przemo_w
Ty następny w kolejce?
Z tego co ja zrozumiałem w tym filmiku (może się mylę) ,że te luzy są nawet w nowych kołowrotkach,jak w tytule.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 styczeń 2017 - 01:13
przemo_w
Ty następny w kolejce?
Z tego co ja zrozumiałem w tym filmiku (może się mylę) ,że te luzy są nawet w nowych kołowrotkach,jak w tytule.
Napisano 21 styczeń 2017 - 09:59
Napisano 21 styczeń 2017 - 12:37
Może ktoś z kolegów jest użytkownikiem ryobi zaubera zakupionego w Corona Fishing i mógłby podzielić się wrażeniami z jego użytkowania, Z tego co piszą na tej stronie ryobi są sprowadzane prosto z fabryki w Korei. Posiadają tylko roczną gwarancję, cena jest też ciut wyższa ale ponoć rekompensowane jest to lepszą jakością młynka i dłuższą niezawodnością/ A może to tylko mit ?
Napisano 21 styczeń 2017 - 13:46
A dragon czy Konger skąd bierze??? Z fabryki w Pruszczu Gdańskim??? Takie same bajki, jak te kiedyś wciskane na allegro typu- dystrybucja na Niemcy
Napisano 21 styczeń 2017 - 14:04
Posiadasz, posiadałeś z tego sklepu zaubera czy tylko słyszałeś, że to bajki dla naiwniaków ?
Napisano 21 styczeń 2017 - 14:55
Nie miałem z tego sklepu bo nie lubię przepłacać za bajeczki. Już widze w Korei magazyn dla Kongera, Dragona i trzeci dla CF
Napisano 21 styczeń 2017 - 15:01
Witam.
A to, dobry opis sprzedawanego produktu.Czy można się z tym zgodzić?
Jedni robią dobre,a inni buble,tylko który kupić?
Czy to tylko marketing i nabijanie sprzedawcy kasy?
Nie mam Zaubera,trudno mi ocenić młynek tak do końca.
Proszę przeczytać całość - opis sprzedawcy.
http://smok24.pl/ryo...lat-p-6113.html
Użytkownik Pablo54 edytował ten post 21 styczeń 2017 - 15:06
Napisano 21 styczeń 2017 - 15:47
Napisano 21 styczeń 2017 - 16:27
Napisano 21 styczeń 2017 - 16:46
cristowo
Witam
,,Pawle, doprawdy trudno zrozumieć, co miałeś na myśli. Do tego błąd na błędzie...jeśli jesteś gimnazjalistą, uzmysłowiłeś wszystkim konieczność planowanej reformy edukacji...a jeśli jednak agentem...wracaj na szkolenie, wypuścili Ciebie bez właściwego przygotowani "
Nie wiedziałem że mam przyjemność z grafomanem,gratuluję.
pozdrawiam.
Pawle, popełniłeś na forum kilkanaście postów i więcej błędów, niż niejeden przez całe życie. Zarzucasz mi jednocześnie grafomanię, co w kontekście braku znajomości podstaw gramatyki, ortografii i interpunkcji języka, w którym piszesz, pozwala uznać, że nie rozumiesz znaczenia tego słowa, ale przynajmniej obalasz podejrzenia o szpiegostwo - agent raczej nie używałby słów na tyle trudnych, żeby wpaść na ich nietrafnym zastosowaniu
Mam malutki problem z rewanżem - ktoś mądry kiedyś napisał (być może czytałeś Tomasza Manna do poduszki i nie będzie to dla Ciebie zaskoczeniem), że pisarzem jest ten, któremu pisanie przychodzi trudniej niż innym. I teraz...czy Ty jesteś pisarzem, czy wręcz przeciwnie? Bo z jednej strony kolejne słowa nie zważają na wcześniejsze, co sugeruje niedoścignioną płynność, z drugiej jednak brak ładu i składu każe się zastanowić, czy to jednak nie jakaś nadludzka trudność nie pozwala zdaniom stać się zrozumiałymi?
To taki pstryczek w nos - szanuj nas! To nie jest pijalnia piva, reguły poprawnej polszczyzny* mają tu zastosowanie i są w dobrym guście. Nie bądź virtualnym niechlujem
A w temacie dystrybucji niemieckiej i niemieckiego podejścia do klienta.....nie wiem jak to wygląda w branży chińskich kołowrotków, ale spożywka ma się tam znacznie lepiej, nawet segment żywności z założenia niezdrowej - http://wiadomosci.wp...l?ticaid=1187c1 - co jest oczywiście skandalem i od upublicznienia tych danych nie powinna się w Polsce sprzedać żadna paczka tych chipsów. Ale u nas ludzie są tak naprawdę niewymagający, kupią każdy chłam bez spoglądania na skład. Dotyczy to także sprzętu wędkarskiego. Sami sobie zepsuliśmy rynek, cena, cena, cena.....
* zdaję sobie sprawę, że litera "v" nie występuje w polskim alfabecie...ja jednak pozwalam sobie na odrobinę ekstrawagancji i niektóre słowa, takie jak "vino", "vodka", "pivo", zapisuję przy jej użyciu
Użytkownik cristovo edytował ten post 21 styczeń 2017 - 17:05
Napisano 21 styczeń 2017 - 18:53
Niech każdy wierzy w co chce. Ja absolutnie nie mam nic przeciwko. Ale argument, że te lepsze niemieckie mają 2 lata gwarancji bo są ,,wysortowane bez luzów" jakoś do mnie nie trafia. Wydaje mi się, że dystrybutor który daje 5 lat gwarancji teoretycznie powinien mieć ,,lepszy" towar i nie obawia się nawałnicy reklamacji. A może nasi rodacy sprowadzili kilka kontenerów przekładni i łożysk??? Nie wiem
Napisano 21 styczeń 2017 - 18:54
cristovo
Widzę że jesteś niespełnionym edukatorem,piszesz nie na poruszony temat,marnujesz się,pomyliłeś fora.
Przerost formy nad treścią
- bez komentarza.
pozdrawiam
Użytkownik Pablo54 edytował ten post 21 styczeń 2017 - 19:46
Napisano 21 styczeń 2017 - 19:54
Witam.
,, Wydaje mi się, że dystrybutor który daje 5 lat gwarancji teoretycznie powinien mieć ,,lepszy" towar i nie obawia się nawałnicy reklamacji "
I tu masz rację.
Dużo osób na to się nabiera i ja też.
Na zdrowy rozsądek 5 lat gwarancji -dłuższa bezawaryjność,a jak jest faktycznie?
Gdzie można teraz kupić dobrego,nowego Zaubera,(trochę mnie kusi).
Użytkownik Pablo54 edytował ten post 21 styczeń 2017 - 20:08
Napisano 21 styczeń 2017 - 19:59
Osobistych wycieczek wystarczy.
Napisano 21 styczeń 2017 - 20:06
Łożysko można kupić za 2.50 :-) , dystrybutor ma pewnie wiadro łożysk po 1zł lub taniej. Jeśli ja kupuje przez pośrednika przekładnie za 20zł.... :-)Niech każdy wierzy w co chce. Ja absolutnie nie mam nic przeciwko. Ale argument, że te lepsze niemieckie mają 2 lata gwarancji bo są ,,wysortowane bez luzów" jakoś do mnie nie trafia. Wydaje mi się, że dystrybutor który daje 5 lat gwarancji teoretycznie powinien mieć ,,lepszy" towar i nie obawia się nawałnicy reklamacji. A może nasi rodacy sprowadzili kilka kontenerów przekładni i łożysk??? Nie wiem
Użytkownik przemo_w edytował ten post 21 styczeń 2017 - 20:09
Napisano 21 styczeń 2017 - 20:19
Łożysko można kupić za 2.50 :-) , dystrybutor ma pewnie wiadro łożysk po 1zł lub taniej. Jeśli ja kupuje przez pośrednika przekładnie za 20zł.... :-)
Normalne zużycie nie podlega gwarancji...więc niech co 10 młynek wróci i wymienią nawet wszystko w środku to koszty są znikome w stosunku do zysku jaki generuje sprzedaż.
A przecież Zauberowate wiodą prym sprzedaży :-)
O to mi chodzi W hurcie wszystko inaczej wygląda
Napisano 21 styczeń 2017 - 22:48
Napisano 21 styczeń 2017 - 23:14
A w tych Diwiszonach po 200-300zł czy Shimaniokach to inne są?
Sory .Inne. Bo fabryka kupuje ze dwa wagony to wychodzą po 0.50 lub taniej :-)
Użytkownik przemo_w edytował ten post 21 styczeń 2017 - 23:14
Napisano 25 luty 2017 - 14:51
Napisano 25 luty 2017 - 20:20
Grzesiu, to jakiś klon Ryobi Slam.
Czyli całkiem inny napęd niż w Zauberze.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych