Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Kołowrotki Ryobi Zauber - prośba o opinie, uwagi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1482 odpowiedzi w tym temacie

#1201 OFFLINE   Pablo54

Pablo54

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 89 postów
  • LokalizacjaNad wodą - łódzkie

Napisano 21 styczeń 2017 - 01:13

przemo_w

Ty następny w kolejce?

Z tego co ja zrozumiałem w tym filmiku (może się mylę) ,że te luzy są nawet w nowych kołowrotkach,jak w tytule.

#1202 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 21 styczeń 2017 - 09:59

Są bo muszą być. Nawet w instrukcjach serwisowych np Shimano są określone.
Każdy może sobie pokasować do "0". Jego prywatny młynek ,jego sprawa.
  • Pablo54 lubi to

#1203 OFFLINE   gondor

gondor

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 112 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 12:37

Może ktoś z kolegów jest użytkownikiem ryobi zaubera zakupionego w Corona Fishing i mógłby podzielić się wrażeniami z jego użytkowania, Z tego co piszą na tej stronie ryobi są sprowadzane prosto z fabryki w Korei. Posiadają tylko roczną gwarancję, cena jest też ciut wyższa ale ponoć rekompensowane jest to lepszą jakością młynka i dłuższą niezawodnością/ A może to tylko mit ?

#1204 OFFLINE   Majo

Majo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1095 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 13:46

A dragon czy Konger skąd bierze??? Z fabryki w Pruszczu Gdańskim??? Takie same bajki, jak te kiedyś wciskane na allegro typu- dystrybucja na Niemcy :D

• Pablo54 lubi to

#1205 OFFLINE   gondor

gondor

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 112 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 14:04

Posiadasz, posiadałeś z tego sklepu zaubera czy tylko słyszałeś, że to bajki dla naiwniaków ?

• TOFIX99 lubi to

#1206 OFFLINE   Majo

Majo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1095 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 14:55

Nie miałem z tego sklepu bo nie lubię przepłacać za bajeczki. Już widze w Korei magazyn dla Kongera, Dragona i trzeci dla CF  :bighair:

#1207 OFFLINE   Pablo54

Pablo54

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 89 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 15:01

Witam.

A to, dobry opis sprzedawanego produktu.Czy można się z tym zgodzić?

Jedni robią dobre,a inni buble,tylko który  kupić?

Czy to tylko marketing i nabijanie sprzedawcy kasy?

Nie mam Zaubera,trudno mi ocenić młynek tak do końca.

Proszę przeczytać całość - opis sprzedawcy.

http://smok24.pl/ryo...lat-p-6113.html

Użytkownik Pablo54 edytował ten post 21 styczeń 2017 - 15:06

#1208 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 postów
  • LokalizacjaWschód
  • Imię:Sławek

Napisano 21 styczeń 2017 - 15:47

Jak chcecie kołowrotek bez luzów wyczuwalnych w ręce, z dobrym nawojem i trwały, to tylko wehikuł czasu, i lata 90'. Do wyboru, do koloru, tanio nie było, ale co jeden to lepszy - Cormoran reel no1 LN, Shimano aero super X, Daiwa Whisker SS... ledwo po 3-4 łożyska, i czasem szumiały. Każdy, kto nie miał słuchał tego szumu jak orgazmu sopranistki.

#1209 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 16:27

Zanim już zaczniecie na dobre tą wojenke o dystrybucję to polecam dowiedzieć się jaki i na czyje zlecenie produkuje dana fabryka. Na targach można wybrać kolor korpusu, rotora, korbę itd. Nawet napis. Jeśli CF zamówiła sobie to co im się podobało ( bez znaczących zmian bo wiadomo to są koszty) może okazać się że młynek będzie w wielkim "..lepszy/ lepiej/ dokładniej poskładany" lub jest to po prostu ściema marketingowa.
Ps. Nawet na JB powstał pomysł zrzutki i zamówienia wg swojej specyfikacji Zauberowatego i wcale to nie były jakieś wielkie koszty a za szt wychodziły naprawdę śmieszne pieniądze :-)

#1210 OFFLINE   cristovo

cristovo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1498 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 16:46

cristowo

Witam

,,Pawle, doprawdy trudno zrozumieć, co miałeś na myśli. Do tego błąd na błędzie...jeśli jesteś gimnazjalistą, uzmysłowiłeś wszystkim konieczność planowanej reformy edukacji...a jeśli jednak agentem...wracaj na szkolenie, wypuścili Ciebie bez właściwego przygotowani "

Nie wiedziałem że mam przyjemność z grafomanem,gratuluję.

pozdrawiam.

Pawle, popełniłeś na forum kilkanaście postów i więcej błędów, niż niejeden przez całe życie. Zarzucasz mi jednocześnie grafomanię, co w kontekście braku znajomości podstaw gramatyki, ortografii i interpunkcji języka, w którym piszesz, pozwala uznać, że nie rozumiesz znaczenia tego słowa, ale przynajmniej obalasz podejrzenia o szpiegostwo - agent raczej nie używałby słów na tyle trudnych, żeby wpaść na ich nietrafnym zastosowaniu :rolleyes:

Mam malutki problem z rewanżem - ktoś mądry kiedyś napisał (być może czytałeś Tomasza Manna do poduszki i nie będzie to dla Ciebie zaskoczeniem), że pisarzem jest ten, któremu pisanie przychodzi trudniej niż innym. I teraz...czy Ty jesteś pisarzem, czy wręcz przeciwnie? Bo z jednej strony kolejne słowa nie zważają na wcześniejsze, co sugeruje niedoścignioną płynność, z drugiej jednak brak ładu i składu każe się zastanowić, czy to jednak nie jakaś nadludzka trudność nie pozwala zdaniom stać się zrozumiałymi?

To taki pstryczek w nos - szanuj nas! To nie jest pijalnia piva, reguły poprawnej polszczyzny* mają tu zastosowanie i są w dobrym guście. Nie bądź virtualnym niechlujem :)

A w temacie dystrybucji niemieckiej i niemieckiego podejścia do klienta.....nie wiem jak to wygląda w branży chińskich kołowrotków, ale spożywka ma się tam znacznie lepiej, nawet segment żywności z założenia niezdrowej - http://wiadomosci.wp...l?ticaid=1187c1 - co jest oczywiście skandalem i od upublicznienia tych danych nie powinna się w Polsce sprzedać żadna paczka tych chipsów. Ale u nas ludzie są tak naprawdę niewymagający, kupią każdy chłam bez spoglądania na skład. Dotyczy to także sprzętu wędkarskiego. Sami sobie zepsuliśmy rynek, cena, cena, cena..... :ph34r:

* zdaję sobie sprawę, że litera "v" nie występuje w polskim alfabecie...ja jednak pozwalam sobie na odrobinę ekstrawagancji i niektóre słowa, takie jak "vino", "vodka", "pivo", zapisuję przy jej użyciu B)

Użytkownik cristovo edytował ten post 21 styczeń 2017 - 17:05

#1211 OFFLINE   Majo

Majo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1095 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 18:53

Niech każdy wierzy w co chce. Ja absolutnie nie mam nic przeciwko. Ale argument, że te lepsze niemieckie mają 2 lata gwarancji bo są  ,,wysortowane bez luzów" jakoś do mnie nie trafia. Wydaje mi się, że dystrybutor który daje 5 lat gwarancji teoretycznie powinien mieć ,,lepszy" towar i nie obawia się nawałnicy reklamacji. A może nasi rodacy sprowadzili kilka kontenerów przekładni i łożysk??? Nie wiem :)

• Pablo54 lubi to

#1212 OFFLINE   Pablo54

Pablo54

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 89 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 18:54

cristovo

Widzę że jesteś niespełnionym edukatorem,piszesz nie na poruszony temat,marnujesz się,pomyliłeś fora.

Przerost formy nad treścią

- bez komentarza.

pozdrawiam

Użytkownik Pablo54 edytował ten post 21 styczeń 2017 - 19:46

#1213 OFFLINE   Pablo54

Pablo54

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 89 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 19:54

Witam.

,, Wydaje mi się, że dystrybutor który daje 5 lat gwarancji teoretycznie powinien mieć ,,lepszy" towar i nie obawia się nawałnicy reklamacji "

I tu masz rację.

Dużo osób na to się nabiera i ja też.

Na zdrowy rozsądek 5 lat gwarancji -dłuższa bezawaryjność,a jak jest faktycznie?

Gdzie można teraz kupić dobrego,nowego Zaubera,(trochę mnie kusi).

Użytkownik Pablo54 edytował ten post 21 styczeń 2017 - 20:08

#1214 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 21 styczeń 2017 - 19:59

Osobistych wycieczek wystarczy.

#1215 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 20:06

Niech każdy wierzy w co chce. Ja absolutnie nie mam nic przeciwko. Ale argument, że te lepsze niemieckie mają 2 lata gwarancji bo są ,,wysortowane bez luzów" jakoś do mnie nie trafia. Wydaje mi się, że dystrybutor który daje 5 lat gwarancji teoretycznie powinien mieć ,,lepszy" towar i nie obawia się nawałnicy reklamacji. A może nasi rodacy sprowadzili kilka kontenerów przekładni i łożysk??? Nie wiem :)

Łożysko można kupić za 2.50 :-) , dystrybutor ma pewnie wiadro łożysk po 1zł lub taniej. Jeśli ja kupuje przez pośrednika przekładnie za 20zł.... :-)
Normalne zużycie nie podlega gwarancji...więc niech co 10 młynek wróci i wymienią nawet wszystko w środku to koszty są znikome w stosunku do zysku jaki generuje sprzedaż.
A przecież Zauberowate wiodą prym sprzedaży :-)

Użytkownik przemo_w edytował ten post 21 styczeń 2017 - 20:09

#1216 OFFLINE   Majo

Majo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1095 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 20:19

Łożysko można kupić za 2.50 :-) , dystrybutor ma pewnie wiadro łożysk po 1zł lub taniej. Jeśli ja kupuje przez pośrednika przekładnie za 20zł.... :-)
Normalne zużycie nie podlega gwarancji...więc niech co 10 młynek wróci i wymienią nawet wszystko w środku to koszty są znikome w stosunku do zysku jaki generuje sprzedaż.
A przecież Zauberowate wiodą prym sprzedaży :-)

O to mi chodzi :) W hurcie wszystko inaczej wygląda :)

• przemo_w lubi to

#1217 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 postów
  • LokalizacjaWschód
  • Imię:Sławek

Napisano 21 styczeń 2017 - 22:48

Łożysko za 2,50 jest wystarczającą odpowiedzią na wszelkie wątpliwości dotyczące zauberoidów.

#1218 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 23:14

A w tych Diwiszonach po 200-300zł czy Shimaniokach to inne są?

Sory .Inne. Bo fabryka kupuje ze dwa wagony to wychodzą po 0.50 lub taniej :-)

Użytkownik przemo_w edytował ten post 21 styczeń 2017 - 23:14

• Majo i Pablo54 lubią to

#1219 ONLINE   salmon1977

salmon1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1565 postów
  • LokalizacjaIńsko-STARGARD
  • Imię:GrzehU

Napisano 25 luty 2017 - 14:51

Hej.Czy ktoś może miał w rękach ten kołowrotek?
https://1stopfishing...spinning-reels/
Ciekawi mnie jak on ma sie w porównaniu do zaubrera fd.
Pozdrawiam i dziękuję za opinię :)

#1220 OFFLINE   Maraky

Maraky

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 525 postów
  • LokalizacjaMesogeios

Napisano 25 luty 2017 - 20:20

Grzesiu, to jakiś klon Ryobi Slam.

Czyli całkiem inny napęd niż w Zauberze.

• salmon1977 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych