Wkrętki jak wkrętki ale warsztat to masz fajnie wyposażony
E tam, nic specjalnego. Co ciekawe dostałem kilka pytań na priv odnośnie właśnie warsztatu, to napiszę i tu
Piła taśmowa z marketu Jula za 449zł, polecona przez kolegę Woblery TG, dzięki. W chiwli obecnej mam w niej oryginalne ostrze, które zostawia dość "brzydkie" cięcie. Zakupiłem inne ostrze i cięcie było idealne, ale niestety ostatnio strzeliło.
Szlifierkę kupiłem na Allegro za ok 250zł na promocji, teraz widze chodzą po ok 320zł.
Wiertarkę stołową dostałem w prezencie od taty. Jest to jakieś bazarowe ustrojstwo za poniżej 2 stówki i spisuje się super jak na moje potrzeby
chłopaki podrzućcie jeszcze info z jakiego drutu korzystacie (i będzie wszystko w jednym miejscu)
ten dental to się ceni pozdrawiam
Jest to drut spawalniczy 308Lsi o grubości 1,2mm. Na filmie wygląda to jakby był mega miękki ale tak nie jest. Jest to kawał cholery, przy użyciu miękkiego drewna ramię potafiło pękać lub wyrywało drucik gnący. Ja kupuję drut w prostych 1m kawałkach, ale jak macie drut na rolce to nie ma najmniejszego problemu. Prostujemy ostatnie 4cm zeby zrobić oczko i jedziemy z gięciem. Po wyjściu z "maszynki" wkrętka jest taka sama. Nie widać różnicy.
Pozdr
M