Od dluzszego czasu nie zagladalem na moje konto na Photobucket. Chcialem dzisiaj dodac troche zdjec, zeby wrzucic na bloga i zorientowalem sie, ze musze zaplacic za utrzymanie fotek. Przy okazji zdjecia na blogu sa niedostepne. Nie mam zamiaru placic za ich serwis, wiec pytanie co dalej? Gdzie przeniesc zdjecia i jak to zrobic, zeby narobic jak najmniej balaganu na blogu i na forum? Mam niecale 500 zdjec na PB i wolalbym uniknac recznego hotlinkowania od nowa.
Photobucket
#1 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2017 - 14:57
#2 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2017 - 15:33
Google, jade na tym juz od 4 lat, czyli od kiedy mam watek w rodbuildingu.
Zadnych problemow nie bylo, oplat nie ma.
Probowalem inne portale i nie ma porownania.
Recznego hotlinkowania nie unikniesz, jak przeniesiesz foty do innego portalu.
- Piotrek Milupa i godski lubią to
#3 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2017 - 16:27
Mam konto na google, ale liczylem, ze uda sie unikna recznej roboty.
#4 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2017 - 16:45
Nie ma szans, jak przeniesiesz wszystko do Google Photo to wszystkie odnosniki sie pozmieniaja.
#5 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2017 - 18:30
Google, jade na tym juz od 4 lat, czyli od kiedy mam watek w rodbuildingu.
Zadnych problemow nie bylo, oplat nie ma.
Zdradź, proszę, szczegóły techniczne jak wstawiasz, bo jak widzę w Twoim wątku ładnie foty w postach się prezentują.
A ja podchodziłem do "google zdjęcia" kilka razy i tylko link odsyłający w poście uzyskiwałem zamiast fotki.
#6 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2017 - 19:22
Zdradź, proszę, szczegóły techniczne jak wstawiasz, bo jak widzę w Twoim wątku ładnie foty w postach się prezentują.
A ja podchodziłem do "google zdjęcia" kilka razy i tylko link odsyłający w poście uzyskiwałem zamiast fotki.
- otwierasz jakies foto ktore masz w googlach (album musi byc 'shared'), klikasz na zdjecie i wybierasz kopiuj adres obrazka
- klikasz na ten znaczek:
- wklejasz link w okno i na koncu dodajesz -tmp.jpg
Załączone pliki
- lukomat, Bastuś z Bratko, Meme i 6 innych osób lubią to
#7 OFFLINE
Napisano 20 luty 2018 - 17:32
Czy ktos rozgryzl dlaczego fotki albo znikaja mi z forum albo moge je widziec tylko ja a niektore, zeby bylo smieszniej, wisza do dzis
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 20 luty 2018 - 17:34
#8 OFFLINE
Napisano 20 luty 2018 - 17:51
Moje wszystkie na photobucket są, ale nie można ich linkować. www.flickr.com teraz na tapecie.
#9 OFFLINE
Napisano 20 luty 2018 - 18:24
Ja probowalem przez Google photos.
#10 OFFLINE
Napisano 22 luty 2018 - 15:39
Czy ktos rozgryzl dlaczego fotki albo znikaja mi z forum albo moge je widziec tylko ja a niektore, zeby bylo smieszniej, wisza do dzis
Ja probowalem przez Google photos.
Może w tym rzecz tkwi, ale szczerze przyznam, że mi też nie udało się wstawić na forum widocznych zdjęć wg instrukcji @Del Toro i nie zdołałem znaleźć błędu (zdjęcia były udostępnione dla ogółu).
(album musi byc 'shared')
#11 OFFLINE
Napisano 22 luty 2018 - 16:30
Ja juz nie wiem, w moim watku rodbuildingowym wszystkie sa z googla i wszystkie wisza, i to juz dobre pare lat
#12 OFFLINE
Napisano 24 luty 2018 - 10:17
ja też nie widzę dopiero jak zaloguje się na google
EDIT:
o teraz to zdjęcie widzę - musi być wrzucone w jakiś album
Użytkownik turkucpodjadek edytował ten post 24 luty 2018 - 10:27
- Luckyguliver lubi to
#13 OFFLINE
Napisano 24 luty 2018 - 11:33
Teraz jest postęp, trening czyni "miszcza"
#14 OFFLINE
Napisano 24 luty 2018 - 13:44
ja też nie widzę dopiero jak zaloguje się na google
EDIT:
o teraz to zdjęcie widzę - musi być wrzucone w jakiś album
Jestes pewien, ze wrzucenie fotki w album a nie co innego spowoduje ze wszyscy ujrzymy fote? Ja mam w albumie i nic sie nie dzieje.
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 24 luty 2018 - 14:10
#15 OFFLINE
Napisano 24 luty 2018 - 13:51
Ta metoda jest super na googlu jest 15 GB wolnego miejsca (za większą ilość trzeba płacić)
Jak chciałem coś wrzucić na forum to się musiałem bawić w obrabianie zdjęć aby mniej ważyły(strata jakości) - nie mam zdjęć lżejszych niż 2MB
EDIT:
Luckyguliver
napisałeś w tym samym momencie co ja odpiszę:
tak jestem w 100% przekonany - wcześniej po prostu wrzuciłem zdjęcia w mojego googla - jak się wylogowałem to też zdjęć nie widziałem tylko jakieś nieaktywne linki, Dzisiaj założyłem folder "forum" i tam przeniosłem zdjęcia, klikam na jakieś zdjęcie aby się otworzyło następnie prawy kopiuj adres obrazka, na forum klikam ikonkę obraz wklejam odnośnik i na końcu dodaję Tak jak pisał Del Toro -tmp.jpg
Użytkownik turkucpodjadek edytował ten post 24 luty 2018 - 13:57
#16 OFFLINE
Napisano 24 luty 2018 - 14:42
No to zobaczymy...lub nie
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 24 luty 2018 - 14:44
- turkucpodjadek lubi to
#17 OFFLINE
Napisano 24 luty 2018 - 14:44
Widać ładny ciurek
Edit: widać 2 te same zdjęcia w różnych rozmiarach
Użytkownik turkucpodjadek edytował ten post 24 luty 2018 - 14:46
#18 OFFLINE
Napisano 24 luty 2018 - 14:48
No wlasnie. Pierwszy z automatu zalogowal sie jako miniaturka. Powtorzylem ta sama operacje i za drugim razem weszla fotka w orginalnym rozmiarze. Czas pokaze ktory sie ostanie...
Ps Ciurek bardzo fajny ale "nie lowny" bo plynie przez Park Narodowy.
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 24 luty 2018 - 14:50
#19 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2020 - 22:12
No to jeszcze raz bo znow mam z tym problem
#20 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2020 - 20:42
Del Toro, ten myk już nie działa. Nie ma opcji kopiuj adres zdjęcia, a jak tworzę link do zdjęcia, to nie chce się wyswietlać w tekście. Pracuję nad nowym wpisem na blogu, ale słabo to wygląda.
Masz jakieś nowe rozwiązanie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych