194 Kornel Wiśniewolski prosze mnie zmienic na Grzegorz Stefańczyk nr tel XXXX. Meila juz wyslalem po wczesniejszej rozmowie . Dziękuje i przepraszam za kłopot Romek
Podeślij mi proszę na priv email
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 czerwiec 2018 - 20:45
194 Kornel Wiśniewolski prosze mnie zmienic na Grzegorz Stefańczyk nr tel XXXX. Meila juz wyslalem po wczesniejszej rozmowie . Dziękuje i przepraszam za kłopot Romek
Podeślij mi proszę na priv email
Napisano 18 czerwiec 2018 - 21:12
Hmmmm .... ostatni live przed Wrocławiem! A jak wiadomo Wrocław ... będzie na prawdę bardzo fajny. Już wiemy! Ponad 200 osób na starcie. REKORD!!!! Mamy nadzieję, że ryby dopiszą i zabawa będzie na świetnym poziomie.
Jak zwykle na facebook! W środę live z Łukaszem Myśliwcem z fishingstore.pl!
Napisano 18 czerwiec 2018 - 21:16
25 cm Okoń dalej ma 9 punktów? Jeśli tak to trochę zmienia to podejście dla tych, którym zależy na wyniku.
Napisano 18 czerwiec 2018 - 21:41
25 cm Okoń dalej ma 9 punktów? Jeśli tak to trochę zmienia to podejście dla tych, którym zależy na wyniku.
Kombinować, opracować strategię, taktykę ... wszystko zależy od Was i ... jednocześnie każdy ma takie same szanse.
Napisano 18 czerwiec 2018 - 21:41
Gdyby ktoś chciał: https://poznan2018.evenea.pl/
Tylko ostrzegam .... uczestnicy Wrocławia otrzymają kody zniżkowe ważne aż ....... miesiąc i z możliwością przekazania innej osobie.
Napisano 19 czerwiec 2018 - 07:37
Witam
Kupiłem znaczy kota w worku(miał być łowny z centralnej Polski okazał się kanapowym pieszczochem)
Nie to miejsce - w domyśle jak w poprzednio Wyspa Piasek.
Nie te wymiary - nie ma w Okręgu Wrocław podwyższonych wymiarów.
Argument, że chronimy ławice drobnych kleni to żaden argument. Chyba chronić należy to czego mało?
Poza tym - złowionej rybie - dużej czy małej zupełnie obojętne, czy ją do karty wpiszemy.
Wsiadam do samolotu do Berlina, a pilot mówi, że do Pragi lecimy.... Panie lecimy, a co to za różnica gdzie?
Fajnie...
No i nie wiem czemu straciłem zaufanie u organizatorów. W Bydgoszczy wystarczył jeden, tutaj już dwa identyfikatory.
Coś się stało?
Może by o tym powiedzieć dlaczego? Ktoś zgodnie z zapowiedziami został wykluczony? Może tylko działanie prewencyjne????
Pomijam fakt, że w tej formule - czyli takim typowym czasie rozgrywania zawodów SFP stracił swój największy urok. Właśnie czas na efektywne łowienie w porze kiedy ryby biorą.
Aby wysmażyć się na słońcu kilka godzin nie muszę jechać kilkaset kilometrów. To mam na miejscu.
To powyżej... no wiedziałem...
I jeszcze propozycja:
Punktowana tylko jedna największa ryba.
Same zalety.
1.Tabeli wyników to jakoś radykalnie nie wywróci do góry nogami.W sumie i tak łowione są pojedyncze sztuki.
2. Zrówna szanse miejscowych i przyjezdnych
3.Wykluczy, a właściwie mocno ograniczy próby oszustw. Jak dam koledze największą rybę to reszta i tak na tym nie straci...
4. I dla organizatorów będzie bonus - mniejsza liczba fotek do przejrzenia. Mogę przypuszczać ( sam tak robię, że gdy złowię coś mało istotnego w punktacji to zwyczajnie nie zgłaszam) że inni też tak mogą postąpić.
Pozdrawiam Romek
Napisano 19 czerwiec 2018 - 09:37
Generalnie zmienił bym trochę sposób naliczania punktów. Uprościł trochę. 10 za wymiar +1 za każdy dodatkowy cm a poziom trudności regulował wymiarem minimalnym. Oczywiście jestem za okoniem 25 cm
Napisano 19 czerwiec 2018 - 11:36
Napisano 19 czerwiec 2018 - 11:57
Napisano 19 czerwiec 2018 - 13:07
To nie są pierdoły. Czy uznał byś za pierdołę jak byś poszedł do dobrej knajpy zamówił kawior, zapłacił a przynieśli by ci kaszankę i bez możliwości reklamacji. Usłyszałbyś tylko, że tak musi być bo właściciel wie najlepiej co ci ma smakować ?
To po pierwsze a po drugie, jak sądzę (bo tak było) będą też startować młodzi wędkarze i co mają już zostać na starcie pozbawieniu złudzeń o zaliczeniu wymiarowej ryby?
No chyba, że liczy się na fuksa ale to wtedy lepiej postawić na starcie coś w rodzaju "koła fortuny" .
Zresztą startowe jest płatne, to są nasze pieniądze i jeśli komuś przychodzi do głowy zmiana regulaminu po zainkasowaniu kasy to powinien również przewidzieć możliwość
jej zwrotu.
Napisano 19 czerwiec 2018 - 13:29
Trzeba się nastawić tylko na duże ryby, suumy czekają
Napisano 19 czerwiec 2018 - 13:48
Trzeba się nastawić tylko na duże ryby, suumy czekają
Napisano 19 czerwiec 2018 - 13:49
Zgadzam się z twoją wypowiedzią w 100%.To nie są pierdoły. Czy uznał byś za pierdołę jak byś poszedł do dobrej knajpy zamówił kawior, zapłacił a przynieśli by ci kaszankę i bez możliwości reklamacji. Usłyszałbyś tylko, że tak musi być bo właściciel wie najlepiej co ci ma smakować ?
To po pierwsze a po drugie, jak sądzę (bo tak było) będą też startować młodzi wędkarze i co mają już zostać na starcie pozbawieniu złudzeń o zaliczeniu wymiarowej ryby?
No chyba, że liczy się na fuksa ale to wtedy lepiej postawić na starcie coś w rodzaju "koła fortuny" .
Zresztą startowe jest płatne, to są nasze pieniądze i jeśli komuś przychodzi do głowy zmiana regulaminu po zainkasowaniu kasy to powinien również przewidzieć możliwość
jej zwrotu.
Napisano 19 czerwiec 2018 - 14:19
Użytkownik azhek edytował ten post 19 czerwiec 2018 - 14:20
Napisano 19 czerwiec 2018 - 16:34
Napisano 19 czerwiec 2018 - 16:53
Dzięki Koledzy za poparcie.
Już myślałem, że tylko ja z księżyca spadłem z tymi wymaganiami aby pozostawić wymiary z Bydgoszczy.
A co do przewidywanych wyników. Sądzę, że będzie podobnie jak w Bydgoszczy. Wymiarowa ryba na trzech wędkarzy. A jeśli wymiary będą podniesione(znaczy są) to na pięciu może.
Napisano 19 czerwiec 2018 - 18:18
A co z brzaną?,w punktacji będzie liczona?
Napisano 19 czerwiec 2018 - 18:19
Teraz dopiero będziecie przerzucać setki okoni, by cokolwiek wkleić do tabeli. A można by szybko złowić upragnione początkowe punkty i przejść do kolejnego gatunku. Z kleniem podobnie, przebić się przez 35 cm w warunkach miejskich, to mimo wszystko wyczyn. Pozdrawiam systematycznie łowiących kluski +40;)
Szkoda, że dla uczestników amatorów robi się bariery nie do przeskoczenia. Drastycznie zmalały dla nich szanse.
Póki bierze udział młodzież, mniej doświadczeni wędkarze, to można by zrobić ukłon dla robiących tło najlepszym? Nie czarujmy się, nikt nie chce oddać czystej karty:)
Fajna impreza, brałem udział i przy sprzyjających okolicznościach może następnym razem?
Uczestnikom życzę mocnego przygięcia:)
Napisano 19 czerwiec 2018 - 18:28
W godzinach zawodów będzie ciężko o okonia 25+ i klenia 35+... Z obecnej punktacji wychodzi, że okoń 30cm=boleń 46. Może wymiarowego okonia zrównać do 18pkt i tak jak było wcześniej 2pkt za każdy 1cm?
Napisano 19 czerwiec 2018 - 18:29
A co z brzaną?,w punktacji będzie liczona?
Nie będzie. Poprawiłem kartę i punktację.
Giełda sprzętu wędkarskiego →
Kupię/zamienię/oddam →
Wobler Wojtka GrocholiNapisany przez troutmaniacs , 14 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
Graphiteleader Veloce RV GLVRC-65MLNapisany przez koval75 , 11 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Złamana wklejkaNapisany przez Mariuszg97 , 01 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
[K] Lowrance HDS 12 LiveNapisany przez Sławek.Sobolewski , 31 paź 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
Silnik dziobowy GPS minnkota vs motorguideNapisany przez kondzit@wp.pl , 22 cze 2024 ogłoszenie |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych