Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Filmiki wędkarskie - wybór kamery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1309 odpowiedzi w tym temacie

#761 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3216 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła
  • Imię:Daniel

Napisano 23 kwiecień 2016 - 20:18

Lepiej dopłać i kup oryginał....

#762 OFFLINE   thug

thug

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1121 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 23 kwiecień 2016 - 20:22

Cudów nie ma, za tę cenę to nie jest oryginał.

#763 OFFLINE   Alek_Art.

Alek_Art.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 318 postów
  • LokalizacjaZach-pom
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:S.

Napisano 23 kwiecień 2016 - 20:43

Dla mnie też za tanio na oryginał, choć za te pieniądze można by kupić w celach testowych ;) Moją kupowałem jak była nowością, jeszcze nie było wtedy podróbek. Kupowałem w Polsce za "pincet" złotych.

#764 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15676 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 kwiecień 2016 - 21:32

To na 100% podróba.

#765 OFFLINE   Alek_Art.

Alek_Art.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 318 postów
  • LokalizacjaZach-pom
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:S.

Napisano 24 kwiecień 2016 - 11:36

Jak pasuje do niej oryginalne oprogramowanie, to znaczy, że bardzo dobra podróba :D

I moja jest bez Wi-Fi, bo wtedy jeszcze nawet oryginałów z Wi-Fi nie było ;)

#766 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów
  • LokalizacjaPensjonat pod pstrągiem

Napisano 24 kwiecień 2016 - 13:56

Lepiej dopłać i kup GoPro. GP nie ma podróbek, nie ma GP4000000 czy 5000000000000 albo innych. Nie trzeba się wpatrywać w zdjęcie na allegro. GoPro jest tym czym jest czyli standardem kamer akcji. Jak się idzie w tańsze rozwiązania to niestety więcej czasu stracisz myśląc czy dobrze wybrałeś niż faktycznie używając sprzętu. 

A Tobie @godski się dziwię bo znam Twoje podejście do naszej pasji i to trochę tak jakbyś sobie zamówił echo z chińskiej firmy no name.

Użytkownik Krisu23 edytował ten post 24 kwiecień 2016 - 14:04

#767 OFFLINE   MATIG

MATIG

MK FISHING :)

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 934 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Mateusz

Napisano 24 kwiecień 2016 - 14:05

Sorki że się wtrącę, ale po co mam kupować  GoPro za 500 zł ( za tyle stała ta kamerka w biedronce, wiadomo uboga wersja) skoro za 300 zł mogę mieć kamerke która nagrywa lepiej, ma więcej akcesoriów? Bez sensu. A znalezienie oryginału sj cam na allegro jest banalnie proste. 

• Kaszub Bait lubi to

#768 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów
  • Imię:Kamil

Napisano 24 kwiecień 2016 - 14:06

niekoniecznie, myślę, że tego typu problemy dotyczą tylko Tych, co nawet na chińskim sprzęcie chcą zaoszczędzić i zrobić interes życia ;)

#769 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów
  • LokalizacjaPensjonat pod pstrągiem

Napisano 24 kwiecień 2016 - 14:30

Dokładnie, a później 

Sorki że się wtrącę, ale po co mam kupować  GoPro za 500 zł ( za tyle stała ta kamerka w biedronce, wiadomo uboga wersja) skoro za 300 zł mogę mieć kamerke która nagrywa lepiej, ma więcej akcesoriów? Bez sensu. A znalezienie oryginału sj cam na allegro jest banalnie proste. 

Bo nie ma dobrze i tanio. GoPro zrobiło HERO(patrz specyfikacja modelu) tylko z przyczyn marketingowych i jest to nic innego jak GP hero2 ubrane w inny kostium- żeby zarobić sprzedając kamery w segmencie tych do 5 stów. Reszta ich kamerek która ma ceny dużo wyższe jest skierowana do normalnych użytkowników na zachodzie, tam każdy może sobie na to pozwolić.

Chińczycy chcą to nadrobić oferując niby podobne możliwości ale wystarczy pooglądać testy w słabym oświetleniu. Wtedy wychodzi wszystko- chińskie sobie nie radzą. O slow motion nawet nie ma co pisać. Ja znam jedną firmę która jest w stanie dorównać i jest to Sony. Nie mogę podać konkretnych modeli bo w nich nie siedzę ale parę filmów oglądałem i są to dobre action camy.

MATIG nagrywa lepiej? Ciekawe bo ja uważam, że w postprodukcji ze starego GP3 jestem w stanie wycisnąć więcej niż z nowego SJ500000000000000000000000

Użytkownik Krisu23 edytował ten post 24 kwiecień 2016 - 14:34

#770 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów

Napisano 24 kwiecień 2016 - 14:41

tylko po co mi kamerka za 1000+, skoro wystarcza mi ta 300 ?

#771 OFFLINE   MATIG

MATIG

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 934 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 24 kwiecień 2016 - 16:03

Proszę bardzo małe porównanie : 

chińskie badziewie sj500000000000000,  vs GoPro Hero4 Black "Edyszyn"

680 zł vs 1800 zł. 

Przy czym, sj5000x posiada również ustawienia, a w tych ustawieniach zapewne jest ekspozycja, balans bieli, ostrość i inne pierdoły również. Uwierz mi, że ten nieco zżółkły obraz da się w chwile zniwelować. Osobiście nie widzę sensu zakupu, gopro. sj5000x to świat i ludzie. Jakby ktoś narzekał na mikrofon to za około 150-160 zl można kupić na allegro konkretny pod względem nagrywania i mały mikrofon z przejściówką właśnie do kamer typu gopro, sj-cam, itd. Co do sony to tutaj jest fajna sprawa, jest kamerka która nazywa się Sony AS200V, są również na youtube filmiki z porównaniem jej do gph4 be. Sony ma lepsze audio, lepsze odwzorowanie kolorów, szybszą auto ekspozycję(czy jak to tam się mówi)  jak i duuuuużo lepszą stabilizację obrazu.. I co dalej? Jest również o 800 zł tańsza. To jest proste, że kupując gopro płacimy również za sam napis i to gruby szmalec. Głupie szelki na klatke piersiową, zwykłe "podróby" ale wcale nie gorsze kosztują dwa razy mniej niż te z napisem gopro  :lol:

Użytkownik MATIG edytował ten post 24 kwiecień 2016 - 16:08

• Kaszub Bait lubi to

#772 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów

Napisano 24 kwiecień 2016 - 16:12

jest multum filmików, gdzie SJ wypada lepiej od GoPro, zawsze można wybrać "odpowiednie" zestawienie

poza tym nadal pozostaje moje wcześniejsze pytanie :)

#773 OFFLINE   thug

thug

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1121 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 24 kwiecień 2016 - 17:20

Nie jestem zadowolony ze swoich pierwszych nagrań. O ile pierwsze testy w domowym zaciszu dawały obraz płynny i dosyć wyraźny jak na warunki oświetleniowe, to dzisiejsze jazdy po lesie na rowerze wyszły bardzo marnie. Obraz rwący się, klatkujący, pikseloza itp. Ciekaw jestem na ile wpływ na to miała zmiana ustawień, a na ile karta pamięci class 4. Właściwa oczywiście już zamówiona.

#774 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 24 kwiecień 2016 - 17:27

Chłopaki a czy ktoś ,coś, wie ??? na poniższy temat 

http://allegro.pl/ka...6044432152.html

#775 OFFLINE   MATIG

MATIG

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 934 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 24 kwiecień 2016 - 18:16

Nie jestem zadowolony ze swoich pierwszych nagrań. O ile pierwsze testy w domowym zaciszu dawały obraz płynny i dosyć wyraźny jak na warunki oświetleniowe, to dzisiejsze jazdy po lesie na rowerze wyszły bardzo marnie. Obraz rwący się, klatkujący, pikseloza itp. Ciekaw jestem na ile wpływ na to miała zmiana ustawień, a na ile karta pamięci class 4. Właściwa oczywiście już zamówiona.

Prawdopodobnie wina karty, stestuj przy tej odpowiedniej czyli karcie oznakowanej jako class 10. Oczywiście swoje też robią drgania które przy ostrej jeździe po lesie robią swoje. 

Chłopaki a czy ktoś ,coś, wie ??? na poniższy temat 

http://allegro.pl/ka...6044432152.html

Ciężko coś powiedzieć, jakiś noname prawdopodobnie, nawet w opisie nie ma na jakim chipsecie jest. 

• thug lubi to

#776 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 24 kwiecień 2016 - 18:22

Tu coś więcej o niej piszą, ale to suche fakty na papierze:

http://omna.pl/kamer...-004,a3115.html

i tu:

a tu filmik nią nagrany:

Użytkownik miramar69 edytował ten post 24 kwiecień 2016 - 18:29

#777 OFFLINE   thug

thug

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1121 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 24 kwiecień 2016 - 18:32

Prawdopodobnie wina karty, stestuj przy tej odpowiedniej czyli karcie oznakowanej jako class 10. Oczywiście swoje też robią drgania które przy ostrej jeździe po lesie robią swoje. 

Oby wiele z tego wyeliminowała szybka karta, bo inaczej marnie ją widzę jako kamerę sportową :D

#778 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów

Napisano 24 kwiecień 2016 - 18:40

jeśli 1080p, HDR, podkręcona ekspozycja, to karta może mieć znaczenie

zwłaszcza, że rzeczywiste parametry kart często znacząco odbiegają od deklarowanych i są podawane jako max

• thug lubi to

#779 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15676 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 kwiecień 2016 - 20:45

Lepiej dopłać i kup GoPro. GP nie ma podróbek, nie ma GP4000000 czy 5000000000000 albo innych. Nie trzeba się wpatrywać w zdjęcie na allegro. GoPro jest tym czym jest czyli standardem kamer akcji. Jak się idzie w tańsze rozwiązania to niestety więcej czasu stracisz myśląc czy dobrze wybrałeś niż faktycznie używając sprzętu. 

A Tobie @godski się dziwię bo znam Twoje podejście do naszej pasji i to trochę tak jakbyś sobie zamówił echo z chińskiej firmy no name.

Nie masz co się dziwić . Chińskiej kamerki no name bym nie kupił. A SJCAM z tego co wiem tamtejszy lider w tej dziedzinie.

Huawei to też chińska marka. Mam od ponad roku tel. i następny też będzie z tej firmy. 

• Kaszub Bait lubi to

#780 OFFLINE   Kaszub Bait

Kaszub Bait

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1041 postów
  • LokalizacjaBytów
  • Imię:Radek

Napisano 24 kwiecień 2016 - 20:55

Oby wiele z tego wyeliminowała szybka karta, bo inaczej marnie ją widzę jako kamerę sportową :D

zmienisz karte i powinno śmigać !! :)
miałem mega problem z SJ5000+ , po włożeniu karty nagrywało mi jeden filmik 20 min inne niby też ale nie szło ich otwierać . ten co się nagrałe też mega przycinał i słabo to wyglądało :P
Kupiłem karte 30mb/s z biedry po przecenie i wszystko śmiga aż miło ! :)

• thug lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych