Na poczatku chciałbym przeprosic jesli powielam temat ale siedze juz drugi dzien szukam czytam i nadal zielony jestem. Chcialbym zawezic krag swych poszukiwan zeeby nie latac po sklepach jak glupi dlatego zwracam sie ze szczera prosba do was koledzy wedkarze. Chcialbym kupic mozliwie najlepszy kij ale niestety z polki sklepowej. Kij ma byc do lowienia woblerami dziennych i nocnych sandaczy oraz PRÓBY lowienia boleni. Przynety jakie bede kupowal to typowe wobki sandaczowe i boleniowe imitacje uklei i czasem jakas gumka. Dlugosc na pewno bede szukac 270-290 cm. Jaka akcje powienien miec taki kij zeby komfortowo lowic na wszelki opaskach przelewach warkoczach? Szukac typowego fasta a moze x-fasta? jaka gramatura wyrzutu powinna byc aby skutecznie lowic na warszawskiej wisle,narwii, czy bugu? Modele wedzisk o jakich myslalem to:
Konger World Champion Turbo 7-21 g
Robinson Diaflex Spin 9-32 g
Jezeli macie sprawdzone przez siebie kije do lowienia sandaczy i boleni to prosze o pomoc w doborze kija. Wtedy pojade do sklepu i wezme co mi podpasuje ale bedzie to 5 a nie 50 wedzisk. Z gory dziekuje i mam nadzieje ze ktos zyczliwy pomoze rozwiac watpliwosci.
Użytkownik Error_Error_Error edytował ten post 12 lipiec 2015 - 21:12