Dzieje sie cos na wodzie ostatnio na tym odcinku ? sezon lipieniowy sie zbliza pstragowy w pelni wiec warto zapytac o to czy cos sie dzieje na wodzie ....
San od Hoczewki do Postolowa
#1 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 20:49
#2 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:06
Ja mogę kilka słów z mojego pobytu nad Sanem z przed GP - same drobne pstrążki między 15-27cm, lipieni nie łowilem więc nie piszę chociaz widziłem kilka oczek i kilka fajnych lipieni się pokazało, przed samym GP wpuszczono trochę pstrągów w okolicach miary i trochę powyżej i to jest prawie całe pogłowie miarowego pstrąga na Sanie. Generalnie jak na tak piękną rzekę z taką renomą słabiutko....
#3 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:11
Piotrze, a słyszałeś o wynikach GP?
Najsłabszy zawodnik złowił 9 pstrągów, podobno.
Dziś miałem info, że ryb masa i biorą.
#4 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:15
ponoc przed gp spiningowym wpuscili duzo pstraga 2plus .... do tej pory pewnie juz zdolal sie pochowac i rozejsc w kryjowki....
#5 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:19
ja planuje wyjazd na drugi weekend czerwca... moze strimer moze jakias nimfa byle woda byla w miare bo nigdy nic nie wiadomo ... troche popada w okolicy i sie kawa z mlekiem zrobi .... jakie muchy polecacie i gdzie najlepiej lowic.... bo jak w zeszlym roku na otwarciu sezonu bylem to w zasiegu wzroku w Laczkach naliczylem 30 wedkarzy.... presja wedkarska w tamtym rejonie to jakas masakra
#6 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:20
Śledziłem wyniki GP gdyż startowali tam moi przyjaciele...wiem jak był zanim wpuścili ryby i po tym oraz jak reagowały podczas zawodów... i wiem jedno gdyby nie te wpuszczaki byłaby katastrofa...jeszcze od Hoczewki do mostu w Huzelach coś rybki....15-25cm a niżej byłoby pełno zer
#7 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:23
Dzięki za info
#8 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:25
... wiem jedno gdyby nie te wpuszczaki byłaby katastrofa...jeszcze od Hoczewki do mostu w Huzelach coś rybki....15-25cm a niżej byłoby pełno zer
Dokładnie jak piszesz. Rozmawiałem właśnie z kolegą, sporo połowił, ale wszystko wpuszczaki. Byliśmy jakieś 2tyg. wcześniej, trafiały się kropki, ale było bardzo słabo.
#9 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:25
Te wszystkie ryby które teraz tak fajnie biorą to wpuszczaki których początkiem maja jeszcze nie było a pojawiły sie przed GP Spinnigowym i z tego co sobie przypominam w tym tygodniu było GP muchowe ..tego nie śledzę
#10 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:26
Ja właśnie o muchowym pisałem
#11 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:26
Na muchowym na odcinku poniżej Hoczewki zawodnicy kompletnie nie połowili Chodzi mi o Muchowy Puchar Sanu i odcinek ogólnodostępny.
Użytkownik pawlikowski edytował ten post 23 maj 2018 - 21:30
#12 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:31
Ryba wpuszczana jest już pokuta i po części wyłowiona za miesiąc wszystko wróci do normy pstrągów nie będzie....podsumowując na moje 5 dni łowienia 0 kontroli i wszyscy muszkarze poniżej OS łowią lipienie...łowiąc na codzień na Dunajcu kontrole są prawie codziennie a zdarzają się dwa razy dziennie.
#13 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:35
Niestety taka jest rzeczywistość. Z pstrągiem każdego roku poniżej Hoczewki jest co raz gorzej.
#14 OFFLINE
Napisano 23 maj 2018 - 21:47
jakie muchy ssugerujecie na san.... czy lepiej ze strimerem chodzic czy nimfki i suche ?
Załączone pliki
Użytkownik lipien84 edytował ten post 23 maj 2018 - 22:07
#15 OFFLINE
Napisano 24 maj 2018 - 07:16
I ja będę w nadchodzący długi weekend w Bieszczadach ale z tego co piszecie to chyba daruję sobie ten odcinek. Pewnie ludzi będzie jak zwykle w taki weekend - jak na Krupówkach.
Może na Solinie się pobawię a może gdzieś na dopływach ...
#16 ONLINE
Napisano 24 maj 2018 - 07:40
#17 OFFLINE
Napisano 24 maj 2018 - 07:47
nowa punktacja GP "ryba - kartka" spowodowała że nie trzeba wpuszczać selektów, wystarczą ryby sportowe.......
Użytkownik Piotr Boruch edytował ten post 24 maj 2018 - 07:51
#18 OFFLINE
Napisano 24 maj 2018 - 08:14
I ja będę w nadchodzący długi weekend w Bieszczadach ale z tego co piszecie to chyba daruję sobie ten odcinek. Pewnie ludzi będzie jak zwykle w taki weekend - jak na Krupówkach.
Może na Solinie się pobawię a może gdzieś na dopływach ...
Osława, piękna rzeka dużo fajnego klenia i tysiące świnek no i zdarzają się pstrągi...
#19 OFFLINE
Napisano 24 maj 2018 - 09:35
Ponoć tam panuje C&R i wszyscy się tego trzymają jak przystało na "kwiat" wędkarstwa ....
Lata zarybień , odcinki specjalne , limitowane licencje , itd... ; a ryb jak nie było , tak niema .... - poza "czasowymi wpuszczakami"
Użytkownik miramar69 edytował ten post 24 maj 2018 - 09:36
- robert74 lubi to
#20 OFFLINE
Napisano 24 maj 2018 - 09:41
Osława, piękna rzeka dużo fajnego klenia i tysiące świnek no i zdarzają się pstrągi...
Dzięki Piotrek.
Znam Osławę jak i inne dopływy też.
Zapewne polatam trochę wyżej , o większa rybę tam zdecydowanie trudniej ale za to cisza i spokój - a jakie krajobrazy...
- Piotr Gołąb lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych