Czasu standardowo niewiele, ale coś tam ukręciłem w ostatnim czasie Z tego co do mnie dociera, i co bardzo mnie cieszy, jigi łowią regularnie
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 15 maj 2016 - 18:51
Czasu standardowo niewiele, ale coś tam ukręciłem w ostatnim czasie Z tego co do mnie dociera, i co bardzo mnie cieszy, jigi łowią regularnie
Napisano 17 maj 2016 - 15:01
Przez weekend, na prośbę forumowego kolegi, mocno przysiadłem do imadełka
Na początek stadko troszkę większych i cieższych sztuk na hakach #12 heavy body z główką 4.0mm
Dalej klasyczne, jasne stadko mniejszych i lżejszych sztuk. Hak #14 w dwóch typach + główka 3.3mm
Napisano 31 maj 2016 - 11:31
Kilka prac z ostatniego tygodnia
Maluszek z myślą o wzdręgach, żerujących pod samą powierzchnią:
Zestawik większych sztuk, który obsłuży niejedną wodę:
A na koniec mój lider z tamtego sezonu w nieco odświeżonej wersji:
Na szczęście dziś w nocy wracam do domu i od samego rana atakuję wodę liczę, że tym razem większe klenie będą bardziej skore do zabawy
Napisano 31 maj 2016 - 12:56
Co by kolega nie ukręcił, jeden ładniejszy od drugiego
Napisano 31 maj 2016 - 18:43
Użytkownik przemoL edytował ten post 31 maj 2016 - 18:46
Napisano 31 maj 2016 - 21:58
Napisano 02 czerwiec 2016 - 20:41
Jestem zaspokojony Przynajmniej do jutra
Wyczekany klenik - równe 40cm. Nareszcie poczułem tą moc i usłyszałem ten dźwięk.
Miałem kilka wyjść, kleni stało jakieś 10 sztuk ale zapiąłem tylko tego jednego rodzynka. Wczoraj totalna bida, poza jednym większym okonkiem i kilkoma małymi klenikami.
Jutro ciąg dalszy, mam nadzieję, że z takim samym zakończeniem
Napisano 22 czerwiec 2016 - 12:04
Trochę to trwało ale wróciłem do domu czasu na kręcenie było niewiele, ryb nie łowiłem od kilkunastu dni więc głód musiał zostać zaspokojony.
Dziś z rana kilka brań białorybu, kilka wyjętych niewielkich okoni i jeden sensowny jaź:
Napisano 25 czerwiec 2016 - 09:38
Dzisiejszy poranny okoń 35cm +. Standardowo, jeśli jestem sam to coś się dzieje. Jak mam kompana do zrobienia fotki - mogę spuścić wodę ze zbiornika, a ryby nie znajdę
Napisano 07 lipiec 2016 - 20:25
Chciałem wrzucić zdjęcia rybek, ale albo nie mam jak zrobić, albo rybki się wiercą i wychodzą nieostre
Dodam przynajmniej mokrego kudłacza, który ostatnio jest moim numerem 1.
Napisano 15 lipiec 2016 - 11:44
Mała część z uzupełnień mojego pudełeczka lekkie sztuki na małych hakach jednak wiodą prym
Napisano 19 lipiec 2016 - 17:38
W tym roku niewiele mam czasu na łowienie, także nie ma czasu pochodzić za większą sztuką.
Wczoraj miałem trochę ponad godzinkę, przez którą trafiłem trochę płotek, krąpi, wzdręg i nieodłącznie mikrookonków
Napisano 22 lipiec 2016 - 15:12
Troszkę ochłonąłem, ważniejsze sprawy załatwiłem wiec można wrzucić fotki
Kolega Mariusz zabrał mnie dziś na swoją bankową miejscówkę Połowiliśmy wzdręg, pewnie po ponad 20 na głowę. Trafiło się też kilka rodzynków o jakich nawet nie myślałem wypływając największa 31cm, kilka po 29/30cm
Napisano 04 sierpień 2016 - 17:49
Na rybki czasu niewiele znowu ale udało się ukręcić stadko maluchów z myślą o wzdręgach
Największe i najcięższe jakie do tej pory stworzyłem. Hak #8, dokładna waga nie znana ale na pewno ponad 1g. Duże, tłuste sztuki, które mają zrobić duży plusk w wodzie Były obawy, czy nie wyjdą zbyt karykaturalne ale efekt jest zadowalający
Napisano 05 sierpień 2016 - 09:33
Uznałem, że jeśli rano nie znajdę czasu na testy powyższych jigów, to nie znajdę go pewnie przez cały weekend. Grube sztuki zdały egzamin na 6+ Łącznie obdarowały, a raczej czerwony obdarował, mnie 7 rybkami.
Jaź, nierekordowy, ale cieszy bo na tym zbiorniku jazia jest niewiele.
Potem 6 kleni, z czego najmniejszy miał 40cm a trafił się też rodzynek 47/48cm z naciskiem raczej na ósemkę Poranek uznaję za bardzo udany
Napisano 05 sierpień 2016 - 09:50
Mała awaria przy wrzucaniu fotek nastąpiła
Napisano 05 sierpień 2016 - 10:30
Pojechałeś z tematem koncertowo
Napisano 14 sierpień 2016 - 18:08
Świetne mikrusy i do tego niezwykle łowne. Gratuluję twórczości. Jeśli nie jest tajemnicą, to jakich dubbingów używasz?
Napisano 14 sierpień 2016 - 19:30
Dzięki mam fajną wodę i to bardzo blisko domu a to spora część sukcesu.
Co do dubbingów to używam zarówno syntetycznych jak i naturalnych - firm nie będę podawał, żeby nie było pretensji o kryptoreklamę Jeśli chodzi o te drugie, to najczęściej foka i zając. Miałem też jelenia ale był mega sztywny i nie podchodził do tak małych przynęt.
Napisano 14 sierpień 2016 - 19:41
Dzięki mam fajną wodę i to bardzo blisko domu a to spora część sukcesu.
Co do dubbingów to używam zarówno syntetycznych jak i naturalnych - firm nie będę podawał, żeby nie było pretensji o kryptoreklamę Jeśli chodzi o te drugie, to najczęściej foka i zając. Miałem też jelenia ale był mega sztywny i nie podchodził do tak małych przynęt.
dzięki i powodzenia
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych