Dziwne konstrukcje przynęt.
#21 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2012 - 13:14
Łapałem na nie szczupaki w płytkich kanałach i w płytkich rozlewiskach jak tylko trafiałem na odcinek niezarośniętej wody między trzcinami.
Na głębokiej wodzie zero efektów.Te dwa większe (Jenzi i Lucky Craft)są powierzchniowe i potrafią narobić sporo hałasu.
I chyba tylko o to chodzi bo na ten mniejszy , tonący (Illex) jak do tej pory jeszcze nic nie siadło.
Zamki - ta łycha to na flądry i choć sam jeszcze jej nawet nie zamoczyłem to znam takich co ją sobie chwalą.
#22 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2012 - 13:29
Zamki - ta łycha to na flondry i choć sam jeszcze jej nawet nie zamoczyłem to znam takich co ją sobie chwalą.
Coś w tym musi być, że fląderkowy to wynalazek bo mam w swoim arsenale coś co pracuje podobnie do takiej łyżki i fląderki łowi.
No a ja kiedyś testowałem to pod kątem szczupaka ...
#23 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2012 - 22:16
Załączone pliki
#24 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 01:14
@Jack_Daniels, ochłoń! http://kwejk.pl/obra...iel's,girl.html Podobno we Wiśle gumowe fartuchy pod takie Jerki można trafić dodatkowy efekt wabiący te co ostrożniejsze osobnikiTo ja bym dorzucił coś od siebie
Fajowy temat, chociaż kiedyś już chyba podobny był. Jak tylko dokopię się do moich przynęt, to coś wrzucę, bo akurat dziwadeł nie mam pod ręką
Pozdrawiam
Grzesiek
- Jack__Daniels lubi to
#25 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 10:37
Załączone pliki
#26 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 10:49
Bassy - efekty chyba takie same jak na inne woblery.
Łapałem na nie szczupaki w płytkich kanałach i w płytkich rozlewiskach jak tylko trafiałem na odcinek niezarośniętej wody między trzcinami.
Na głębokiej wodzie zero efektów.Te dwa większe (Jenzi i Lucky Craft)są powierzchniowe i potrafią narobić sporo hałasu.
I chyba tylko o to chodzi bo na ten mniejszy , tonący (Illex) jak do tej pory jeszcze nic nie siadło.
Miałem parę brań na żaby snagproof ale nie zacięte, fajne zabawki masz wrzuć więcej fotek
#27 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 19:28
Ni to rybka,ni to myszka...
rybka, myszka, zabka... nie wazne - grunt ze lowi
#28 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 20:26
ktory to juz antyk? masz na mysli sosy?Tym razem dwa zbrojone szczupakowe gumiaki.
Jeden jeszcze do złapania na rynku,drugi już antyk.
#29 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 20:50
Tym razem dwa zbrojone szczupakowe gumiaki.
Jeden jeszcze do złapania na rynku,drugi już antyk.
[/quote]
ktory to juz antyk? masz na mysli sosy?
[/quote]
Dokładnie.Kupiony 3 lata temu w Eiland van Maurik.
Wygrzebany z gratów , w pożółkłym ,poszarpanym opakowaniu.
#30 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 20:53
#31 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 21:02
#32 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 21:32
#33 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 21:39
Właściwie na naszym to przyznam się ,że nie wiem.myslalem, ze juz nie do zlapania na rynku ... tak przynajmniej wywnioskowalem z postu
Zagranicą chyba sporo tego.
Niestety czasem jak coś jest nowością w Pl to już antykiem gdzie indziej.
#34 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 21:42
#35 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 21:46
W Anglii też sporo.
Nawet widzę ,że podobne przynęty robi Balzer. (te gumy z blaszanym sterem).
#36 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2012 - 00:01
Prosta a jednocześnie genialna przynęta na łowiska wśród opuszczonych portowych zabudowań,małych kanalików z ceglanymi ścianami jak i na małe , szczupakowe jeziorka otoczone polami zbóż.
Kolejna orgia drewnianego szaleństwa dla lokalnych strugaczy
Pod spodem poppersik z ciekawie rozwiazanym zabezpieczenia kotwic przed zaczepami.
Proste i w miarę skuteczne.
Wygląda jak specjalnie ukształtowana rurka z twardego tworzywa sztucznego , naciągnięta na kotwiczkę.Proste jak praca dyplomowa z ZPT.
Na samym dole coś co zwę : glonojadem.
Eh...po 30 próbie wreszcie udało się wstawić post...
Załączone pliki
#37 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2012 - 01:33
Główki - wkręcane,włochate,do wormów,do wacky itp,itd...
Załączone pliki
#38 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2012 - 10:45
Załączone pliki
#39 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2012 - 11:25
Załączone pliki
#40 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2012 - 19:13
To ja bym dorzucił coś od siebie
[/quote]
Fajowy temat, chociaż kiedyś już chyba podobny był. Jak tylko dokopię się do moich przynęt, to coś wrzucę, bo akurat dziwadeł nie mam pod ręką
Pozdrawiam
Grzesiek
[/quote]
No i co tam Panowie?
jak tam poszukiwania?
- WIL lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych