Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Tradycyjny preztwornik na lodzie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Tomek Kotelon

Tomek Kotelon

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • LokalizacjaMrągowo

Napisano 31 grudzień 2015 - 10:40

Witam.

Na lodzie używam tradycyjnego przetwornika i na razie nie znalazłem dobrego sposobu na jego montowanie. Do tej pory używałem Skimmera, montowałem go na uchwycie zrobionym z płaskownika aluminiowego. Uchwyt miał kształt litery T, ale nie jest dobry sposób. Kiedy jest śnieg, trudno go dobrze ustawić, ciągle trzeba poprawiać przetwornik, żeby był maksymalnie poziomo. Macie jakieś sprawdzone patenty? Teraz mam humminbird'a z przetwornikiem XNT 9 DI T.

#2 OFFLINE   szemo

szemo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 88 postów

Napisano 31 grudzień 2015 - 11:25

Styropian, styrodur odpowiednie docięcie powinno rozwiązać problem

#3 OFFLINE   Pietruk

Pietruk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2326 postów
  • LokalizacjaŁomża
  • Imię:Piotr

Napisano 31 grudzień 2015 - 13:11

Męczyłem się jeden sezon z tradycyjnym, pokazywał zawsze gdzieś ale nie tam gdzie ja chciałem, czyli pod dziurą. Chciałem kupić dedykowany na zimę Lowrance PTI-WBL. Ale ostatecznie zainwestowałem w FL-20 - i więcej nic nie trzeba.

A u Ciebie może to pomoże.

http://www.humminbir...oducts/XI-9-20/

#4 OFFLINE   MIGOTKA

MIGOTKA

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1210 postów
  • LokalizacjaByła norwegia jest hiszpania
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:szymczak

Napisano 31 grudzień 2015 - 15:37

Witam.
Na lodzie używam tradycyjnego przetwornika i na razie nie znalazłem dobrego sposobu na jego montowanie. Do tej pory używałem Skimmera, montowałem go na uchwycie zrobionym z płaskownika aluminiowego. Uchwyt miał kształt litery T, ale nie jest dobry sposób. Kiedy jest śnieg, trudno go dobrze ustawić, ciągle trzeba poprawiać przetwornik, żeby był maksymalnie poziomo. Macie jakieś sprawdzone patenty? Teraz mam humminbird'a z przetwornikiem XNT 9 DI T.

Jako górne ramoe daj pręt zamias płaskownika. Bedie robił jako zawias i zawsze ustawi Ci pionowo. Wtedy wtstarczy raz ustawić przetwornik na pionowym ramieniu i zawsze bedzie Ci pokazywało dobrze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych