mam trackera v16 i starcrafta 190 , obie nitowane ,
już ci kolego mówie o bolączkach tych łodzi --- picie wody
jedna i druga pije że hej , problem ? niby tak , ale po całym dniu wędkowania (nigdy naprawde nie chciało mi sie sprawdzać ile to litrów wody), pompa żęzowa na 2 minutki i woda wypompowana , można też ze 2-3 razy na kilkanaście sekund w ciągu dnia pyknąć pompe i po sprawie
starcrafta mam dużego ,burty po pas i 6m długości , głupio wygląda spionowany , gdy na rufie zbiera sie z 500 ??? litrów wody po 2 dniach stania w porcie , założyłem pływak do pompy , mam to gdzieś jak w nocy włączy sie na kilkanaście sekund i teraz wszystko jest ok ,
trackera mam postawionego na przyczepie oryginalnej z płozami , a starcrafta na rolkach --- nie zauważyłem aby , transport na rolkach pogarszał sprawe - z piciem wody
bardzo popularny team w polsce ma nową łódke nitowaną , pije z 6 litrów na godzine , po dokładnym sprawdzeniu instrukcji okazało sie że jest to ok.
i tyle z bolączek tych łodzi
na sprzedaż mam bustera - spawany- od niemieckich służb ratunkowych - igła -- po całym dniu pływania woda w zęzie z 70l , zalałem całego wodą w lecie - po burty , w 3 miejscach małe ciurki wody na spawach , spawy poprawione w firme wyspecjalizowanej w spawaniu alu , narazie jest ok , ale jak długo ??
więcej powiedzieć nie moge , dodam tylko że kliknięcie przycisku na 20 sekund raz na kilka godzin to nie problem dla mnie , a jakoś i tak mam większe zaufanie do nitów niż do spawów tyle w temacie
wybierając lódż postawił bym na nitowaną !