Żbiku, on 04 Nov 2015 - 14:41, said:
Nie rozumiem jednego. Jakim cudem BC Poland daje na pontony gwarancję 3-letnią producenta, a Tokarex na te same pontony daje 8 lat producenta?
Sam mam Kolibri kupiony na allegro (nie pamiętam od kogo), gdzie z tego co pamiętam, gwarancja jest 2 letnia, realizowana poprzez tego sprzedawcę (jak zniknie, to szukaj wiatru w polu...). Mój ponton pochodzi z Ukrainy na pewno, bo ma nawet "ruskie" instrukcje obsługi
Kupiłem go ok 800 taniej niż proponowano w Tokarexie.
@Żbiku BC Poland to nie Firma , to prywatny importer , kupuje na paragon na Ukrainie w sklepie wwozi do Polski bez opłat . W sklepie dostaje paragon i gwarancje na 3 lata i taką daje klientowi. A nawet jak dostanie 5 to klientowi daje 3 , dowodu gwarancji i warunków klient nie dostaje ( ty też nie dostałeś ) i po temacie, Jeśli coś akurat się stanie
z pontonem , a sprzedawca jeszcze ma zbyt to pewnie Ci naprawi , wywiezie na Ukrainę do sklepu w którym kupił i tam sam zareklamuje.
Jak przestanie mu iść sprzedaż zmieni nr. tel. a Ty zawieziesz do naprawy do Tokarexu.
Wracając do gwarancji, gwarancja producenta nie znajdziesz nigdzie na stronie " gwarancja producenta 8 lat " gwarancję 8 lat daje Tokarex , Słowacja - gwarancja na kolibrii 2 lata , Czechy 2 lata , itd