radę bez problemu. Ta piątka (jeżeli jest po prostu nieco słabszą wersją mojej szóstki) powinna dać radę spokojnie.
#20 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2014 - 19:18
Józek zobaczę co z tego wyjdzie. Najwyżej będzie armata okoniowa do mikro gumek. Albo boczny trok na Sieniawe. Liczę na to ze 4 składy plus wysoki moduł zrobią robotę i jednak coś z tego będzie. Jak nie chętny się napewno znajdzie na niego.Tomek ten blank będzie ale pod jigi malutkie smużaczki z żyłką 0,10-0,12 pod jazie, klenie.Pstrąga też byś połowił cienką pletką.Ale koledzy dobrze radzą, conajmniej mocna #6 a jak mają być woblerki 5cm to przyzwoita #7 potrzebna jak nic.Mam travel #5 batsona rx6.To jest na paprochy pod okonie, o woblerku w prądzie raczej zapomnieć.Co prawda xls to inny moduł ale tu liczy się masa linki.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, cd
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Szukam długiego blanku pod letnie pstrągi na jigiNapisany przez kmiasko , 01 gru 2024 pstrąg, hot shot, jig, blank |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych