Czorsztyn
#1 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2006 - 15:56
Za tydzien wybieram sie na urlop nad Zalewiem Czorsztynskim. Udało mi sie znaleźć takie rzeczy
http://www.wiadomosci.wedkarskie.pl/schemat.php3?Bz=1&ID =3771
http://www.wcwi.pl/index2.php?option=com_content&task=vi ew&id=1024&Itemid=153&pop=1&page=0
http://archiwum.fish...rticleview/2142
Moze komuś się przyda. A moze ktos tam był w tym, ubiegłym roku?
- comen lubi to
#2 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2006 - 18:20
Nie wszystkie informacje w podanych przez ciebie linkach są aktualne.
Podana w WW informacja Zalew Czorsztyński to woda górska w pełnym znaczeniu tego słowa. Obowiązuje całkowity zakaz łowienia na przynęty inne niż sztuczne i roślinne nie jest prawdziwa od kilku lat. Teraz tam można łowić na wszystkie przynęty.
- Kuba lubi to
#3 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2006 - 18:49
Pozdr.
Salmo
#4 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2006 - 19:42
#5 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2006 - 20:05
Optymista jesteśSalmo Salar na każdej zaporówce na południu polski można nieżle połowić .
#6 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2006 - 21:04
Czy we wlotach potoków (np. Białka) mozna znalezc pstragi?
#7 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2006 - 22:36
Salmo Salar na każdej zaporówce na południu polski można nieżle połowić .
Niezgodze sie.Ja w zeszlym roku pojechalem na Pilchowice,no i niestety trafilem bardzo ciulowo caly dzień orania zaporówki i nawet jednego brania.Zresztą nie tylko ja mialem ten problem bo plywaslo tam jeszcze z pięć lodzi.Kwestia trafienia w pore żerowania ryby Można polowić ale trzeba mieć albo czas albo szczęście
#8 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2006 - 13:04
Mi tez optymizmu nie brakuje
Jasne. Wszystkie miejsca szczególne w jeziorze (points) muszę być dokładniej obłowione niż inne pozostałe np. spady itp. A miejscami points tam może być początek cofki, wszelkie podwodne przedłużenia cypli, zatopione drzewo/drzewa, pomosty no i właśnie wpływy rzeczek. Nie zapomnij też łowić głównie na nawietrznym brzegu. Na Śniardwach sam się przekonałem o tym, że wiatr pomaga szybciej wytypować miejscówkę. Ach te okonie...
Pozdr.
Salmo
#9 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2006 - 16:19
Mi tez optymizmu nie brakuje
[/quote]
Jasne. Wszystkie miejsca szczególne w jeziorze (points) muszę być dokładniej obłowione niż inne pozostałe np. spady itp. A miejscami points tam może być początek cofki, wszelkie podwodne przedłużenia cypli, zatopione drzewo/drzewa, pomosty no i właśnie wpływy rzeczek. Nie zapomnij też łowić głównie na nawietrznym brzegu. Na Śniardwach sam się przekonałem o tym, że wiatr pomaga szybciej wytypować miejscówkę. Ach te okonie...
Pozdr.
Salmo
[/quote]
Nie ze wszyskim bym się zgodził. A mianowicie na tym zbiorniku łowienie na brzegu napowietrznym jest bardzo utrudnione, a w pewnych przypadkach wręcz niemożliwe. To specyficzny zbiornik i w przypadku wiatru i falowania wody wymywane są strome gliniaste brzegi. Woda przy brzegu jest bardzo męta i czasami tak bardzo, że wyklucza to możliwośc łowienia. Poza tym za wiatrem podążaja wszyskie paści pływające po zbiorniku, a przyniesione przez wodę. Przy nawietrznej pływa często gąszcz gałęzi, butelek typu PET oraz suszona trawka. To także potrafi utrudnić lub uniemożliwić łowienie.
Ale polecam:
- cypel poniżej Cichej Wody,
- cofkę dunajca,
- zatoczke w Kluszkowcach,
- zatoczke powyżej Niedzicy,
Na wypożyczenie łódki nie licz za bardzo. Ceny sprzętu pływającego są astronomiczne.
A jeśli chodzi o ujście Białki to jest tam zorganizowane pole namiotowo kempingowe. Syf malaria - ogólnie mówiąc.
Ale o świcie kiedy wszyscy śpią to można popróbować. Jak chcesz łowić kreopki to jedź na Biały lub Czarny Dunajec albo na Dunajec poniżej połączenia ewentualnie na sama Białkę.
#10 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2006 - 16:37
Jak chcesz łowić kreopki to jedź na Biały lub Czarny Dunajec albo na Dunajec poniżej połączenia ewentualnie na sama Białkę.
I only muchia
Pozdr.
Salmo
#11 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2006 - 18:05
Albo poniżej Pienińskiego parku
#12 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2006 - 17:34
Nie ze wszyskim bym się zgodził. A mianowicie na tym zbiorniku łowienie na brzegu napowietrznym jest bardzo utrudnione, a w pewnych przypadkach wręcz niemożliwe. To specyficzny zbiornik i w przypadku wiatru i falowania wody wymywane są strome gliniaste brzegi. Woda przy brzegu jest bardzo męta i czasami tak bardzo, że wyklucza to możliwośc łowienia. Poza tym za wiatrem podążaja wszyskie paści pływające po zbiorniku, a przyniesione przez wodę. Przy nawietrznej pływa często gąszcz gałęzi, butelek typu PET oraz suszona trawka. To także potrafi utrudnić lub uniemożliwić łowienie.
To zobacz na jakich miejscówkach chłopaki z Imakatsu łowią http://www.imakatsu....ovie/index.html
(filmy z 10 lipca)
Pozdr.
Salmo
#13 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2006 - 19:05
Tak mi się przynajmniej wydaje.
A tak z ciekawości zapytam kiedy ostatni raz byłeś na Czorsztyńskim akwenie ???
Pozdrawiam
cezorator
#14 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2006 - 20:00
Pozdr.
Salmo
#15 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2006 - 20:21
Na tym zbiorniku jak nie przywieziesz ze sobą łodki to nie popływasz, chyba, że masz kasy jak lodu. Cena to ok 8 zet za godzine.
Poza tym woda bywa koloru kawy z mlekiem od podmywanych przez fale brzegów. Na szczęcie jest wiele dni bez wiatru.
#16 OFFLINE
Napisano 27 lipiec 2006 - 16:37
Tyle tam jest okoni i szczupaków. Klenie dobrze biorą na wiśnie podane na zestawie splawikiowym oraz na ... chleb .
Złowiłem tam kilka ladnych garbusów ok.40 cm. Rybna woda.
Jeżeli ktos tam bedzie chciał sobie połowić to o szczeguły może zapytać miejscowego wędkarza, który sprzedaje obrazy na zamku.
on wie gdzie stoją pokażne szczupaki(sam widziałem tam metrowca w słoneczny dzień jak pływał pod powierzchnią!!!!)
Naprawdę gorąco polecam
#17 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2006 - 08:44
Będę w tamtych rejonach od 4 do 6 sierpnia i wykorzystam Twoje informacje.Byłem tam całkiem niedawno. Ja łowie pod zamkiem Niedzica. Nigdy nie widziałem tam więcej niż 1 jednego wędkarza!!!
Tyle tam jest okoni i szczupaków. Klenie dobrze biorą na wiśnie podane na zestawie splawikiowym oraz na ... chleb .
Złowiłem tam kilka ladnych garbusów ok.40 cm. Rybna woda.
Jeżeli ktos tam bedzie chciał sobie połowić to o szczeguły może zapytać miejscowego wędkarza, który sprzedaje obrazy na zamku.
on wie gdzie stoją pokażne szczupaki(sam widziałem tam metrowca w słoneczny dzień jak pływał pod powierzchnią!!!!)
Naprawdę gorąco polecam
Pozdrawiam
#18 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2011 - 15:57
- Mallaidh lubi to
#19 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2011 - 17:09
- niedzwiecki i NARA lubią to
#20 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2011 - 18:10
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych