witam wszystkich czy zna ktos moze wedke WESTIN W6 BOAT 210cm 150-400g chce taka kupic i prosze o infojak sie zachowuje i wszystko co mozliwe pozdrawiam
Pytanie z zeszłego roku ale opiszę moje wrażenia z użytkowania W3 Boat CG 150-400 gr czyli najtansza seria w opcji travel.
Kij kupiłem w ostatniej chwili tuż przed wyjazdem na Soroyę w marcu br. Jechaliśmy grupą 12 osób - wszyscy wysposazeni w Penny Regimenty cw do 600gr. Warunki były ekstremalnie ciężkie - pilkery 400gr i ok 500-600gr gumy. Westina wziąłem na łódkę aby go przetestować...i łowilem nim do końca wyjazdu. Kij w serii W3 jest uzbrojony w proste komponenty ale na morze nic więcej nie trzeba - kwintesencja funkcjonalności. Największym zaskoczeniem był sam blank, który mimo iż pracował w swoich absolutnie maksymalnych wg producenta zakresach wagowych to dzielnie dawał radę z dorszami 15-25kg (bardzo duży zakres pracy). W sumie kij wyjął w tym sezonie ok 400kg dorsza. Dodam że 4 Penny Regimenty (wersje 2 częściowe) pękły - każdy w tym samym miejscu - w okolicach łączenia wiec zakładam wadliwy projekt. Westin doskonale się sprawdził i ma bardzo przyjemną, pełną pracę. Po powrocie dokupiłem jeszcze 2 wędki tej samej serii tyle, że o kaliber mocniejsze - do 600gr i mam nadzieje sprowadzić je na norweskich halibutach. Dla mnie ta seria to ważne odkrycie gdyż przerzucam się na transport samolotowy i od dłuższego czasu polowałem na dobrego trawela - w cenie ok 500zl ciężko znaleźć lepszy kij.
Pozdrawiam
Tomek
Użytkownik gladki edytował ten post 22 czerwiec 2019 - 15:25